Reklama

Reklama

Únos

  • USA Lifted
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi / Komedie
USA, 2006, 5 min

Když se přehnaně sebejistý mladý mimozemšťan nachomýtne k řízení vesmírné lodi, musí se pod přísným dohledem kritického mentora pokusit unést podřimujícího farmáře. Únosy lidí však vyžadují preciznost a zručnost. Po několika chybných úkonech je nadmíru jasné, proč každoročně nezmizí mnohem více lidí. (HBO Europe)

Recenze (248)

dANo 

všechny recenze uživatele

Klasický vtipný kraťas uvádzaný pred celovečerným Ratatouille-om, pričom v tomto prípade ide o humornú scénku, kde sa mladý (a dosť nešikovný) mimozemšťan učí, ako sa unášajú pozemšťania... Animácia je už tradične skvelá, takže to už ťažko nejako započítavať do hodnotenia. Skôr je asi dôležitejší nápad a scenár, pričom v tomto prípade sa jedná o silný nadpriemer, ale napríklad kvality podobného Presta to ani zďaleka nedosahuje. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +tak tohle tu ještě nebylo -až tolik se u toho asi nenasmějete/// Tak to je mazec, to je fakt hustý. Určitě nebude smíchy padat po zemi. Z takových forků jaké tady uvidíte jste myslím už vyrostli, ale jako sci-fi je to brutální, tohle jsem fakt v žádném scífku neviděl. Kam se na tohle hrabe autoškola. Potěší to./// Celkem 80%/// ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hezký nápad a umně použité žánrové propriety, tradičně kvalitní animace. Ale "příběh" a celková vtipnost nula nula nic, překvapivě i pět minut může stačit na vytěžení "tématu" a krmení diváka převařenou kaší. Jeden vtípek v tradičním pixaráckém celovečeráku by byl daleko vděčnější než tenhle sice ne špatný, ale za obvyklou úrovní kvality práce studia značně zaostávající kraťas. Ale tak co, on i samotný Ratatouille byl takový...jiný. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úžasný a zábavný kraťas s nenúteným humorom. Jeden z mála krátkometrážnych snímkov, u ktorých by som si veľmi prial či už pokračovanie, alebo normálne dlhý snímok. Postavičky síce len tri a síce jedna z nich stále spí a ostatné dve vôbec nerozprávajú, ale o tom viac tejto snímke gratulovať, že je tak zábavná. Animácia na rok 2006 krásna. Postavy sú zábavné už tým ako vyzerajú. Nápad si rovnako tak zaslúži uznanie. Koniec pobavil známym výkrikom, ktorý sa objavuje tak často v mnohých filmoch. Je pre mňa zaujímavé, že som sa o tomto krátkometrážnom animáku dozvedel až o 14 rokov od jeho vzniku. Skvelé. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]      Krátka animovaná sci-fi komédia o dvoch mimozemšťanoch a jednej úbohej ľudskej obeti. Ten originálny nápad ohľadom skúšky z unášania pozemšťanov je síce celkom fajn, ale celkovo mi film nepripadá príliš vtipný (humor je takého jednoduchšieho druhu). No a s tým ovládaním vesmírnej lode si teda tvorcovia ťažkú hlavu nerobili. Z môjho pohľadu sa jedná na Pixar slabšie dielko, s pre mňa prekvapivou nomináciou na Oscara (tá konkurencia musela byť vtedy asi dosť slabá). Vydané ako bonus na DVD Ratatouille (2007). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • V tomto krátkometrážnom filme môžeme počuť skladbu "Pump It" od skupiny The Black Eyed Peas i pieseň "The Final Countdown" od kapely Europe. (ludovit14)
  • Na přístrojové desce kosmické lodi je přesně 2 000 tlačítek. (HappySmile)

Reklama

Reklama