Reklama

Reklama

V zimě roku 1946 je skupina německých zajatců umístěna do tábora hlídaného ženami, který vede krutý důstojník Pavlov. Většina žen cítí k nepříteli, který ve válce zabíjel jejich blízké, odpor. Pouze doktorka Natalia jedná se zajatci slušně. Právě ona je vybrána, aby pronikla do skupiny členů SS mezi nimi. Její poslání však zkomplikuje láska k jednomu ze zajatých mužů… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Buď jsem už přesycena válečnými filmy nebo jsem od tohoto filmu očekávala více, než byl režisér TOM ROBERTS schopen vyrobit. Vždyť téma bylo údajně podle skutečné události a to jsou většinou velmi úžasné příhody, které svou vyjímečnosti si zaslouží býti nafilmovány. Tento snímek nepřinesl nic nového a zodpovědně mohu říci, že kdyby tam nehrály osvědčené hvězdy jako THOMAS KRETSCHMANN a JOHN MALKOVICH, tak bych to možná ani nedokoukala. Víme, co Rusové dělali po válce se zajatci ! Samozřejmě vždy se našel mezi nimi i slušňák, který ledajakému svinstvu dovedl zabránit. Ale totéž platí i o druhé straně. Ve válce i lásce je vše dovoleno. Úlohy pro oba superherce byly podle mě takové malé štěky. Já si od toho slibovala více... nicméně nezatracuji tento film - protože tak to určitě bylo, ne-li horší. ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

....absolutny nezmysel ....len chorá alebo nevedomá hlava mohla napísať scenár....doktorka v gulagu,kde má manžela vojnového invalida súloží s nemeckým zajatcom....druhá z dozorkýň čaká dieťa s nemeckým zajatcom.....inak tí zajatci,strážení ženskými dozorkyňami ...?? neviem kde to tak bolo....inak okrem súlože neviem čo tam v tábore robili...áno bolo im tam trocha zima a slabšie jedlo,ale inak voľný režim výchadzky mimo tábora....hudobný krúžok....účasť na veseliciach....niekomu dobre drbalo na gebulu,že toto vydáva za skutočný príbeh....a koniec bol tiež : " pekný " :zajatci odchádzajú domov odchádzajú a kývajú si s dozorkyňami....joj sorry spoiler :) ...a myslím,že by sa i prežvší zajatci hnevali čo bolo natočené-takú pohodu tam iste nemali...pravá nefalšovaná sračka a možno umenie - ja by som ho iste nanatočil a keď tak by to bolo veľmi krátke....smrť fašizmu....... ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ale ne!!!.... Prvni valecny film, co jsem kdy videl, kde pri odjezdu vezni mavaji svym dozorcum... Prvni valecny film, kde vezni rozsevaji sémě mezi mistní domorodky. Tlupa nacku, proti par krehulim s klackama. Tom Roberts v tom asi sam ma trochu gulas, pac nam naserviroval pokrm, kde sami vlastne nevime co jime!!!! Otazka zni, vedel to sam pan reziser? Mozna hlavnim motivem melo byt jakesi milostne drama, ktere jsem vsak na taliri stejne nenasel. Tenhle film musi nutne zamrznout nekde hluboko v bilem pekle sibirske mizerie, na dne prazdne lahve vodky! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

V příběhu bych si představovala víc dramatických momentů. Navíc mě snímek moc nepotěšil. Vera Farmiga celý film s Johnem Malkovichem táhnou, ale děj příběhu se dost vleče a pomalu to utíká. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Toto točili ANgličania ? Mne to skôr pripadalo ako romanticko - dramatický pohľad hollywoodskych pánov na zajatecké tábory .... činnosť NKVD ....a nemeckých zajatcov a osamelé ruské ženy vdovy po padlých vojakoch. Ale napokon bolo to pozerateľné. ()

Loki81 

všechny recenze uživatele

Tak trochu preslazena historicka fikce na mile vzdalena realite. Je opravdu jen stezi uveritelne, ze by se rok po konci 2. svetove valky konaly v ruskych zajateckych taborech hromadne orgie mezi nemeckymi valecnymi zajatci a ruskymi vdovami. Od Stalingradu se z 91.000 zajatych Nemcu vratilo po letech zpet do vlasti pouze necelych 6.000, podle filmu se snad zbytek v Rusku usoulozil k smrti... No nic... jako beckove valecne drama mozna. Ani Malkovich co by drsny velitel - mstitel ruskych obeti valky nijak rating nezveda. ()

LucyW. 

všechny recenze uživatele

Mělo to spoustu zajímavých motivů, ale jako celek to moc nefungovalo a přece jen to bylo nějak příliš korektní. Ale dívat se na to dá. A navíc... Nevíte někdo jak se dá V tranzitním táboře přeložit jako Transport? ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

To mě podržte... napřed se chtějí zajatcům za druhoválečné útrapy mstít, některé popraví, pak s nima spí. Do půlky filmu to ještě šlo, pak jak dovezli hudební nástroje, byl konec. A když konečně zajatce propuští, tak se kvůli lásce Němců a Rusek skoro nejede domů. Slátanina na druhou a ještě ke všemu podle skutečné události. Nebýt Malkoviche, tak tento film půjde do odpadu. ()

