Reklama

Reklama

Psychologický thriller vypráví o skupině problémových puberťáků, které rodiče poslali do nápravného zařízení na Fidži. Tábor však je ve skutečnosti vězením, kde dospívající děti podléhají vymývání mozků a jsou zneužívány svými strážci.
Psychologický thriller režiséra Christiana Duguaye vypráví o osudu skupiny teenagerů, s nimiž si rodiče nevědí rady, a proto je pošlou na Fidži do tábora s nápravným programem. Zdi, které by je oddělovaly od okolního světa, nejsou zapotřebí, protože z ostrova uprostřed Pacifiku se nedá utéct, a děti navíc musí stále nosit senzory. Dr. Hail (Peter Stormare), který je vedoucím tábora, i jeho pomocníci mají dokonale propracovaný systém šikany, v němž nechybí brutální násilí, vymývaní mozků ani sexuální zneužívání... (HBO Europe)

(více)

Recenze (148)

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o nepříjemných věcech, který je inspirován skutečnými událostmi. Tenhle film jsem chtěl vidět ze dvou důvodů. Tím prvním důležitým aspektem bylo samotné téma filmu, které je samo o sobě dost lákavé a já jsem filmy zavánějícími šikanou velmi přitahován a fascinován. A druhým důvod bylo obsazení Gregoryho Smithe do hlavní mužské role, tohoto herce mám totiž mezi mými deseti nejoblíbenějšími herci a zamiloval jsem si ho už v seriálu Everwood (který se stal mým nejoblíbenějším dramatickým seriálem a do oblíbených jsem si Gregoryho dal na základě této jediné role), a dosud jsem ho kromě Everwoodu viděl hrát jen v jednom filmu. A nutno říct, že Gregory Smith mě vůbec nezklamal, naopak jeho výkon byl velice slibný a já jsem s ním spokojený. Stejně tak ale dobře svou roli záhrála i Mila Kunis, kterou znám ze seriálu Zlatá sedmdesátá a která zde hraje zajímavou roli problematické dívky. A co se týče filmu samotného, tak tam z mého pohledu vládne naprostá spokojenost, film měl spád, nebyla nouze o zajímavé scény a dramatické situace a já jsem se při jeho sledování ani chvilku nenudil. Je to jistě zajímavý nápad s budováním výchovných táborů (a může to i fungovat, viz seriál Cesta vzhůru, který se celý odehrává v prostředí výchovného tábora pro problémovou mládež), ale zde to bohužel jaksi nevyšlo a konec byl jen logickým vyústěním předchozích událostí. Ono ovšem záleží na tom, jak ten tábor jeho vedoucí bude koncipovat, ne vždy to musí zajít do krajních mezí, takže tyto tábory určitě mají své opodstatnění a je to jen v jejich vedoucích, jestli bude tábor úspěšný. Ale to už se dostávám trochu někam jinam. Film se mi líbi, jsem z něj nadšený a uděluji čtyři hvězdy. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Takto to končí, keď je celkom dobrý nápad divákovi naservírovaný nudnou formou. Škoda, zo začiatku som sa celkom bavil na svojskej metóde naprávania problémových parchantov, a dal by so viac hviezd, ovšem druhá polovica filmu dovedená do neuveriteľného konca si to so mnou rozhádala. Jedným z mála pozitív tak aspoň zostáva krásna Mila Kunis. ()

Reklama

kubilov 

všechny recenze uživatele

Neskutečně absurdní námět jak z nějakého céčkového hororu v místy docela poklidném tempu, které občas vyruší nějaká ta "sviňárna" nebo "nelidskost", ty jsou však snadno rozdýchatelné, takže žádné velké drama se nekoná. Boot Camp je tak v podstatě nedořešená blbost, která nepřekvapí ani svým rutinním twistem. Mila fajn, Gregory nic moc, Peter super. Jasné 2* ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Zavřít vzpurné a nepoddajné mládí na ostrově a chtít po něm, aby konečně jednou začalo sekat latinu? To vážně není nápad k zahození. Je pravda, že nápravné praktiky a opatření na ostrově klidu byli víc než neortodoxní, ale jsme přece ve filmu a asi by nikoho nebavilo nechat mlaďáky bez kapesného a s domácím vězením. Obrovskou vadou celého snímku je béčkové provedení a kýčovitost některých scén, které nejen dokáží odpudit zájem diváka, ale i zlehčit význam celého díla..... ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Co přesně vám vadilo na režii? Co vám na tom přišlo směšnýho? Dobře, těžko se tomu dá odpárat pár nelogických zvratů a leccos vypadá bejt přehnaný (viz zbytečně afektovaná postava Jacka), nicméně na mě to zafungovalo. Před kamerou se sešlo pár talentovaných herců a samotná kamera byla syrová stejně jako všechno to, co snímala (což mi naprosto vyhovuje). Boot Camp navíc (ne)příjemně graduje a já se od stavu "však to je v jádru dobrá věc" dostal k unikátní kombinaci napětí a zlosti. Za mě v rámci možností spokojenost. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Zkratka "ASAP", kterou nosí "účastníci tábora" na tričkách ve filmu, znamená Advanced Serenity Achievement Program, tedy Moderní program pro dosažení klidu. Ve skutečnosti ji můžeme přeložit i jako "Jakmile to bude možné", což ukazuje touhu tábor co nejrychleji opustit. (Cheeker)
  • Na jednom snímku prezentace Dr. Haila (Peter Stormare) na semináři v L. A. je možné vidět slovo "Responsability". Takové slovo ale neexistuje, jeho správné znění je "Responsibility", v překladu "Zodpovědnost". (Cheeker)

Reklama

Reklama