Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Z dokumentu o přírodě vzniklo umělecké dílo. Skvělé propojení nádherných záběrů kamery na mikro svět a krásné hudby. Jsou tam i humorné okamžiky. Povedené dílko, na kterém si dali tvůrci opravdu záležet. Však 15 let výzkumu, 2 roky příprav, 3 roky natáčení a 80 km filmu (v zajímavostech), tomu říkám maxi preciznost. Nechala jsem se unést a cítila jsem při sledování vůni louky, lesa a bzučení i kapky deště byly tak uklidňující....Pohlazení po duši. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jako dokument jednoznačně za 5*****, jako film jednoznačně za 2**. Jeho kvalitu hodně prověří TV formát a přemýšlím, kolika dokumentům by na druhou stranu stejně tak pomohlo velké plátno. Ale tu originalitu a odvahu uvést ho do kin jednoznačně oceňuji. Jen pro mě krásné záběry ještě automaticky neznamenají krásný film. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fascinující. A šlo to zaplaťpámbu i bez mluveného slova (skoro). Scény se zamilovanými hlemýždi, bojujícími roháči nebo vosími larvami patří k těm nejlepším přírodopisným momentům, jaké jsem kdy viděl. Velice se mi líbil i přístup tvůrců, kteří evidentně nepostrádali nadhled, a tak sekvence s deštěm připomíná válečný film, hovnivál podává výkon srovnatelný s nejslavnějšími zarputilci (já osobně si vybavil Roberta de Nira v Misii) a závěrečné "povstání komára" je jako vystřižené z hororu. Za velký zážitek samozřejmě "může" i Bruno Coulais, ale prim stále hraje úchvatná příroda naší planety.__P.S. Bez pavouků bych se obešel, ovšem vodnář, který si staví podvodní dům ze vzduchových bublin, mi vážně vzal dech. ()

dejww 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera a zvukové zpracovaní. Neuškodilo by vysvětleni jednotlivích zaběru na různí hmyz, protože já osobě si myslím, že v dokumentu bych se měl dovědět i nějaké ta fakta, ale tady padli tak 3 věty což mě nijak neobohatilo o moji znalost v oblasti hmyzu. Stačilo by trochu vysvětleni a klidně bych svoje hodnoceni zvednul o jednu hvězdu. Jenže když lajk jako já ani nepozná ve většině případů o jaký hmyz se jedna a ani se mu to někdo nepokusí vysvětlit, tak si tento film z mého pohledu nezaslouží víc než 3 hvězdy. ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit takový kousek.. ne že by tam teda nebyl úplně děj.. Viděla jsem pracovité mravence, fikaného pavouka vodního, líhnoucího se komára, mazlící šneky, jakéhosi tropického pavouka zapavučujícího kobylku nebohou.. a co se mi líbilo nejvíc? Bobika beruška jdoucí si takhle v pohodě po lístečku, přičemž kapka dopadajíc na lísteček ji parádně odmrštila. To muselo být úplně tsunami pro ni.. Nádherné to ale bylo.. opravdu.. super kamera v perfektním přiblížení. Takové pokoukání se nám, měšťákům, často nepoštěstí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl uveden na filmovém festivalu v Cannes. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)
  • Scény z filmu byly použity ve videoklipu "You Don't Love Me (Like You Used to Do)" kanadské skupiny The Philosopher Kings. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)
  • Pro dokument byla s pomocí tabletu a počítače speciálně vyvinuta kamera na dálkové ovládání. (mr.filo)

Reklama

Reklama