Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

tom88 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobré sci-fi so zaujímavým spracovaním. Vizuál je super, obraz, hudba a zvuk taktiež. Je to vydarená japonská sci-fi lahôdka. Akcie bolo dosť, nápady skvelé sem tam niečo prehnané, ale veľmi pozitívne to na mňa všetko zapôsobilo. Vedel by som si tento film predstaviť aj ako hraný film, no je mi jasné, že by sa rozpočet pohyboval niekde okolo 200 miliónov dolárov, no keby sa toho ujal nejaký americký ,,Boh,, ako je Cameron, Bay či Spielberg dalo by sa to zvládnuť. Pekná akčná podívaná. 78% ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Zlá všemocná společnost Daiwa Industries, která již dlouho měla Japonsko v hrsti, ho před 10 lety naprosto uzavřela světu. Informace, kterých ven proniká zoufale málo, naznačují, že je třeba do Japonska vyrazit. Úkol to není lecjaký a tak se jeho provedení ujme speciální americká vojenská jednotka SWORD, jejímž členem je i vojanda Vexille. Těžko říct, co SWORD v Japonsku, které již dlouho vládlo robotickým technologiím, může čekat. Laskavé přivítání to zřejmě nebude... Vexille je další z řady filmů, který se snaží upozornit na nebezpečí zneužití technologie a moci. Z myšlenkového hlediska nepřináší film nic nového a staré nenabízí v příliš promyšlené podobě. Divák rozhodně nebude zmítán otázkami, vždyť hlavní záporák je mu představen jako šílenec a tudíž vše, co dělá je šílené a o šíleném je přeci marné a zbytečné přemýšlet. Divné je, že má tolik oddaných poskoků. Šílenství je laciné vysvětlení jeho motivací, které mohly být poměrně komplikované a zajímavé. Ovšem čekat takovou věc od filmu, který staví na akci v podobě různých honiček, úniků, vniků, přestřelek či výbuchů v CGI hávu, to by asi bylo zhůvěřilé. Akce je... no akční, není marná, ale je to jediné, co film táhne někam nad kategorii "špatný". A tak film o zneužití moderní technologie je dílem, které samo zneužívá moderní technologie k nenáročnému bavení nenáročného diváka. Ještě štěstí, že i takového diváka v sobě kus mám. Slabé ***. ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

U mě zkrátka průměr, spíš pod. Na filmu se mi líbila hlavně hudba, akce SWORDU na začátku - pěkní robůtci - a myšlenka. Provedení už pokulhává ve srovnání s jinými, co jsem viděl a byly opravdu záživné. Toto místy dost nudí, jsou tu vyloženě "hluchá" místa, např. přejezd přes pláň s "Jagama" za zády - nebýt pěkné hudby k tomu = chudé, rozuměj: málo nápadité - nebo průlet spojovacími tubusy - taky chudé a navíc velmi nepřehledné. V dnešní době by animace mohla být i kvalitnější. A poučení na závěr, které Japonci tak rádi do svých dílek vtěsnají, je pro mě zbytečné. Někteří srovnávají s "AppleSeed", který mi přišel lépe provedený v animaci, avšak dějem a zábavou je maximálně na stejné úrovni. Tyto dva počiny u mě patří do průměru. Jak říkám - zapnout, vidět, vypnout (nejdřív mozek a pak obrazovku). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to není zas tak anime jak jsem čekal, protože ruku v kreslení zde nahradila grafika počítačová a taky to tak nakonec je v samotném filmu hodně znát. Samotný příběh jako další silný možný bod také není žádný zázrak. Nic závratného se prostě neděje a spolu s tím, že počítačová grafika není nijak vynikavá se docela shoduji se zdejšími hodnocením. Co mě ale hodně překvapilo a potěšilo byla muzika a hlavně závěrečná scéna. To se musí nechat. Takže když si to sesumíruju je Vexille 2077 nerozhodný film, který se z jedné strany povedl a z druhé zas tolik ne. Nemám v takovýchto filmech tolik zkušeností. Je málo kolik jsem jich viděl, ale takový Final Fantasy: Esence života je oproti tomuto klasa, a že to je opravdu klasa. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Po filmu Casshern jsem se bál skouknou další japonské sci-fi,ale byl jsem příjemně překvapen.Děj je ucelený,ikdyž jednoduchý,ale žádný guláš jako u již zmíněného Casshern.Akce je cool a animace je okouzlující.Není to sice realistická animace ala Final Fantasy(spíše to připomíná evropskou Renesanci),ale i tak jsem nemohl od obrazovky odtrhnout oči. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)
  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)

Reklama

Reklama