Reklama

Reklama

V zimě roku 1946 je skupina německých zajatců umístěna do tábora hlídaného ženami, který vede krutý důstojník Pavlov. Většina žen cítí k nepříteli, který ve válce zabíjel jejich blízké, odpor. Pouze doktorka Natalia jedná se zajatci slušně. Právě ona je vybrána, aby pronikla do skupiny členů SS mezi nimi. Její poslání však zkomplikuje láska k jednomu ze zajatých mužů… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Terva 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který si pokládá zajímavou otázku: Kdo je větší "podrazák", Rus, Němec...nebo snad žena? Sovětská spravedlnost, Německá spravedlnost, věčná spravedlnost a spravedlnost na věčné časy. Válka je pryč 64 let, co je pravda a co ne? John Malkovich je zajímavá postavička tohoto podrůměrného snímku. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jak vidno, zajatecké tábory nemusely být zas tak špatné. Tedy hlavně ty ruské – žádné plynové komory, celkem dobré jídlo, vedly to tam ženské, které si s vámi občas i zapíchaly a dokonce vám dovolily bydlet i mimo ostnatý drát…No tak tenhle rádoby válečný film se sice snažil vyvolat emoce, ale spíše než smrt je tu k vidění romantika a jakýsi nedomrlý pokus o dramatičnost. Frickové si to tam celkem užívali a soudružky rády přidržely. Kromě několika slibných momentů je to však nuda – hlavně že to může opřít o „Podle skutečné události“. John Malkovich to nezachrání a tak nám nezbyde nic jiného, než přežít šnečí tempo příběhu, podívat se na pár koziček a odškrtnout si další položku ve své filmotéce. 40% ()

Reklama

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

....absolutny nezmysel ....len chorá alebo nevedomá hlava mohla napísať scenár....doktorka v gulagu,kde má manžela vojnového invalida súloží s nemeckým zajatcom....druhá z dozorkýň čaká dieťa s nemeckým zajatcom.....inak tí zajatci,strážení ženskými dozorkyňami ...?? neviem kde to tak bolo....inak okrem súlože neviem čo tam v tábore robili...áno bolo im tam trocha zima a slabšie jedlo,ale inak voľný režim výchadzky mimo tábora....hudobný krúžok....účasť na veseliciach....niekomu dobre drbalo na gebulu,že toto vydáva za skutočný príbeh....a koniec bol tiež : " pekný " :zajatci odchádzajú domov odchádzajú a kývajú si s dozorkyňami....joj sorry spoiler :) ...a myslím,že by sa i prežvší zajatci hnevali čo bolo natočené-takú pohodu tam iste nemali...pravá nefalšovaná sračka a možno umenie - ja by som ho iste nanatočil a keď tak by to bolo veľmi krátke....smrť fašizmu....... ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Buď jsem už přesycena válečnými filmy nebo jsem od tohoto filmu očekávala více, než byl režisér TOM ROBERTS schopen vyrobit. Vždyť téma bylo údajně podle skutečné události a to jsou většinou velmi úžasné příhody, které svou vyjímečnosti si zaslouží býti nafilmovány. Tento snímek nepřinesl nic nového a zodpovědně mohu říci, že kdyby tam nehrály osvědčené hvězdy jako THOMAS KRETSCHMANN a JOHN MALKOVICH, tak bych to možná ani nedokoukala. Víme, co Rusové dělali po válce se zajatci ! Samozřejmě vždy se našel mezi nimi i slušňák, který ledajakému svinstvu dovedl zabránit. Ale totéž platí i o druhé straně. Ve válce i lásce je vše dovoleno. Úlohy pro oba superherce byly podle mě takové malé štěky. Já si od toho slibovala více... nicméně nezatracuji tento film - protože tak to určitě bylo, ne-li horší. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Najväčšia škoda je, že okolnosti zajatia nemeckých vojakov nie sú vykreslené vôbec, a postavy (okrem pár agilných súdružiek dozorkýň a doktorky) v divákovi vôbec nezarezonujú. Jedná sa skôr o telenovelovú nenáročnú drámu z prostredia zajateckého tábora a ja som sa skôr bavil na scénach, ako sa súdruhova snažili z vojenských väzňov poskladať funkčný orchester a doniesli im za náklaďák nástrojov, ktoré skvele hrali bez akéhokoľvek ladenia, alebo na scénach všeobjímajúcej ľudskosti (zrejme spôsobenej menopauzou jednej zo súdružiek dozorkýň) a otvárania brány lágru v noci za účelom rozmnožovania sa vojnových zajatcov s domorodým obyvateľstvom. Tieto scény asi mali pridať na autenticite, bohužiaľ skôr ubrali. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Film je založený na skutočnom príbehu nemeckých vojnových zajatcov v ruských pracovných táboroch po 2. svetovej vojne. (BathoryMan)

Reklama

Reklama