Reklama

Reklama

Vinou tragické nehody v dětství se život půvabné Laury proměnil v jeden dlouhý sen. Nebo spíše v noční můru. A ne náhodou se jí přezdívá „spící kráska“. Laura totiž trpí parasomnií, vzácnou spánkovou poruchou, kvůli níž v podstatě téměř neustále spí a probouzí se jen občas a na velmi krátkou dobu. I přesto se ale do její spanilé tváře zamiluje student umění Danny, kterému dívčina krása doslova učaruje. Bohužel ale není sám, kdo si dělá na dívku zálusk. A jeho sok je možná až příliš těžký soupeř. Leží ve vedlejším nemocničním pokoji, jmenuje se Byron Volpe a je to psychopatický masový vrah s nadlidskými hypnotizérskými schopnostmi. A je víc než pravděpodobné, že právě jeho přispěním je Laura stále ve stavu, v jakém je. Dannymu je jasné, že musí něco udělat, cokoli, čím se dívka dostane z moci šílence, kterému se zalíbilo v jejích snech. Ale jak to provést? A je Danny připraven čelit Volpeově nenávistné odvetě? Odpovědi přicházejí s romantickým hororovým thrillerem režiséra a scenáristy Williama Maloneho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Často se stává že do jedné dívky dělá více mužů. Pokud je jeden z nich masák obecný a jako bonus hypnotizér tak může druhý ctitel buď urychleně vyklidit pole a nebo se o svou lásku rvát až do roztrhání těla. Danny si vybere možnost bé a tak se o dívku, půvabnou Lauru, která věčně spí a když je zrovna vzhůru tak masakruje okolí, nepřestane snažit a dělá co může, aby získal její lásku a zbavil jí toho masáka co jí leze do hlavy. Možná to zní šíleně, ale je to vydařený snímek a já se bavil. Napínavé, trochu krvavé a ten psychouš s úchylným pohledem bude nervově slabší jedince zaručeně děsit. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Celý film působý chladně jako špatný sen a vůbec jsem se nemohl naladit na tu atmosféra, která skáče jak kobilka z romantiky do tuhého hororu. Konec se snaží člověka donutit, aby si myslel, že je to nějaké vrcholné dílo, ale to co už nápachalo se nedá změnit. Ani Jeffrey Combs tomu moc nepomohl i když byl výtečný, tak mu nebylo dáno ve filmu moc prostoru. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/parasomnie.html Film trochu námětem připomíná Celu s Jennifer Lopez. V nemocnici je holka, které se přezdívá Šípková Růženka. Prospí většinu svého života, probudí se málokdy. Pak se zde však objeví princ na bílém koni - mladík, který dokáže dívku vzbudit a nakonec ji dokonce unese. Jenže na dívku si dělal zálusk i chlápek z vedlejší cely - několikanásobný vrah a - považte! - hypnotizér. Nedbaje na poučku z Básníků, která praví, že zhypnotizovaný člověk neudělá, co se příčí jeho povaze, nutí lidi se sebevraždit, případně krutě vraždit. A tenhle hypnotizér nějak, nevíme jak, dokáže vstupovat do snů Šípkové Růženky, a to i na dálku. Když to teď sepisuju, uvědomuji si, že ten film byl víc nelogický, než by se zdálo. Zpočátku totiž upoutá pozornost zajímavým vizuálem i nevšední zápletkou. Jenže střídá nálady jak současné letní počasí, podobně se naprosto mění hudební styly soundtracku (z klasiky do šedesátek a zpět). Vzhledem k bláznivému zakončení jsem přemýšlel, jestli film nebyl myšlen jako hororová parodie, ale na to zde od začátku chybí podstatné indicie. Hodně vadí i ony nelogičnosti - proč mají nebezpečného vrahouna v nemocnici? Jak to, že mladík si může po nemocnici jen tak sem tam chodit? Proč vrahouna chodí krmit naprosto nezkušená a vyjukaná sestřička? Celou dobu Šípková Růženka spala, ale teď se probouzí a usíná jak na běžícím pásu, občas dokonce podle potřeby. Vizuál snů je poprvé zajímavý. Jenže on je potom stejný i napodruhé, naposedmé... Řady zrcadel a domeček na kopci zarostlý kořenem stromu. Podivné postavy. Pořád dokolečka, bez vývoje, bez "upgradu". ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavá věc, která bohužel trpí nedostatkem slušných herců a nízkým rozpočtem, který autorům nedovolil pojmout snový svět pompézněji. i tak ale není nouze o celkem slušnou atmosféru a několi výborných hororových momentů A na své si přijdou i fandové stříkající krve. Vytknul bych romantickou linii, ale i ta se dala nakonec přehlédnout. Příjemné překvapení. 60% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Romantikům: Temné stíny háv svůj rozprostřely, dívka spanilá sní dál svůj sen. O zářících očích jinocha šlechetného, jenž uhranut byl krásou nevinnou, kterou lstivostí do tenat zapomnění, vlákal obávaný vládce myšlenek. Drsňákům: Voblbnutej jeliman Danny by rád vojel číču Lauru, páč mu příde jako celkem dostupný zboží, když je furt v limbu. Jenže už po ní slintá nadrženej úchyl-knihožrout Byron Volpe (moudra černé magie v pošahárně nenajde), protože skrz Lauru chystá těm, co dost nehoněj vědomosti hnusně krvavou pomstu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Aj v Parasomnii sa objaví Maloneho obľúbené originálne monštrum, ktoré použil už v seriáli Masters of Horror (2005), konkrétne v epizóde "Fair-Haired Child". (BlackTom)
  • Některé scény jsou inspirovány surrealismem umělce Zdzisława Beksińskiho. (Terva)

Reklama

Reklama