Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V okolí Miskatonickej univerzity sa traduje hrôzu naháňajúca historka o miestnom starom dome, v ktorého podkroví je za pomoci čiernej mágie uväznené ohavné krvilačné monštrum. Sedem študentov si však z tohto strašidelného príbehu nerobí príliš ťažkú hlavu a rozhodnú sa prekliaty dom v noci navštíviť. Rýchlo zisťujú, že každá legenda v sebe skrýva kus pravdy a nočný výlet, ktorý mal byť pôvodne iba neškodnou zábavou sa mení na boj o holé prežitie. (Karamanlis)

(více)

Recenze (32)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní béčko z konce 80 let, které mi děsně dlouho utíkalo. Ta Lovecraftovská atmosféra je tu neuvěřitelně všude cítit. A ten barák dokáže solidně vystrašit. Ale co si zaslouží uznání je monstrum které je neuvěřitelné, a vidět to v dětství seru magi v kostkách. Film je navíc poměrně krátký takže uteče poměrně bez problémů. Gore je solidní, jen ti herci kazí to parádní hodnocení ale i tak překvapení a paráda. Těším se až zkouknu dvojku. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Béčkový horor, ktorý ničím neurazí a vo svojej podstate čerpá od majstra Lovecrafta, ale okrem menších odkazov na jeho tvorbu nemá s Lovecraftovou predstavou o strachu (z neznámeho) veľa spoločné. Inak všimol som si, že českí dabléri majú zmysel pre humor. Po jednej sexuálnej scéne, kde bol párik napadnutý démonom a dievča následne utieklo za druhou dvojicou, chlapík z druhej dvojice jej nervové zrútenie skomentoval slovami "co to do ní vjelo?", na čo jej kamarátka odpovedala - "asi tvůj přiblblej kamarád". Hádam, že to nemalo vyznieť tak, ako to vyznelo. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Úplne súhlasím s Flipnicovým komentárom. Film sa mi zdal slabší, ako "Castle Freak", pretože príšerku ukázali až na konci, čo je trošku škoda. Avšak na druhej strane gore bolo kvalitné a strašidelný zámok v noci dokázal navodiť dosť tiesnivú atmosféru. Film ma vcelku bavil, aj keď sa dosť často striedali lepšie momenty s tými horšími. Záver bol fantastický, skvelé zadosťučinenie za tých niekoľko nudnejších pasáží. Takže by som ho zhodnotil ako lepší priemer. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No ty vole. K dokonalosti mi chyběly jen dvě věci. Respektive jedna chybí, jedna přebývá. Kdyby v tom filmu hráli Jeffrey Combs a Barbara Crampton (nejlépe v roli Wendy) byla by to opravdu krása. Vadou na kráse, kromě trošku úsměvnějšího závěru, ale to tak nějak k tomu asi tehdy patřilo, pro mě je postava Randolpha Cartera, která mi v celém příběhu vůbec neseděla a kazila mi celkový, jinak velmi skvělý, dojem. The Unnamable je opět hodně volným převyprávěním H. P. Lovecrafta, s výbornou atmosférou, příjemnými kulisami, naprosto dokonalým monstrem (no, snad až na ty kozlí nohy) a skvělým řevem jak samotného monstra, tak Laury Albert v roli Wendy. A i na ta tykadélka dojde. Osmdesátkový horror jako bič. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Chjo, další podprůměrná adaptace Lovecraftovské povídky. Nechtěně vtipné momentky se střídají s docela slušnými gore scénkami, ale ve finále se jedná jen o takovou teenagerskou naháněčku. Máte tu starý dům ve kterém cosi běsní na základě místní legendy a bandičku hloupoučkých studentíků (tedy až na jednoho), která se postará o zápletku. Být to jako projekce v rámci Otrlého diváka v Aeru a ještě k tomu se simultánním překladem, tak je Přízrak o dost větší zábava. Takhle potěší jen Lovecraftovské prvky, Necronomicon a zmínka o Arkhamu a Miskatonické univerzitě. Jinak moc není o co stát. Přízrak byl asi tak záživný a voňavý jako vypouštění ducha. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Film je volnou adaptací stejnojmenné povídky spisovatele H. P. Lovecrafra, která vyšla v července roku 1925 v časopise Weird Tales. (KlonyIlony)
  • V rukách Randolpha Cartera, kterého hrál Mark Kinsey Stephenson, můžeme zahlédnout kromě "Necronomiconu" a "The Study of Folklore" i knihu "Czechoslovakia since World War II". (Chřástal)

Reklama

Reklama