Reklama

Reklama

Toxymoron

Krátkometrážní / Sci-Fi / Horor
Česko, 2005, 16 min

Režie:

Jakub Hussar

Obsahy(1)

Toxymoron - snímek již získal několik významných cen na zahraničních festivalech. Natočil jej režisér Jakub Hussar, posluchač druhého ročníku FAMO v Písku. Patří do kategorie sci-fi horor. Civilizace je po kruté chemické válce soustředěna v obřích izolovaných městech. Z rozsáhlých kontaminovaných oblastí dlouhé roky nechodí žádné zprávy. Avšak v těchto zdánlivě neobyvatelných zónách se přesto děje něco strašlivého. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 3/10 Efekty 7/10/// +masky -děj, bez mluveného slova, bez pořádné hudby, tedy i bez pořádné atmosféry/// Opravdu asi nejvíce přípomíná počítačovou hru Stalker. Bohužel je zde (pokud nebudu počítat výpravu) velmi slabé zpracování. A hlavně velmi slabé celkové vyznení. Možná by stačilo málo a bylo by z toho více. Rozhodně ale cením námět a odvahu natočit něco takového. Přístě by to chtělo prostě víc emocí směrem k divákovi. /// Celkem 39%/// ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

K natočení celého snímku jim stačily dvě polorozpadlé budovy, které přinesly snímku autentičnost stísněné atmosféry, kterou je film nabitý. Film se soustředí pouze na děj a my můžeme zcela zřetelně vidět, že se dá natočit solidní dílo i bez mluvení. Docela se mi líbily kostýmy herců (lovců), které se skládaly z plynové masky a černého pláště. Jejich vzhled mi nejvíce připomínal staré nacistické jednotky, které jsem měl možnost vidět v několika válečných filmech. Oblečení vězňů se skládalo z polorozpadlých kusů hadrů, pytloviny a značkových tenisek. Autoři mě docela překvapili tím, že se zde objevilo několik záhadných zbraní či jiných sci-fi věciček, které sloužily k braní vzorků krve nakažených či ovládání pout. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší počin na Noci filmových nadějí. Postapokalptické sci-fi s atmosférou jak od Tarkovskiho Stalker navodí ihned od začátku tu pravou potemnělou atmosféru a přitom výborně pobaví na necelých dvacet minut. Příběh by mohl být takovou jednou kapitolou v opravdu epickém světě, kde život nekončí ani nezačíná, kde svět už prakticky nežije, pouze jen pár vyvolených odolává nátlaku z onoho nitra. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Oficiálna prvotina začínajúceho českého režiséra Jakuba Hussara. Tento krátky film natočil v rámci štúdia na filmovej akademii, len ako 20 ročný. Takmer s nulovým rozpočtom sa mu podarilo vytvoriť celkom podarený obraz post-apokalyptickej krajiny a rozohrať zaujímavý príbeh v ktorom nepadne ani jediné slovo. Hussar je veľkou nádejou českého sci-fi filmu. Ešte o ňom bude počuť. Dajte na moje slová. ** ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jak trudmé je, když není filmař schopen stvořit adekvátní postapokaliptické odění pro své herce, aneb kalhoty nejsou staré a spravované, jak by podle logiky věci měli být, nýbrž ROZSTŘÍHANÉ a jeden z členů černokomanda s plynovými maskami má rukávy u pláště dlouhé tak, že dalece přečuhují jeho ruce, které nejsou vidět a tak vypadá jako něco z černošské parodie na šmouly. I bez těhle vysoce subjektivních hrůzností to není dobrý film, pár záběrů je křečovitě nudných a herci nedosahují kvalit ani pro dabing Ázerbájdžánské státní televize pro Bulharskou telenovelu. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno