Reklama

Reklama

Pastýř

  • Česko Strážce hranice (více)
Trailer

VOD (1)

Jednotka amerických zvláštních sil se rozhodla vydat se na dráhu zločinu a chystá se do Spojených států propašovat heroin v hodnotě 35 milionů dolarů. Do cesty se jí ale staví agent pohraniční stráže Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme), který dříve pracoval na newyorském oddělení vražd. Přestože po něm jdou sebevražední atentátníci, krutí sadisté i zrádní úředníci na obou stranách hranice, Jack s nimi nemá žádné slitování. Osamocen se pouští do nebezpečného boje s mocným kartelem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Isaac Florentine přinesl do akčního žánru v poslední době výrazné osvěžení. Už Undisputed 2 (dále U2) byl výborný snímek a The Shepherd za ním příliš nezaostává. Oba filmy se vyznačují především efektními a fyzicky tvrdými souboji, které vznikají v hlavě choreografa J.J.Perryho (právě pracuje na snímcích The Tournament a Wolverine). Navíc se režisérovi podařilo najít akční ikonu, která Perryho nápadité sekvence perfektně zužitkovala. Scott Adkins má totiž skvělou bojovou průpravu, vytrénované tělo a dokáže rozdávat rány z tak nevšedních poloh a pozic (přitom bez pomoci bezpečnostních lan), že zůstává až rozum stát. Zde dostal ke svým "adkinsovkám" (rozuměj brutálním bojovým technikám) méně prostoru než v U2, přesto jsem znovu hltal každý jeho pohyb, a Adkins se tak definitivně stal mým novodobým akčním hrdinou. V U2 byl jeho oponentem Michael Jai White, zde stane tváří v tvář proti akční legendě Jeanu Claudeovi. Ve Florentineových rukách působí Van Damme konečně zase dobře. Hýbat se rozhodně pořád umí, je v dobré fyzické kondici a i poměrně slušně hraje. Florentine z akce a soubojů vymlátí maximum (opancéřovaná karosa je dělová) a dále servíruje obstojný příběh, ve kterém jsou emoce, napětí a ... bohužel i provařené a klišovité scény. Nicméně části, ve kterých se moje akční buňky tetelí pocitem totální spokojenosti, převažují a proto volím možná lehce nadnesené hodnocení. Velice se těším na The Tournament a Undisputed 3... Fandům poctivých action-movie vřele doporučuji. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film to mal tažke. Po Undisputed 2 kazdy od dalsej spoluprace Adkinsa s Florentineom ocakaval film plny ultimativnych bitiek. Toho sme sa aj dockali vo filmoch, kde hral Adkins hlavnu ulohu, ale tu hral prim Van Damme a tak sa akcia musela prispôsobit jeho veku a forme, ktora uz mala daleko k vrcholu. Pokial to akceptujete, tak sa dockate solidneho akcneho filmu a v rámci toho, co tocil Van Damme v tom obdobi sa jedna o nadpriemer. V bitkach znova predviedol aj par narocnejsich chvatov. Najlepsia je bitka vo väznici, ktora pripomenie zlate Van Dammovske casy, ked bol kralom arenoviek. Bitka s Adkinsom je o nieco slabsia a Adkins sa evidentne kroti, aby Van Damme nevyzeral prilis blbo. Stale ale stoji za to. Zvysok akcie tvoria prestrelky. V tych Florentine nikdy neexceloval, takze su len taky akceptovatelny priemer. S vynimkou sceny s obrnenou Karosou, ktora pôsobi dost smiesne. No a nakoniec nieco k zapletke. Je celkom slusna, nenadchne ale ani nenudi. V tomto smere sklame len, ze zaporaci su zahraní dost nevyrazne vratane Adkinsa. Takze vysledok je taky viackrat pozeratelny akcny priemer s par vynikajucimi bitkami. 5/10. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude se v poslední době zamiloval do hrdinů otrávených životem, které osud zasáhl nějakou smutnou událostí a náš hrdina jen bloumá po tomto světě a hledá, na kom by si spravil náladu. Nejinak je tomu i v tomto hodně nudném snímku. Van Damme se vypraví na hranice s Mexikem, kde se chce (kdo ví proč zrovna tomuto) dealerovi drog pomstít za smrt své dcery, která to asi jednou trošku víc přehnala. Hodinu jen tak bloumá od případu k případu, sem tam někoho efektně zmlátí či zastřelí a až v posledních pár minutách jsme svědky slušného akčního finále. Je smutné, že už tak nemastný neslaný Van Damme hraje podobně naloženého policistu, takže se jen tak nezaujatě dívá do dálky, sem tam něco málo řekne a přestože evidentně má dobrou fyzičku, jeho závěrečný souboj s protivníkem je tak uměle udělaný, až je to trapné. Hned od začátku v něm vypadá jak děda před důchodem, aby všechny kopy přežil a pak zasadil jeden smrtelný. Tak to bylo trapné i v 80. letech, natož teď. Jediné, proč tento film stojí za vidění, je skutečnost, že souboje vypadají pěkně tvrďácky, chlapi do sebe opravdu mlátí a mlátí s sebou o prašnou zem a tím film malinko připomíná Peklo. Pokud vám tohle stačí ke spokojenosti, jste pravými diváky pro novou solidní vandamovku. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání!!! Po Undisputed 2 bych čekal přinejmenším podobný výkon, místo toho přichází opět strmí pád mezi filmový balast videocéčkové kvality z třetí cenové!! Že film obsahuje tři kvalitní pohledy neznamená, že zapomenu na hnusné ukrajinské prostředí, pardon mexické...na střílecí akce, kde kulky po vystřelení netrefí ani Karosu, na bitky, které mají možná potenciál, ale výsledek je žalostný, na králíka co se sám zavře do skříně, na...to už asi stačí!! Největší chyba je opět v tom, že béčko nesmí příliš využívat venkovního prostředí, pak to všechno vypadá škaredě, šedě, protože se využívá béčkových rekvizit jako jsou třeba auta zapůjčená z mexickýho technickýho muzea, dálniční honička je z části natočena někde na letišti a to nemluvě o papundeklových kulisách hranic, na který by měli i v Hošticích, protože můžou uvolnit až třicet tisíc korun!!! A kam se poděly bitky?? Van Damm+Adkins...za 1) Van Damme pořád na to má...ale Adkins je o třídu pohyblivější, zdatnější a z jeho tukové boule by vymlatil duši!!...za 2) Adkins má před sebou možná zajímavou kariéru, Van Damme už měl zajímavou kariéru!!! Florentine mě zklamal na celé čáře!!...20%!! Jednou větou: Pro mě první zklamání roku 2008, naprosto NEVYUŽITÝ...všechno!! ani nemůžu ocenit souboje...dneska jsem přísnej !! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na to, až se Van Damme popere s Adkinsem, ale není moc o co stát. Je hafo lepších bitek po videopůjčovnách (ano i hafo mnohem horších). Jenže celej film je stejnak hrozná nuda. Dokonce jsem asi v půlce usnul. Adkins tam má minimum prostoru a Van Damme tam s kamennym ksichtem občas někoho kopne. A mafiáni tam pašujou drogy v obrněný karose. Ještě se mi líbila smrt jakéhosi důchodce, který se tam vzal jaksi odnikud a to že ho zloduši hodili do zelektrizovanýho bazénu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Jako bojový choreograf a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval J.J. Perry. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)
  • Ve scéně, kdy bandita běží po schodech, vyskočí dříve, než jej Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme) střelí. (Chris Masters)
  • Vo filme je vidieť aj autobus Karosa B 731. (spidero11)

Reklama

Reklama