Marsello 

všechny recenze uživatele

Hodnotím to tromi hviezdami. Ľudia sú ľudia a aj povojnová nevraživosť medzi zajateckými väzňami a ich dozorkyňami sa môže premeniť v niečo iné charakteristické len pre ľudstvo. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Je to nudné, nezáživné a mdlé přitom téma je dobré a vděčné. Dialogy jsou na úrovni "Růžovky" nebo nějaké telenovely. Hemží se to v nich frázemi typu: "Musíme držet při sobě", "Musíme být opatrní", "Dostaneme se z toho" a jiné. No, jestli je to opravdu podle skutečnosti, tak to sbližování válečných zajatců a zločinců s leningradskými ženami bylo dost rychlé. Jedna hvězda za Veru Farmigu, pro níž mám slabost. Druhá za pár solidních scén. Víc ani "Ň". ()

burton 

všechny recenze uživatele

Prostě je po válce, chlapů je málo, protože jsou všichni v tý válce pozabíjený a tak tady nějaký divný lágr hlídají divné, válkou těžce poznamenané, ženské+ empatická, citlivá a krásná doktorka, která vypadá, že má pět pohromadě. No, má no. Ale taky je docela sama a opuštěná a vyprahlá, protože její muž má šrapnel na mozku a tím pádem je mimo hru vysokých důstojníků a ostatních vysokých představitelů vítězné SSSR. Takže doktorka je vyprahlá a nejen ona a tak se věznění zajatých německých vojáků přesouvá do naprosto jiné roviny a ukazuje se, že mučení, zabíjení a dalších zrůdností války mají všichni po krk. Až na Pavlova. Opravdu mimořádně výborně vybraný Malkovich se ani nemusí moc snažit, je rozený zlý důstojník. No a pak ještě vlastně Daniel Brühl, taky nemá dost. Jenže celou dobu, co jsem se na to dívala, jsem měla takový divný pocit, že tomu chybí šťáva. Jasně, je tu mráz a syrovo a nevlídno....ale Malkovich si tak nějak sterilně hraje na svém písečku, Farmiga taky a ostatní se táhnou za nimi a nestíhají...... Uvidíte sami. ()

Design 

všechny recenze uživatele

Jsem celkem kritický vůdči tomuto filmu, přitom tématika velmi zajimavá. Zajetecký tábor hlídaný ženami - nedokázal sem si to představit a co víc když je film natočený podle pravdy. Jenomže v tom filmu chybí jakýkoliv zvrat akce nebo pořádný příběh. Je to takové nemstné neslané, byl jeden tábor a tak si tam žili, pár lidí se mělo rádo a jestli neumřeli žijí dodnes. Takže to nakonec zachraňovaly neskutečné oči Very Farmiga ()

krizi 

všechny recenze uživatele

No tě pic, jestli je tohle podle skutečného příběhu. Čekal jsem trochu duchaplnější válečný film, ne takovouhle slátaninu... ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Takovej film pro ženský pro odpoledne na Nově. Což ale nemusí nutně znamenat, že je apriori špatnej. Mě přišel takovej plytkej. Nicméně události o kterých pojednává, ať už mají reálný základ, nebo ne (to je celkem šumák) jsou no, na zamyšlení. Kdo byl vítěz? Všichni něco ztratili, téměř nikdo nezískal, válka je svinstvo se vším kolem. A právě o tom kolem je tenhle film. Pro mě dojem za tři, slabší - koukám že nynějších 54% docela sedí. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Samozrejme že Rusom verím, že je to na základe skutočnej udalostí. Hŕstka žien má strážiť niekoľko desiatok zajatých nemeckých vojakov a to všetko iba s jednou puškou z roku pána? Ešte k tomu majú priepustku na noc, aby si užili s tunajšími ženami. Nuda, nuda, nuda takto možno charakterizovať tento film. Dej bez akýchkoľvek zvratov a štipky napätia. Potešilo ma iba herecké obsadenie Kretschmanna a Farmiga. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Z válečného dramatu v koprodukci UK - Rusko se   vyklubala pořádná slátanina. Příběh je   jakási selanka o soužití několika soudružek   strážných a padesátkou německých zajatců v   táboře těsně po druhé světové válce.   Jejich téměř "pohodu" občas naruší   postavička plukovníka Pavlova v podání   Malkoviche (nepochopil jsem, proč ani jednou   nemá na hlavě čepici, ač je v uniformě,   zřejmě utajený podtext, který mi unikl). Jeho   krutost je až směšná a těžko se dá brát   vážně, když na všechno strážným skočí.   Pátrání po členech SS ukrytých mezi zajatci   je úplně mimo, stačila by detailní tělesná   prohlídka s pátráním po charakteristickém   tetování nebo jizvě po jeho odstranění.   Charaktery jednotlivých postav nejsou vůbec   rozvinuty ať na jedné nebo druhé straně, snad   jen táborová lékařka Natalia je zevrubně   vylíčena, ale na druhé straně se chová   nepochopitelně. Viděl jsem před lety film, kde   pět německých zajatců kdesi daleko za frontou   v Tádžikistánu, nebo podobné zemi, hlídaly   čtyři ženy s puškami namířenými 12 hodin   denně při práci na poli, navíc s pomocí   jednoho válečného invalidy. Tak nevím, když   tak závažné téma, zapracovat na věrohodnosti   příběhu. Dva body navrch dávám za   oblíbeného Johna Malkoviche a Veru Farmigu. ()

Reklama

Reklama