Reklama

Reklama

Metalocalypse

(seriál)
Animovaný / Komedie / Hudební
USA, (2006–2012), 13 h 22 min (Minutáž: 11–23 min)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Deathmetalová kapela Dethklok má hluboký vliv na své fanoušky, kteří berou její texty vážně a dělají vše, o čem zpívají. Úřady se obávají vlivu skupiny a snaží se ji zničit pochybnými prostředky. (HBO Max)

Recenze (102)

cajda 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro všechny metalové fanoušky! Sice je možné, že seriál (hlavně díky všem těm šíleně brutálním scénám) oceníte i bez jakékoliv znalosti o metalové scéně, ale budete připraveni o dobrých pět metalových narážek v každém díle. Členové Dethkloku jsou překvapivě vykresleni velmi sympaticky, takže není nepříjemné se na ně pořád dívat. I přesto, že se seriál může zdát na první pohled prvoplánový, ve skutečnosti jsou vtipy velmi důvtipné a scénář některých dílů převyšuje většinu současné seriálové produkce. Také vedlejší postavy, kuchař třeba, přidávají do tohoto šíleného divadla další humor a další brutální prvky. Rozhodně stojí za to se podívat alespoň na jeden díl, třeba vás to chytne jako tolik ostatních! ()

darkbroker 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí několika dílů mi jejich brutální a nesmyslný humor připadal neznámý a cizí, ale netrvalo dlouho a já se do jejich zabíjení fanoušků zamiloval. Všechno je totiž vedeno s krásnou nadsázkou a černým humorem a když to tak člověk vnímá a cítí, tak si Dethklok s jeho doslova k smrti vtipnou bandou, musí oblíbit. Samozřejmě jsou zde i horší díly, ale velká většina je nadupaná rozsekávajícími hláškami a gagy. Grafika je docela propracovaná, stylizace postav dostatečně vtipná a výstižná a kulisy jsou velmi povedené. Samotný střih je opravdu dobře odvedená práce, zvláště u akčních scén a u intra. A k tomu samozřejmě kvalitní hudební doprovod, který se v mnohém vyrovná nejlepšímu death metalu na světové scéně, zvláště první Dethalbum (thunderhorse, murmaider, birthday deathday..) je opravdová lahůdka pro příznivce tvrdého, vnitřnosti-trhajícího nářezu. Prvotřídní povinnost pro metalheads. ()

Reklama

morwen 

všechny recenze uživatele

Tohle je Brutální.Všechno skouknuté,a jo je to brutální od chytlavých písniček jako Coffee jingle nebo Go into the water což je metal pro ryby a několik lidí co tu nahrávku slyšeli zemřeli když se snažily jít do vody,žít tam, dýchat tam (samozřejmě v seriálu).Je to pecka a to všechno obohacuje Murderface a hlavně jeho hlas nebo hlášky a k tomu DR.Rockso.Který by si určitě zasloužil spin-off.I DO CCCCCCOCAINEEEEE!!!!!!!!!! ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Po druhý a začátku třetí série zvyšuju hodnocení na 5*. Metalocalypse je neuvěřitelnej masakr a jsem happy, že něco takovýho může vzniknout. Animace je dost vtipná a propracovaná sama o sobě, všechny charaktery jsou unikátní a navíc dohromady tvořej krutej celek. Nejlepší ale je na tom samotná hudba. Dethalbum (2007) je prostě výborný. P.S. Dimmu Burger :DD ()

himor 

všechny recenze uživatele

Každý metalový fanda musí vedieť čo je Metalocalypse!!! Áno priznávam že niektoré diely sa nedali pozerať a už vôbec nie pochopiť, ale zas na druhej strane toľko vecí mi stále lozí v hlave, že zjavne to malo svoj účinok. Duncan Hill´s Coffee Jingle je asi pre mňa najpamätnejšia vec vôbec. Za nápad, hudbu, animáciu a joke-y dávam plných 100% a nech si vraví kto chce čo chce. A tiež kapela Dethklok je pecka!!! To len tak mimochodom! \m/ ()

Galerie (8)

Zajímavosti (43)

  • V epozodě "P.R. Klok" si Pickles najme firmu Exodus P.R. která se má starat o styk s veřejností. Tato agentura je pojmenovaná po skupině Exodus. (liquido26)
  • Číslo zabijáka 216 lze také rozepsat jako 6x6x6. (Corpsegrinder)
  • Postava Rikkiho Kixxe, který se objevil v dvojepizodě 02x16-17, je parodií na baskytaristu Motley Crue, Nikkiho Sixxe. (liquido26)

Reklama

Reklama