Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Příjemné nenáročné anime stojící zejména na precizní animaci (která mě opravdu bavila) a akčních pasážích (ty jsou velmi dobré, ale mozek mi z toho do vesmíru nevystřelil). Příběh bezpečně udrží divákovu pozornost, ale o nic nového pod Sluncem také nejde. Vypůjčování různých motivů (jak příběhových, tak estetických) není pro tvůrce tabu, ale vznikl z toho nakonec takový fajnový kompilát, který zřejmě míří spíše na západní publikum. 3-4* ale podruhé to už neuvidím. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Mám z Appleseedu docela smíšené pocity. Na jednu stranu, jistě dobré dobré anime, pěkně nakreslené a vcelku akční, ale na druhé straně, příšerná hra na city, tebe nechci ztratit, já zase tebe a stále dokola, mělo to být o trochu více chlapácké, ikdyž hlavní roli ztvárnila holčina Deunan. A ještě jsem měl pocit, že už jsem podobný příběh viděl aspoň 100x. Takže originalita by taky neškodila... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podstatně méně filozofování než třeba v GITS (1 i 2), ale pořád o hodně víc než prostý akční anime film. Vizuální stránka opravdu v té nejšpičkovější kvalitě, vidět tohle na velkém plátně tak se z toho asi nevzpamatuju (totéž ale platí o díle pána jménem Mamoru Oshii;))...co se týká hudby - skladatel se hodně díval na Matrix a Animatrix, některé prvky jsou naprosto zřetelně Davisovské, nicméně kulisa k těm vizuálním orgiím je to výborná. 80% s tím, že je to o pořádný kus lepší než dvojka:P ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

V poslední době si stále častěji říkám, jak málo by stačilo, aby byl film mohl bojovat s mými nejoblíbenějšími. V tomto případě je tu slabin poněkud víc, ale základna velice nadstandardní. Budoucnostní poměry mě bavily více než hlavní linie a sledování toho překrásně vytvořeného města více než jakákoli akce. Snad nikde není vidět, že by se na něčem šetřilo a tak metropole vypadá úžasně. Postavy příliš neladí s ostatní vizualizací, ale to by správným fandům animovaných filmů snad problémy dělat nemělo. Zato sáhodlouhé a pouze občas zajímavé dialogy by mohly být velkou přítěží. Grafikou GiTS podle mě překonává, ale na jeho hloubku a zajímavost stále ztrácí. ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Tvůrci Appleseed vsadili na akci a dokonalu vizuální stránku. Právě proto jsem k filmu přistupovala spíše s menším despektem a čekala jsem jen bezduchou akční řežbu. Namísto toho mě v počátku příjemně překvapil poutavý utopický svět, kde žijí lidé a bioroidi (nová lidská rada bez emocí) v rovnováze. Tedy spíše se o to správa města snaží... Příběhu tedy nechybí zajímavá (ale dnes už trochu provařená) témata klonů a lidských strojů. Kromě akce (a menšího filozofování) má výraznou roli i romantická linie příběhu, díky níž by se snímek dal zařadit mezi mecha love story. Láska mezi hlavní hrdinkou Deunan a kyborgem Briareem ale později přerůstá v klišovité tlachání. Navíc je příběh někdy předvídatelný. Ale největším zklamáním pro mě byla závěrečná část plná nechutně velkolepého patosu, zapadajícího slunce a velkých slov... Animace je samozřejmě bezchybná a na velkém plátně musí její kvality obzvláště vyniknout. Pokud hledáte něco krásného pro oči a chcete dát mozku odpočinout (rozhodně ho ale nevypínejte!), je Appleseed dobrou volbou. 3 a ½* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy se generál Uranus pokouší na střeše přesvědčit Deunan a Briareose, aby mu dali přívěsek Appleseed, prší. Jejich vlasy jsou však suché a pohrává si s nimi vítr. (Geriel)
  • Poté, co je Briareosova zbraň rozřezána na kusy, je v dalším záběru upouštěna vcelku na zem. (Geriel)
  • Citát z Bible na začátku filmu pochází ze Zjevení 12:4. (Geriel)

Reklama

Reklama