Reklama

Reklama

Prosíme přetočte

  • USA Be Kind Rewind (více)
Trailer

Prosíme přetočte je neuvěřitelný příběh o dvou kamarádech (Jack Black, Mos Def), jednom elektromagnetickém poli a všech vašich oblíbených filmech. Zmagnetizovaný mozek jednoho z nich totiž vymaže všechny kazety ve videopůjčovně a jim nezbude nic jiného, než smazané filmy znovu natočit. Vzniknou tak jedinečné verze filmů jako King Kong, Krotitelé duchů nebo Robocop. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (487)

novoten 

všechny recenze uživatele

Osobitá komedie, která se rozjíždí překvapivě pomalu, aby velmi vtipně přešla do crazy žánru se zmagnetizovaným excentrikem a všechno zakončila v podobě originální variace na Bio Ráj. Takovou kombinaci už nikdy v životě neuvidím, ale za Krotitele, RoboCopa nebo Carrie jsou pochvaly opravdu na místě. Film dohromady nedrží ani náhodou, ale úsměvy či nostalgií nešetří. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý film. Trpko dramaticky komediálny z nádherným sountrackom, neuveriteľnou ideou a z celkom pekným príbehom, ktorý upúta. Mos Def a Jack Black vytvorili výbornú dvojicu. A posledných 5minút ma dojalo. Režisérsky a scenáristický nápad spraviť posledné scény ,,potichu" s krásnou hudbou v pozadí, bez akéhokoľvek slovíčka a predsa všetci pochopia, čo by v príbehu nasledovalo. 80% ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Sebedojímavé Gondryho spasma, které je sice mentálně na úrovni středoškolské besídky, ale staví se na odiv rovnou jako chvála lásky k filmu a komunitní tvořivosti. Přitom je to tak brutálně nucené a podbízivé, že i těch pár solidních momentů se topí v moři póz a křečovitě inscenovaných alotrií. Tahle Gondryho stránka "ostentativního intelektuálního dítěte" mě irituje. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem z žádného filmu nebyla tak rozpolcená - na jedné straně vyložená kravina a druhé straně naprosto geniální vizuální dílko. Asi největší chybou je ohromné množství vizí a nápadů, které nejsou dotaženy a kterých je až moc a možná je ten celý film ušit trošku horkou jehlou - prostě je to dost "přešvédované". Jinak každopádně M. Gondry není žádný režisér - řemeslník, ale Umělec - pábitel. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Láska ke kinematografii nade vše!, chtělo se mi křičet po prvním shlédnutí traileru... ale ve filmu samotném už se mě toto nadšení zdaleka tak moc nedrželo. Ano, scénky amatérského "přetáčení" jsou úžasné, a i to dojetí a spousta nostalgie za tou neustále se proměňující historií filmového umění na konci opravdu přišla... ale to nic nemění na tom že Jack Black je snad poprvé ve své kariéře poprvé od začátku až do konce šíleně nesympatický debil a Mos Def jako přičmoudlý přicmrndlík je zase silně nevýrazný a film moc netáhne. K tomu všmu je navíc zápletka obalující celé to veselé šaškování s kamerou zase vcelku standartní, unyle pojatá a místy i dosti roztříštěná, což bych od Gondryho opravdu moc nečekal. Další Nauka o snech se tedy nekoná... ale kdyby někdo zkrátil "Be kind" zhruba o polovinu, tak je boží. 7/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Prosíme přetočte stálo 20 milionů dolarů. Michel Gondry říka, že rád pracuje s malými rozpočty, protože díky nim musí hledat neobvyklá řešení. (Pumiiix)
  • Režisér trval na obsazení obyvatel městečka Passaic v New Jersey jako komparz. (Dreadd)

Reklama

Reklama