Reklama

Reklama

Je májový den a život mladé matky (Michelle Williams) v londýnském výškovém domě je dokonalý. Její malý synek má narozeniny, a když ho s otcem vypravuje na velký fotbalový zápas, snad ani nemůže být šťastnější. Zatímco jsou pryč, narazí na Jaspera Blacka, novináře, žijícího v jednom z těch nádherných domů pod jejím oknem. Když se jí v místní hospodě, kde hledala útěchu v pár panácích, začal šarmantní, sympatický Jasper dvořit, nedokázala mu odolat. Tohoto slunného jarního dne je pokušení zpět. Ale o pár minut později může jen s hrůzou sledovat, jak je jejich zakázaná láska přerušena živým televizním zpravodajstvím o explozi, která rozmetala fotbalový stadion. Její dokonalý život skončil. Když se pak pokouší vyrovnat s pocity viny a smutku, odmítá Jasperovy pokusy ji utěšit. Táhne ji to spíše k manželovu šéfovi Terrenci Butcherovi (Matthew Macfadyen), policejnímu důstojníkovi, který má vyšetřování na starosti. Jak o ni oba muži bojují, začíná vycházet najevo skutečná pravda o událostech onoho májového dne. V plamenech je erotikou nabitý, šokující thriller, plný emocí a života. (Magic Box)

(více)

Recenze (65)

jhrasko odpad!

všechny recenze uživatele

Presne ten druh filmárskeho absurdistánu, ktorý znepokojuje, pohoršuje a nasiera. Príbehovou farbosleposťou, ktorej highlightom nech sú rozhovory hlavnej hrdinky s Usama bin Ládinom. Plus povýšiť ju, priemernú a znudenú Britku, ktorá vykladá tovar v supermarkete a dokáže maximálne fish and chips, na hotovú partizánku a spasiteľku sveta, to už je bezradnosť najvyššieho kalibru. (NE)chcel by som vidieť tváre tvorcov tesne po premiére. FUJ! ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Anglická přízemní romance obalena závojem tragédie a utrpení. První půlhodina filmu V plamenech mě docela bavila. Po výbuchu na stadionu se ale vše změnilo. Příběh mě začal nudit a umělé emoce a žal Michalle Williams mě sžíral zevnitř. Celou situaci nezachránil ani Ewan McGregor jako utěšovatel a detektiv v jedné osobě... ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co to tady vidím? Až příliš jedno či dvouhvězdičkových hodnocení, dokonce i nějaký ten odpad... Zajímavé, že někteří píší, jak by se raději dívali na svůj vlastní zadek než na toto, a přesto film dokoukají, aby nám to mohli napsat. Jestli se někdo dívá na filmy jen proto, pak je mi ho líto. Jinak mezery to jistě má, o tom žádná. Především v neúčasti samotného Ládina. Když už se o někom tak často a zapáleně mluví, je neslušné ho nepřizvat, ne? :-) ()

katchi 

všechny recenze uživatele

,,Byla jsi už za tím poradcem traumat?" ,,Jo! prý mám napsat dopis Usámovi!" ,,A napsalas?" ,,Nemám jeho adresu" Začátek vypadal zajímavě, pak se to zvrtlo a bylo to divné, ale skončilo to dobře. Něco tomu však chybělo. Námět byl hodně dobrý, zpracování daleko horší. Michelle Williams mi přišla extrémně nudná a Ewan McGregor měl příšerně málo prostoru k ukázání svých kvalit. Jediné co ukázal byl jeho šarm a krása a to ještě jen tak light,at se neřekne...! ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Další z řady tzv. tichých filmů, kdy je slyšet tikot hodin v místnosti, tlukot srdce a vlastní myšlenky na téma: Proč se režisérka Deníku Bridget Jones rozhodla natočit takový paskvil? Proč v něm (ne)hraje Ewan McGregor? A proč trvá tak nesnesitelně dlouho? Odpovědět na ně je prakticky nemožné! Zasloužená nálepka NEVER MORE. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Roli filmové přítelkyně Jaspera Blacka (Ewan McGregor) ztvárnila Natalie Dormer. Natáčení se účastnila po dva dny, ale její záběry byli filmovými střihači odstraněny a ve filmu se neobjevuje. (Conspi)
  • Snímek je adaptací stejnojmenné knihy Chrise Cleava, která vyšla v roce 2005 přesně v den, kdy Londýn zasáhla vlna sebevražedných pumových atentátů, během nichž zahynulo šestapadesát lidí a více než sedm stovek bylo zraněno. (Olík)

Reklama

Reklama