Reklama

Reklama

Ong bak 2: Pomsta

  • Thajsko Ong Bak 2 (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Thajsko, 15. století, království Ayutthaya. K moci se přes mrtvoly dostává jeden z generálů a tak se vysoce postavený aristokrat, který se snaží generála zastavit, rozhodne poslat sveho syna Tinga (Tony Jaa) do bezpečí pryč z království. Ale i tam ho přisluhovači generála najdou a Tinga při utěku zajmou otrokáři. Díky své odvaze a odhodlanosti k boji zapůsobí na skupinu bojovníku, kteří přišli otrokáře odstranit a ti ho vezmou mezi sebe. Ting začíná trénovat bojová umění a brzy se pouští na cestu pomsty, která bude krvavá a plná mrtvol... (Devun)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (232)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +je slyšet lámání kostí -nevyvážené akční scény, kamera se vyhýbá detailům, příběh je primitivní, děj je občas hodně nudný/// "Tony Jaa, nový akční hrdina" znělo z plakátů a stránek když šel před 4 lety do kin první Ong-Bak. Ještě dnes si to pamatuji. Potom jsem v půjčovně zaregistroval druhý díl a dnes mě bratr pozval na nějaký skvělí akčňák s číslovkou 2 nakonci. Bylo to v originále s anglickými titulky, ale bylo to zadarmo, tak co. Stejně se tam moc nemluví a když už tak jsou to kecy. Víc se tam kope a lámou kosti a podřezávají krčky, ale stejně to žádný sado maso není. Sice mě nekteré scény dokazali strhnout, ale potom se zase dlouho nic nedělo, takže nuda. Jo říkal jsem, že tohle bylo moje první setkání s tímto herecem? Tak jen řeknu, že uživatel imf to vystihl přesně a já jen dodám: "i napoprvé je to nuda:-)"/// Celkem 52%/// ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ještě před závěrečnou akcí jsem si říkal: "Tři hvězdy a víc ani ťuk", ale posledních 20 minut jsem sledoval doslova s otevřenou pusou. Ong bak 2 zčásti vzdává poctu klasickým čínským bojovým filmům a ve zbytku povyšuje atraktivitu bojových scén na maximum. Obsah je podřízen formě a forma je podřízena stylu. Stylu efektního bojového umění, extrémní akrobacie, úžasné obratnosti a celkové ladnosti pohybů. Občas nejsou některé kousky ani tak účelné, jak jednoduše divácky efektní. Vše je navíc docela přehledné, bez přílišného střihu, je vidět, že protagonisti skutečně umí. Opět jen škoda toho nezvládnutého a nezajímavého děje, jenž tak tak drží scény pohromadě a zejména jehož emocionální momenty opravdu nefungují. 7/10 ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ne, thajské filmy nikdy nepochopím. I když Tony Jaa je skutečně akční hvězdou par excellence, nad jehož kousky musí žasnout i Jackie Chan. Nejprve sledujeme, jak malý kluk vyrůstá se slonem, slon odejde do buše, vrátí se se slůňátkem, kluk mezitím vyroste, otec chce slona prodat, aby slon pomáhal, ale ukáže se, že kupci jsou pěkní hajzlíci. Ukradnou jim slona, zastřelej otce, syn se vydává zachránit malého i velkého slona a pomstít otce, na chvíli se to zvrhne skoro v bondovku (honičky na člunech, průlety billboardy, vrtulník ohrožující hlavního hrdinu vrtulí), pak se přesuneme skokem do thajské čtvri v australském Sydney a jde náhle spíš o komedii na téma policajti a lupiči, pak zase do toho mafiánská historka... Jako akční scény jsou skutečně excelenetní, mnohé točené na jeden záběr, to zas klobouk dolů - ale když hlavní hrdina pomlátí všechny v patrovém točitém hotýlku a vyběhne do nejvyšší místnosti a s nadouvajícími se svaly a pěnou u úst zařve: "Kde jsou mí sloni?", už je to zas směšné. Takže doporučuji, abyste vynechali cokoliv, co by mohlo zavánět čímkoliv jako dějová linka, jestliže se nechcete naštvat, použijte rychloposuv a užijte si jen těch akčních scén - jen pozor, kdyby se Tony Jaa chystal mluvit, šup, honem stisknout FF! Disk načne protipirát, reklama, trailery na filmy Saw V, Repo, Let's Dance 2, zase reklama, jinak se nekonají žádné bonusy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me prijemne prekvapilo, nastesti o moc zajimavejsi nez Tom yum goong . Pribeh sice jednoduchej, ale jelikoz jde o cestu za pomstou nekdy v 15. stoleti, naprosto dostacujici a navic mi to pripominalo Bang Rajan, vse je hezky spinavy a krvavy a moc pekny kulisy. Navic se Tony ve svym prvnim rezijnim pocinu docela vytahnul, spousta skvele natocenejch scen a prvni pulka filmu je perfektne atmosfericka. Bohuzel nekdy v polovine se to zacne utapet v ne prilis zajimavejch scenach a zbytecnejch flashbacich do mladi a film tak na chvily ztrati tempo. Ale vynahradi to zaverecna ultra akce, ktera je sice misty uz nerealna, ale je to fakt maso. Skoda, ze film pusobi lehce useklym dojmem, klidne bych si pak jeste nakejch 15 minut dal. Jinak co se tyce Tonyho, opet sice nevypada jako buhvijakej borec, ale opet to rozjede ve velkym, tentokrat to je tak pul na pul beze zbrane/se zbrani a Tony zvlada s prehledem naprosto vsechno. Akorat mozna mohli ubrat trochu v tech zvucich, misty to behem souboju mlaska fakt skoro az komicky. Nebejt ty vlaznejsi prostredni casti, tak bych sel asi na plny hodnoceni, takle jen slusny 4*. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Na režijní prvotinu, kterou vytvořil Tony Jaa to zase tak špatné nebylo ale jedná se pouze o průměr, to co je však kámen úrazu, tak to je příběh a scénář. To je opravdu slabota. To ale není zase nic tak extra překvapivého, jelikož v předchozích filmech s hercem Tony Jaa jsme nic jiného ani nedostali. Tady jde opět spíše o ty souboje, (mimochodem Tony Jaa tu dostává pěkně do zubů) a je to celé odehrané v zablácených exteriérech s často šermířskými souboji, což nemusí každému sednout. 50% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Tvůrcům The Protector, tedy předchůdce Ong Bak 2, bylo vytýkáno, že film neobsahuje téměř žádnou krev. Díky tomu se Tony Jaa nechal slyšet, že to v Ong Bak 2 hodlá rozhodně napravit a to se mu vzkutku povedlo. (ČSFD)
  • Film bude mít v Thajsku premiéru 4. 12. 2008. (Smartynko)
  • Když podstupuje Ting (Tony Jaa) zkoušku z boje, tak se utká také s mužem s copem. Při úklonu po zápase má muž cop přehozený přes rameno, ale v dalším střihu už ho má vzadu na zádech. (Duoscop)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama