Reklama

Reklama

Mia

(studentský film)
Krátkometrážní / Psychologický / Experimentální
Česko, 2006, 19 min

Obsahy(1)

Přiběh citů neschopné hrdinky a její konfrontace s něčím, co ztratila před lety. Něčím, na co úplně zapomněla. Někým, koho dlouho v sobě odmítala. Tento film byl prvním filmem FAMU natáčeným v technologií HDCAM. Natačení trvalo celkem 12 dnů. Kromě obrovského počtu lokací a jejich technické náročnosti, největším problémem realizace było, že po celou dobu příprav a natáčení režisér nevěděl, o čem film doopravdy je a co má přesně znamenat. Poprvé v životě netušil, jak má film natočit, co říct herečkám a kameramanovi. Do dnes to stále neví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Master19 

všechny recenze uživatele

Režisér musí vědět o čem film doopravdy je... Takový pokus je možná působivý, ale vyznívá hodně do ztracena. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní psychologické drama na prostoru osmnácti minut? Film, který nemá být pochopen? Technicky nejvyspělejší z Noci filmových nadějí? Herecky zajímavě obsazený? V nějakém ohledu přelomový? Ano, ano, ano, ano, ne. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 4/10 Hudba 2/10 Efekty 8/10/// +dobrá práce s kamerou, zajímavá myšlenka schizofrenie, herci, anglické titulky -téměř bez hudby, zdlouhavé/// Jestli je to myšleno jako schýza, tak je to fakt dobrý. Skoro bych řekl plánovaný navzdory oficiálnímu textu. A pokuď to plánovaný nebylo, tak je to ještě lepší. Jenže může to být taky nezajímavé a nepochopené/// Celkem 50%/// ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Působivé, mrazivé.. Zajímavé obsazení v kombinaci s velmi kvalitní kamerou (na FAMU opravdu profesionální). Jedná se snad o téma schizofrenie? Myslím, že tento film odkrývá budoucnost českého minimalistického filmu. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Režisér má nejspíš rád Davida Lynche. Ne že by se tento film dal s Lynchem nějak porovnávat, ale jisté paralely by tu byly. Nechci a nebudu nikoho obviňovat z napodobování. Ostatně mít vzory je dobrá věc. A třeba jsem úplně vedle a Tomasz Lynche vůbec nemusí. Každopádně je tenhle film docela zdařilý a kdyby se to třeba víc propracovalo a třeba pak i víc natáhlo, mohlo by z toho být velmi dobré psychologické drama...třeba...třeba taky ne. Jestli ale chce režisér točit tak, jak je napsáno v obsahu (pokud je to pravda), pak je to cesta do pekel a ne k divákovi. No uvidíme, jestli uvidíme. ()

nightowl 

všechny recenze uživatele

Myslím, že ten film je hlavně o tom, jak se dá taky promrhat 18 minut. Jediné plus vidím v tom, že ten film netrvá déle. ()

Reklama

Reklama