Reklama

Reklama

Mrňousci

(seriál)

Série(2) / Epizody(175)

Obsahy(1)

Ač je to možná k nevíře, i oni mají své sny, svá drobná trápení, své soky v lásce a hlavně překvapivě svérázný smysl pro humor. Žijí mezi námi, setkáváme se s nimi v podstatě každý den, a víme o nich tak málo! Přitom tito drobní tvorečkové denně prožívají svá velká i malá dobrodružství a leckdy i úsměvné groteskní situace. Vydejte se teď s námi do kouzelného animovaného světa a poznejte všední i sváteční dny našich hmyzích hrdinů. Věříme, že tato vtipná a lapidárně vypointovaná digitální parodie na lidský svět, zasazená do reálné přírody, poučí, potěší a hlavně pobaví děti i dospělé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Jurkodak1 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem tohle sledoval na TV Barrandov (v době kdy tam ještě nebylo přesoukupováno a program téhle televize ještě za něco stál) a i když mě to strašně sralo svojí nudností, tak jsem s otevřenou pusou zíral na ten vizuál, dneska již ale plně doceňuji i ten obsah, který mi kdysi připadal nudný. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Dá se vůbec po Ferdu Mravencovi udělat originální pohled do světa hmyzu pro děti? Ano! A dokonce to funguje i pro dospělé. Neskutečně vtipná parodie na lidský život v podání nejslavnějších druhů breberek. Každý díl přináší pohled na problematiku našeho světa z úhlu pohledu jednoho (či více) brouka, ať už se jedná o "formule" včeličky, "policejní honičku" beruška vs. vážky či "problém odlišnosti" housenky a údajné rodiny hlemýžďů. Jediné co ve finále zamrzí je horší animace, ale i tak se jedná o jeden z nejdrsnějších seriálů (údajně) "pro děti". ()

Reklama

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně vtipná podívaná, kde dominuje jednoduchá animace, zvuky z tryskáčů, vrtaček, křiklavé zvuky, svištící, klouzavé, šustivé, klapavé, ťukavé, bzučivé, otáčivé, neotáčivé a tak všelijak podobně. Zde zjišťujeme, jaký báječný svět je pod našimi nohami. Je mnohem barevnější, více překvapení, jednoduchosti a krásy každodenního života hmyzíku... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Páni, tohle je TAK kouzelný seriál. A to jsem si původně (dlouho) myslel, že půjde o nějakou kopii aardmanovských miniaturek Mezi námi zvířaty. Vůbec ne! Mrňouskové jsou dokonce lepší v tom, jak jsou univerzální - malý nebo velký divák, snad každý si v neodolatelných minipříbězích, které skvěle kombinují záběry reálné přírody a animované hmyzáky, najde něco, díky čemu si je zamiluje nebo alespoň oblíbí. ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Až budu velký, budu mít děti. A až ty budou malé, budu jim pouštět tohle. (A Hannah Montanu v té době už nahradí Lucy Dakota Alabama Virginia, která bude kouřit zase jinému producentovi. Nicméně, odbočil jsem.) Minimalistická, a přesto zajímavá a promyšlená podívaná z ubzučeného hmyzího světa, zachycená úžasnou kamerou a doplněna skvělým hudebním a zvukovým podkresem. Vážně, pokud máte doma caparty, pusťte jim tohle a vyvažujte to Pokémony. Z dětí vám vyrostou úžasní lidé. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě "Bezdomovci" veme farmář bedničku jablek a položí ji na bedničku brambor. V okamžiku "evakuace" je bednička jablek stále nahoře, avšak když se farmář k bedničkám vrátí, jsou nahoře brambory. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama