Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

danny_21 

všechny recenze uživatele

Netradiční detailní dokument ze života hmyzího hemžení. Krásná hudba, spousta trpělivých záběrů, technicky zdařile spojench spojených dohromady i s naroubováním na strhující minipříběhy - to se musí ocenit. Stejně to ale nemění nic na tom, že etnomolog že mě nebude a hmyz rozhodně ani po shlédnutí jeho vesmíru milovat nebudu - 80 % ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn príbeh zo sveta prírody, dokument, ktorý vás zavedie do tých najminiatúrnejších svetov zvieratiek, ktoré tvoria začiatok a koniec potravinových reťazcov. Fascinujúce to pre mňa však nebolo, chce to trpezlivosť, je to skôr oddychovka a nanešťastie to chvíľami aj nudí, ale kamera je výborná a hudba ujde. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o tom, co se nám děje pod úrovní podrážek bot, když jdeme po louce.... Již jsme si zvykli dívat se na dokumenty o zebrách, lvech, šimpanzích, ale tohle bylo poprvé, kdy se kameraman musel vybavit pořádným teleobjektivem aby nám přiblížil život slunéček, kudlanek, mravenců a jiného milého hmyzu :-) Dešťové bombardování bylo fantastické, stejně jako útok bažanta na mraveniště. Nechápu jak tohle někdo mohl vůbec natočit... Úvodní píseň mi dlouho zněla v uších. * * * * * ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejdokonalejší přírodopisný dokument. Úchvatné záběry, chvilkami jsem si připadal jako jeden z nich. Celý dokument je slyšet jen zvuk hmyzu a chvilkami trocha melodie a to dokonale vytvoří atmosféru a donutí vás to začít přemýšlet a lépe pozorovat přírodu i ve skutečnosti. Už vím skoro všechno o světě pod nohami. Z mé výšky 174 cm vidím mravence a další hmyz jako černé tečky, ale nyní si je budu prohlížet pečlivěji a dávat pozor ať jich moc nezašlápnu. ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit takový kousek.. ne že by tam teda nebyl úplně děj.. Viděla jsem pracovité mravence, fikaného pavouka vodního, líhnoucího se komára, mazlící šneky, jakéhosi tropického pavouka zapavučujícího kobylku nebohou.. a co se mi líbilo nejvíc? Bobika beruška jdoucí si takhle v pohodě po lístečku, přičemž kapka dopadajíc na lísteček ji parádně odmrštila. To muselo být úplně tsunami pro ni.. Nádherné to ale bylo.. opravdu.. super kamera v perfektním přiblížení. Takové pokoukání se nám, měšťákům, často nepoštěstí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Pro dokument byla s pomocí tabletu a počítače speciálně vyvinuta kamera na dálkové ovládání. (mr.filo)
  • Scény z filmu byly použity ve videoklipu "You Don't Love Me (Like You Used to Do)" kanadské skupiny The Philosopher Kings. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)
  • Snímek byl uveden na filmovém festivalu v Cannes. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)

Reklama

Reklama