Reklama

Reklama

Psychologický thriller vypráví o skupině problémových puberťáků, které rodiče poslali do nápravného zařízení na Fidži. Tábor však je ve skutečnosti vězením, kde dospívající děti podléhají vymývání mozků a jsou zneužívány svými strážci.
Psychologický thriller režiséra Christiana Duguaye vypráví o osudu skupiny teenagerů, s nimiž si rodiče nevědí rady, a proto je pošlou na Fidži do tábora s nápravným programem. Zdi, které by je oddělovaly od okolního světa, nejsou zapotřebí, protože z ostrova uprostřed Pacifiku se nedá utéct, a děti navíc musí stále nosit senzory. Dr. Hail (Peter Stormare), který je vedoucím tábora, i jeho pomocníci mají dokonale propracovaný systém šikany, v němž nechybí brutální násilí, vymývaní mozků ani sexuální zneužívání... (HBO Europe)

(více)

Recenze (148)

Spike23 

všechny recenze uživatele

Tak Mila Kunis v thrilleru, hned jsem na to musel kouknout. Nevím jak se tohle někomu může povést, ale tenhle film je střídání snad až nepopsatelného napětí a totální nudy. Potom dále jsem nepochopil, jak někdo může udělat psychologický thriller s hlavními postavami, o kterých se dozvíte jen téměř základní informace, tudíž žádný vztah k nim snad nikdo ani mít nemůže a tím pádem mně teda vůbec nevadilo, když tam náhodou někdo umřel. Připadalo mi, že tyhle celkem kritické chyby dost brzdily skvěle se rozvíjející příběh. Celkově lehký nadprůměr( za hlavní roli :-) ) ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Neskutečně absurdní námět jak z nějakého céčkového hororu v místy docela poklidném tempu, které občas vyruší nějaká ta "sviňárna" nebo "nelidskost", ty jsou však snadno rozdýchatelné, takže žádné velké drama se nekoná. Boot Camp je tak v podstatě nedořešená blbost, která nepřekvapí ani svým rutinním twistem. Mila fajn, Gregory nic moc, Peter super. Jasné 2* ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Noční můra poctivého psychoterapeuta. 1) O jedné dobré věci se musím zmínit hned na začátku - film mě docela vtáhl do děje, nenudil jsem se. 2) Ovšem není mi moc jasné, co chtějí tvůrci filmu divákovi sdělit. Je to, k čemu ve filmu dojde, důsledek zásadně mylné koncepce Tough Love Boot Campů (možnost A) anebo je chyba ve špatné realizaci jinak správné myšlenky (možnost B)? Buď se má film postavit za jeden názorový pól nebo má dát divákovi jasný pohled a nechat na něm, ať si zvolí (možnost C). Mlhavé těžko čitelné jakoby rozmazané kontury mravního poselství, bylo-li jaké, mi ovšem žádnou z uvedených tří altenativ nenabídly. 3) Podobně nejasná je i úloha chlapce Bena (herecky přiměřený Gregory Smith). Zatímco on sám je mravně čistý, jeho jednání má stejné parametry pouze v případě, že idea převýchovného tábora je nesmyslná (možnost A). Sám totiž až do svého útěku nemůže spolu s divákem definovat možnost B. Snad by bylo možné takto odvodit, že tvůrci se staví proti podobným táborům principiálně. 4) Film se stejně tak mlhavě vyjadřuje i k další zásadní otázce. Kdo vlastně je odpovědný za chování mladých delikventů? Jsou to oni sami? Celý tábor je koncepčně postaven na principu, že ano. S tím jsou v hrubém nesouladu flashe, které ukazují rodinné zázemí, tuším asi pěti, teenagerů i konec konců ono sezení s rodiči v LA. 5) V celém filmu jsem viděl pouze dvě metody k nápravě delikventů - přísnou kázeň a kapku surové "hry", po nichž vždy (sic!) dochází k průlomu v sebevnímání. Nemohu si pomoci, ale jediné, co takto presentované psychoterapeutické působení může s určitostí přinést, je přetvářka a vnější poslušnost a poddajnost, chování, které spolehlivě zaručí cestu zpátky na pevninu. 6) Chtěl jsem původně film ocejchovat třemi hvězdičkami, ale postupně během psaní komentáře si uvědomuji, kolik je toho, co se mi nelíbí. Pár pěkných kluků to už nezachrání. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek není nijak špatný, ale číši z něho ohromná šablonovitost. A to tak hodně, že se mi nechce za žádnou cenu uvěřit, že je to natočeno na základě skutečných událostí. Myšlenka přitom není zase až tak špatná. Když dospívající děti zvlčí a výchova rodičů už nic nezmůže, takový drsný převýchovný tábor by nebyl k zahození. Ale událost, že se tam dostane kluk, aby zase utekl se svým děvčetem, načež vyvolá vzpouru a destruktivní likvidaci tábora není nic originálního. Takový námět tu už byl na mnohé způsoby. A tak vlastně vznikl lehce dobrodružný snímek o vzpouře jednoho výchovného tábora plného mladých spratků a o tom, že ředitel a tvůrce v jedné osobě je vlastně ještě horší než oni. Jedno velké klyšé na jedno zkouknutí postačující. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Co přesně vám vadilo na režii? Co vám na tom přišlo směšnýho? Dobře, těžko se tomu dá odpárat pár nelogických zvratů a leccos vypadá bejt přehnaný (viz zbytečně afektovaná postava Jacka), nicméně na mě to zafungovalo. Před kamerou se sešlo pár talentovaných herců a samotná kamera byla syrová stejně jako všechno to, co snímala (což mi naprosto vyhovuje). Boot Camp navíc (ne)příjemně graduje a já se od stavu "však to je v jádru dobrá věc" dostal k unikátní kombinaci napětí a zlosti. Za mě v rámci možností spokojenost. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Na jednom snímku prezentace Dr. Haila (Peter Stormare) na semináři v L. A. je možné vidět slovo "Responsability". Takové slovo ale neexistuje, jeho správné znění je "Responsibility", v překladu "Zodpovědnost". (Cheeker)
  • Zkratka "ASAP", kterou nosí "účastníci tábora" na tričkách ve filmu, znamená Advanced Serenity Achievement Program, tedy Moderní program pro dosažení klidu. Ve skutečnosti ji můžeme přeložit i jako "Jakmile to bude možné", což ukazuje touhu tábor co nejrychleji opustit. (Cheeker)

Reklama

Reklama