Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Zlá všemocná společnost Daiwa Industries, která již dlouho měla Japonsko v hrsti, ho před 10 lety naprosto uzavřela světu. Informace, kterých ven proniká zoufale málo, naznačují, že je třeba do Japonska vyrazit. Úkol to není lecjaký a tak se jeho provedení ujme speciální americká vojenská jednotka SWORD, jejímž členem je i vojanda Vexille. Těžko říct, co SWORD v Japonsku, které již dlouho vládlo robotickým technologiím, může čekat. Laskavé přivítání to zřejmě nebude... Vexille je další z řady filmů, který se snaží upozornit na nebezpečí zneužití technologie a moci. Z myšlenkového hlediska nepřináší film nic nového a staré nenabízí v příliš promyšlené podobě. Divák rozhodně nebude zmítán otázkami, vždyť hlavní záporák je mu představen jako šílenec a tudíž vše, co dělá je šílené a o šíleném je přeci marné a zbytečné přemýšlet. Divné je, že má tolik oddaných poskoků. Šílenství je laciné vysvětlení jeho motivací, které mohly být poměrně komplikované a zajímavé. Ovšem čekat takovou věc od filmu, který staví na akci v podobě různých honiček, úniků, vniků, přestřelek či výbuchů v CGI hávu, to by asi bylo zhůvěřilé. Akce je... no akční, není marná, ale je to jediné, co film táhne někam nad kategorii "špatný". A tak film o zneužití moderní technologie je dílem, které samo zneužívá moderní technologie k nenáročnému bavení nenáročného diváka. Ještě štěstí, že i takového diváka v sobě kus mám. Slabé ***. ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Bože, tá galéria vyzerá úžasne. Veľmi som sa tešil na túto snímku. Milujem tento štýl animácie a aj snímky z budúcnosti, práve okolo roku 2070. A práve preto som sa asi tešil viac, než som mal. Vôbec som sa do toho nedostal. Japonský animovaný sci-fi snímok s radom adrenalínových akčných sekvencií pracuje s typickou vedeckou otázkou, na koľko sa ľudia odlišujú od strojov. V popredí filmu však stojí jeho dokonalé technologické vyhotovenie, ktoré spája klasický kresbový štýl japonských komiksov, poťažmo animovaných filmov a seriálov s počítačovou technológiou. Tunajšie postavy tak majú telá vytvorená ako 3D modely, ale na nich sú textúry pripomínajúce klasickú kresbu. Réžie sa ujal Fumihiko Sori, ktorý svojimi filmami posúva hranice špeciálnych efektov a počítačovej grafiky. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Absurdně povrchní přehlídka patosu a blafování hloubky sází na to, že svým blyštivým vizuálem uhrane diváky, kteří pak zapomenou na permanentní prohřešky proti vnitřní logice a až campově zbytnělá klišé. Jediné, čím je film pozoruhodný, je vizuální stránka, kde se kombinuje počítačová animace 3D modelů, ale textury jsou stylizované jako kresba 2D animace. Jinak se jedná o tuctové popové anime, což znamená, že se rochní v povrchnosti a sází na primární líbivost a rádoby zdání přesahu, za nímž se skrývá pouze frázovité floskule. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

U mě zkrátka průměr, spíš pod. Na filmu se mi líbila hlavně hudba, akce SWORDU na začátku - pěkní robůtci - a myšlenka. Provedení už pokulhává ve srovnání s jinými, co jsem viděl a byly opravdu záživné. Toto místy dost nudí, jsou tu vyloženě "hluchá" místa, např. přejezd přes pláň s "Jagama" za zády - nebýt pěkné hudby k tomu = chudé, rozuměj: málo nápadité - nebo průlet spojovacími tubusy - taky chudé a navíc velmi nepřehledné. V dnešní době by animace mohla být i kvalitnější. A poučení na závěr, které Japonci tak rádi do svých dílek vtěsnají, je pro mě zbytečné. Někteří srovnávají s "AppleSeed", který mi přišel lépe provedený v animaci, avšak dějem a zábavou je maximálně na stejné úrovni. Tyto dva počiny u mě patří do průměru. Jak říkám - zapnout, vidět, vypnout (nejdřív mozek a pak obrazovku). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zapamätatelnejšia zápletka ako pri APPLESEED ale má to rovnakú schopnosť vyšumieť z hlavy. Akcie sú nadupané a hudba je super, ale práve soundtrack podkopáva akcii nohy - je tak vypeckovaný, že údery, pády, výstrely sú príliš v úzadí a celé to pôsobí plytko. Pozeral som to z originálneho DVD, takže predpokladám, že to takto spackali tvorcovia. Riedky scenár nedovoľuje dať štvrtú hviezdu... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)
  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)

Reklama

Reklama