Reklama

Reklama

Mrňousci

(seriál)

Série(2) / Epizody(175)

Obsahy(1)

Ač je to možná k nevíře, i oni mají své sny, svá drobná trápení, své soky v lásce a hlavně překvapivě svérázný smysl pro humor. Žijí mezi námi, setkáváme se s nimi v podstatě každý den, a víme o nich tak málo! Přitom tito drobní tvorečkové denně prožívají svá velká i malá dobrodružství a leckdy i úsměvné groteskní situace. Vydejte se teď s námi do kouzelného animovaného světa a poznejte všední i sváteční dny našich hmyzích hrdinů. Věříme, že tato vtipná a lapidárně vypointovaná digitální parodie na lidský svět, zasazená do reálné přírody, poučí, potěší a hlavně pobaví děti i dospělé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

draggo odpad!

všechny recenze uživatele

Nevěřím vlastním očím. Omylem jsem viděl asi dva díly na TV Barrandov, a od té doby jsem to tu dlouho hledal (v TV to uvádí jako "Mrňouskové"). Očekával jsem, že se to bude po právu potácet hluboko v černých číslech. Ale těch 86% mi skutečně vyrazilo dech. Opět děkuji všem svatým, že jsem v dětství mohl koukat na Pokémony a upřímně lituji všech dětí, kteří místo toho koukají na tuhle hrůzu. Je mi úplně jedno, jakou tomá animaci, ať je to klidně kreslený pastelkama, ale proboha - ať je to o něčem! V porovnání s tímhle mi totiž i Teletubbies připadají jako hluboké a oduševnělé dílo. Tohle veledílo je pro mě snad největší WTF mého dosavadního filmového života. Měl jsem z toho vyloženě nedobrý pocit, horší, než po kdejakém brutálním hororu. Celých pět minut jen sledujeme, jak sepo obrazovce prohání mouchy, nebo jak si saranče dělá z trávy katapult, nebo jak se někde plazí housenka. Dál mi hodně vadilo, že animovaný je jen hmyz, ale prostředí je reálné. Působí to na mě strašně nepřirozeně. Vidět toho víc za sebou, tak snad skončím v Jedličkárně. Tvůrci téhle hrůzy by zasloužili svrhnout do horoucích pekel./viděno v TV: 0% a odpad!/ ()

ceda1987 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl tak nemít dceru tak asi dlouho nevím co to mrňouskové vlastně je.A myslím si že se mi to líbí mnohem víc než dceři,která mě volá že už to bude začínat a v tu chvýli přestávám vše dělat a letím k televizi.No a samozřejmě že je mám už ve svý filmoté :-) .Nejlepší večerníček co jsem kdy viděl proto pět hvězdiček. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Seriál pro děti do sedmi let hodnotím z pohledu nikoli cílového diváka. Jednoduchá počítačová animace je v pohodě, reálné pozadí je skvělé (i když interiérových epizod klidně mohlo být ještě méně) a sem tam se to rozjede v nejlepším duchu tradičních animovaných grotesek. Ale ne vždycky. Podobně to občas má pěknou pointu. Ale řada dílů prostě skončí. Ono vlastně vyrobit za rok 78 dílů, přičemž se každý musí vejít do asi čtyř a tři čtvrtě minuty, to už je docela nápor na originalitu zápletek. Takže mi radši první půlka série stačila. (A epizodky, kde moucha přechytračila pavouka, mě nakonec vlastně spíš vytáčely.) ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Až budu velký, budu mít děti. A až ty budou malé, budu jim pouštět tohle. (A Hannah Montanu v té době už nahradí Lucy Dakota Alabama Virginia, která bude kouřit zase jinému producentovi. Nicméně, odbočil jsem.) Minimalistická, a přesto zajímavá a promyšlená podívaná z ubzučeného hmyzího světa, zachycená úžasnou kamerou a doplněna skvělým hudebním a zvukovým podkresem. Vážně, pokud máte doma caparty, pusťte jim tohle a vyvažujte to Pokémony. Z dětí vám vyrostou úžasní lidé. ()

s1r1us 

všechny recenze uživatele

Trochu zklamání z nevyužitého potenciálu. Čekal jsem, že to bude víc hýřit vtipem. Chybí tomu nějaké větší finále nebo vygradování hlavního gagu každé epizody. Celkově bych tento seriál popsal jako sérii vtipných scének z každodenního hoře hmyzu. Takovej mišung Bozzettova Co se děje v trávě a Mikrokosmu. Co chybí do vtipnosti k Bozzettově počinu, tak bravurně dohání naprosto užasným grafickým zpracováním. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě "Bezdomovci" veme farmář bedničku jablek a položí ji na bedničku brambor. V okamžiku "evakuace" je bednička jablek stále nahoře, avšak když se farmář k bedničkám vrátí, jsou nahoře brambory. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama