Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh popové chlapecké kapely Alive, která vznikla, aby poodhalila fungování dnešního hudebního byznysu, ve kterém je hudební talent až na posledním místě. Paradokumentární film s klipovými animovanými vložkami sleduje čtyři herce - zpívající hvězdičky (včetně režiséra) od prvních tragických pokusů ve studiu přes produkčně a mediálně ošetřenou cestu nahoru až po rozpad kapely. Jak se stát slavným hudebníkem, aniž byste kdy vydali album?
Film je režijním debutem herce a profesionálního modela Daniela Wu, který za něj dostal Hongkongskou filmovou cenu pro nejlepšího nového režiséra. (JFL)

(více)

Recenze (6)

Chejpao 

všechny recenze uživatele

Natočit quasi-dokument o pozadí hongkongského showbusinessu nebyl vůbec špatný nápad, problém vidím v plochosti a plytkosti. Rozhovory s producenty atd. vypadají většinou poměrně autenticky, i když mi přijdou dost povrchní. Na druhou stranu hrané pasáže se členy kapely vyznívají často křečovitě, i proto, že ústřední píseň je naprostý brak a to, jak si za ní všichni stojí, působí poněkud trapně a komicky, přitom si nemyslím, že by v tomto případě šlo o nadsázku. Jedna hvězdička za nápad, druhá za scénu s vizážistou, která byla jako jedna z mála povedená. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Čtyři nebeští králové přinášejí zajímavý a osvěžující pohled na realitu současného hudebního businessu. Čtvero herců zformuje chlapeckou pop-rockovou skupinu Alive a v částečně hraném dokumentu se vydají dobýt svět hudby. Musí se vyrovnat nejen s "hrabavou" politikou různých manažerů, ale i sami se sebou, s jejich rozdílnými přístupy k zodpovědnosti atp. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Daniel Wu, Terence Yin, Andrew Lin a Conroy Chan v tomto pseudodokumentárně pojatém filmu představují členy chlapecké honkongské kapely ALIVE. Příběh zachycuje vznik a krátkou dobu působnosti této kapely. Jackie Chan má ve snímku pouze malé cameo v závěru a okomentuje pěvecký talent ALIVE slovy: "Nechci vás poslouchat. Zpíváte strašně." ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Výborný "pseudokument", jak to chodí v hudebním byznysu nejen v HK . U některých scén jsem nevěřícně zíral s otevřenou pusou a říkal jsem si panebože, to je strašný, i když je to jen jako já nepochybuju ,že to tak občas je a mnohdy i mnohem horší. Co je tu dále výborného? Animované vtipné sekvece, krátké rozhvory s místními hvězdami a lidmi od fochu. Podstatnou část filmu jsem se smíchy válel pod stolem. Tohle se vyplatí vidět. ()

Související novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (více)

Reklama

Reklama