Reklama

Reklama

Na trhu se objevuje nový výrobek. Nikdo přesně neví, co vlastně obsahuje, ani jak se vyrábí, ale zákaznící čekají ve frontách před obchody. Jedno je jasné - věc je k jídlu a má výbornou chuť. Jednou večer si osmiletý Jeison přišel do kuchyně vzít svou oblíbenou lahůdku a s úžasem vidí, že... ožila. Výrobce pěny angažují Davida (Michael Moriarty), bývalého inspektora FBI, aby zjistil oč jde. (Fine Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho jsem tento klenot toužil vidět. Je to osmdesátkové béčko jak vyšité. Připomíná to chvilkama sliz a chvilkama Invazi lupičů těl. Zvláštní je ten kontrast v druhé půlce, kdy se celý film s příchodem plukovníka naprosto odlehčí a ubírá se komediální cestou a najednou na konci ten supervážný závěr se závěrečnou reportáží, jak to dopadlo. No je to ptákovina jak sviňa, ale já tohle rád. 60% ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si říkal, jakto že o tom filmu není moc slyšet a proč je tak nízko hodnocen, vždyť přece osmdesátkové horory patří k nejlepším a budou tam i (mé oblíbené) poctivé osmdesátkové masky, tak kde je zakopaný pes? Tak po shlédnutí už to vím. Ne, opravdu to není tím, že prostě vraždí pěna, protože i to by mohlo být v dobrých rukou povedené a hlavně děsivé viz Blob. Je to jednoduše tím, že je to neuvěřitelně hloupý film. Pozor, ne hloupé ve smyslu nelogických lapsů, ale ve smyslu dětského, infantilního uvažování. Za všechno hovoří hned začáteční uvedení do děje ve stylu, že někde u opuštěné továrny jen tak vytéká ze zěmě, nějaká pěna. Šerif to vidí a pěnu ochutná (WTF?!!): "Hmm co to je, je to dobré, sladké" a druhému chlapovi povídá: "Tahle dobrota vytéká jen tak ze země, mohli by jsme to prodávat". Ano, přesně takhle, nedělám si srandu. Myšlenkové pochody tu jsou vůbec zvláštní - malý kluk vidí v lednici na pár sekund, jak se pěna hýbe a na úkor toho začne doma vyvádět, že "všechny nás zabije!" a v obchodě začne rozhazovat a ničit celé regály s pěnou. Uff... Tak aspoň jedna za ty masky teda. ()

Reklama

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Silně podprůměrné osmdesátkové béčko, které mně osobně přineslo naprosto nudnou podívanou, u které jsem vydržel tak tak se na ni vůbec dokoukat. Je tu jistá podobnost se snímkem The Blob z r. 1988, The Stuff funguje na stejném principu, ovšem nesáhá tomu ani po kotníky. Atmosféra se někam vytratila, herci nic moc a o scénáři radši ani nemluvím. Velké plus za myšlenku, ze které by šla stvořit parádní pecka... To by se ale tvůrci museli víc snažit. 30% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola strašná haluška a i keď haluze mám niekedy rád, tak zabijacký jogurt do toho rozhodne nepatrí. Je tu strašne malo gore efektov, povedal by som, že je to veľmi nízko rozpočtová zaležitosť, lebo toho tu moc ukázaného nieje. Len ako sa pohybuje pena , ale nič viac, čakal som niečo ako sliz, ale márne. Jedine čo tu bolo, sú vybuchujúce hlavy a i to nebolo až tak zaujímave ako v iných filmoch. Viac ako 2*, dať nemôžem. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Myslím, že hodně lidí nechápe, že je to vlastně parodie na horrory - až směšně nezkušení herci jsou promícháni se zkušenými vlky, je z toho cítit silná inspirace Cronenbergem a béčkem 50tých a 60tých let. Já jsem u toho dobře pobavil :) p.s. Samozřejmě, že když jsem to viděl poprvé v dětství, tak se mi vlasy ježily hrůzou :) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Scéna z motelového pokoje, v níž pěna teče po zdi, byla natáčena ve speciální místnosti, jež se mohla otáčet vzhůru nohama - tak bylo dosaženo efektu pěny, tekoucí po zdi nahoru. Tatáž místnost byla použita ve filmu Noční můra v Elm Street (1984). (-bad-mad-wolf-)
  • Mezi ingrediencemi, jež tvůrci použili ke stvoření pěny, nechyběla např. zmrzlina, jogurt či hasicí pěna. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama