Reklama

Reklama

Poslední kanibalové

  • Itálie Ultimo mondo cannibale (více)
Trailer

Obsahy(1)

V tomto děsivém snímku jde o boj o přežití v nehostinné džungli, do které přilétá na výpravu čtyřčlenná skupina. Nastanou ale nečekané komplikace, a aby toho nebylo málo, přijdou na scénu běsnící kanibalové. Fyzický a psychický teror nabírá na obrátkách. Pitva živého krokodýla, vražda právě narozeného dítěte a hrubé násilí páchané na ženách, to jsou bestiální záběry, při kterých vám za doprovodu podivné hudby běhá mráz po zádech. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že všechny zásadní starší kanibalský filmy jsem už viděl. Včetně tohohle. Jen jsem ho tady neměl ohodnocenej. Tak jsem si dal repete. Nutno dodat, že éra kdy jsem tyhle kanibalský filmy sjížděl a ujížděl na nich je dávno pryč. Dnes už je asi nedokážu tak docenit jako kdysi. Určitě se najde pár scén který utkví v paměti jako třeba kuchání krokodýla, kuchání člověka ale dějově mě to vyloženě nudilo. Kdysi bych šel s hodnocením určitě výš. Dnes už to bude jenom za 2 hvězdy. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč bych měl brát za klad to, že se ve filmu zabíjejí zvířata. Uznávám, že scéna s krokodýlem má něco do sebe, co do působivosti, se však s mladšími Kanibaly nemůže měřit. Hudba, která tak dodávala v Kanibalech na působivosti, se zde naprosto míjí účinkem a hodila by se spíš do jiného filmu. Jinak je film jen sled (ač dobře natočených) samoúčelných brutalit s trochou dávkou klišé. Nic pro mě, raději se znova mrknu na Deodatův nejlepší kousek. 5/10 ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Stejné hodnocení jako u Cannibal Holocaustu. Velmi dobré co se týče surovosti a až exploitačního teroru, herectví samozřejmě dost mizerné - co by se taky dalo u Italů čekat jiného. Scéna se zabitím a vykucháním krokodýla byla tentokrát docela over the top i pro mne, a to rozhodně nejsem jedním z těch, kteří by za zabití opičky a želvy v Cannibal Holocaustu stínali režisérovi hlavu. Hudba se povedla, stejně tak gore (ale zas až tolik ho není) a tak mi nezbývá, než Ultimo Mondo Cannibale doporučit. Samozřejmě pouze těm, kteří vědí, co mají čekat. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemný přírodovědný snímek s krásnou přírodou, působivými scénami - anakonda požírající varana, škrtič kaloně či krokodýl orla - a primitivním kmenem jako bonusem. Před lety se mi snímek líbil více a Cannibal Holocaust mám nejraději, i tak u 4* zůstanu. Kanibalské filmy buď berete, nebo ne, střední cesta asi není. C.H. je výpovědí o naší civilizaci, o současném člověku a jeho postavení v přírodě, jeho vztahu k druhým. Poslední kanibalové jsou z větší části cestopisným dokumentem natočeným na kvalitním materiálu, jak bývá u Italů zvykem (Technicolor je prostě jednička). Film nemá z pochopitelných důvodů dodatek, že žádnému zvířeti se během natáčení nic nestalo. Nejde však o nějaké týrání či nesmyslné zabíjení, jde o přírodu (no a ten krokodýl...tak u nás se zase zabíjejí a jí prasata, že). Filmaři si natáčení zajisté užili (pijavice, hmyz, vlhko...). Jen ta kobra v Amazonii mi nějak nesedla... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Doba, keď boli v Taliansku "in" kanibalské filmy bola síce krátka, ale zato intenzívna. Ani tento film sa nevymyká od ostatných, aj keď patrí do skupiny tých lepších. Napriek tomu je jasne povrchný, s explicitným zámerom priniesť brutalitu a iba šokovať. Také rozrezanie krokodýla je iba pre silnejšie žalúdky, horšie ale je, že sa tak deje ešte za živa. Nechýba ani boj s gumeným krokodýlom, nemilosrdná džungla so svojimi divokými zvieratami (hady, mravce) či príprava ľudského tela na paprike a s babánovými listami - delikatesa. Nelogický je viacmenej iba záver, keď kanibali nechávajú dvojicu belochov utiecť až k lietadlu. Poteší celkom pekná domorodkyňa Me Me Lai, ktorá sa producíruje nahá. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Ruggero Deodato zvířil novou vlnu vzmáhajících se kanibalistických hororů Posledními kanibaly a o dva roky později Cannibal Holocaustem. (Rodriguez)
  • Film se natáčel především na filipínském ostrově Mindanao. (gjjm)
  • Toto byl první film Ruggera Deodata z oblasti okrajového žánru kanibalských horrorů. Později natočil "ultimátní" a nejznámější kanibalský film Cannibal Holocaust, kterým tento film zastínil. Jistou dobu byl tento film v UK na seznamu "videonasties" filmů, tedy zakazovaných filmů z důvodu brutality a násilí. Stejně tak byl v mnoha zemích zakázán z důvodu zobrazování násilí a brutálních scén. (Flipnic)

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama