Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarda Kuchař přenechává na léto svůj pražský byt asijským běžencům a odjíždí k jezeru Andělský Hronov, kde vlastní bufet Tropicana. Jeho jediným zaměstnancem je místní prosťáček Kamil. Ostatně u jezera není ani noha a jedinými návštěvníky jsou zdejší zemědělci, traktoristi Jirka a Péťa, a také sklerotický stařík Zachariáš. Jarda má nevyřízené účty s rybářem Vrtílkem, jemuž přejel před dvěma roky psa. Nyní má Vrtílek psa nového a toho bezostyšně posílá na Jardu i Kamila. Pak s pobavením sleduje, jak si ti dva lížou rány. Výměna invektiv z jednoho břehu jezera na druhý je každodenní záležitostí... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (502)

Psema 

všechny recenze uživatele

Králičí nora vede do rybníka. Krajnák dokazuje, že Kotík není jediným Edem Woodem českého filmu a Čtvrtníček s Poláškem zase proměňují svou vtipnost z krátkých spotů a divadelního Ivánka do trapných hlášek o nedůvěře v DPH. Aby toho nebylo málo, přijede se na plac podívat i Jirka Lábus s mrožím knírem, zasloužilý rybář Rudolf Hrušínský, a v neposlední řadě také senilní Lubomír Lipský. Tahle pekelná kombinace eskaluje s každou minutou čiré demence a mě jenom napadá, kam natekly sponzorské finance. Do plastového sumce asi těžko. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Koukám, že jsem asi fakt mimoň, he, he. Film mě příjemně překvapil. Není to nic na přemýšlení, jen čistá letní oddechovka, ale mě sedla jak prdel na hrnec. Čtvrtníček si evidentně užíval a role mu sedla přesně, mě však nejvíc bavil polášek a Hrušínský (toho mám poslední dobou strašně rád a čím dál víc ukazuje, že se potatil). Takový lehký, mírně nadnesený letní trip u opuštěného rybníčku s bandou známých a pornem za poplatek. Tam bych chtěl ztrávit týdenní dovolenou... ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Myslím že se nám pan režisér Krajnák snažil naporcovat pořádnou dávku legrace a nějaký ten vtip nacpal do každé možné scény. Ve výsledku to ale vypadá hrozně uměle a trapně, hlášky typu - Sežeru, vyseru a pak zase sežeru, mi moc vtipné nepřipadají a určitě nebudou patřit k těm, které si český film a veřejnost vryje do paměti. V jednoduchosti je síla, jenže tady to snad ani jinak něšlo udělat. Děj, který se točí kolem přerostlého sumce, který podle mě patří mezi nejtrapnější zvířata co jsem kdy ve filmu viděl, a v českých by podle mě dokonce atakoval první příčky, je příliš slaboučký a hlavně hrozně dlouhý. Hlavně ke konci se pomaličku začnete modlit, ať už to skončí!!! Každopádně jsem rád, že jsem to viděl, ale doporučovat to nikomu nebudu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

No nebudu nic předstírat. Poslední plavky jsou sice kravina, ale na rozdíl od všech těch kravin, je to blbůstka milá, příjemná, prostá všech ambicí a nepostrádající originální pasáže a charakteristický Čtvrtníčkův humor. Sice samotný scénář působí jakoby vznikal teprve až na place, ale tentokrát to bylo spíše ku prospěchu věci, navíc Čtvrtníček se ukazuje jako velký tahoun a utáhne i slabší chvilky, tak jako monstrsumec Lojza v závěru utáhne Rudolfa Hrušínského na rybářském prutu. Ostatní se mu snaží nenápadně sekundovat a vynikne především Jiří Lábus v mírně záporné roli lačnící po senzačním úlovku, stranou nezůstává ani Josef Polášek, zajímavě působí i Rudolf Hrušínský, kterému solidně hrábne a v závěru to s ním dopadne zle nedobře. Jedná se tedy o vyloženě odpočinkovou záležitost, která je nevtíravá i originální, z níž neodolatelně sálá letní atmosféra. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Není to horší než filmy Marcela Bystroně, ale má to setsakra blízko. Čtvrtníček je zábavný asi prvních deset minut, než se okouká (do reklamy ideální, do celovečeráku nikoliv), Polášek jen zmateně civí a sem tam zachrání situaci jen pološílený Hrušínský. Na to, že je to komedie, jsem se ale smál jen té úděsné trapnosti. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • V improvizovaném bufetu Tropikana teklo z pípy nealkoholické pivo, které bylo díky teplému počasí nepoživatelné a rychle se kazilo. Proto herci pili pivo lahvové. (Fenk)
  • Jiří Lábus při natáčení hodně improvizoval. (Fenk)
  • Rybník, u kterého se natáčel defakto celý film, se jmenuje Kotlíky a leží u města Pezinok na Slovensku. (sator)

Reklama

Reklama