Reklama

Reklama

Ong-bak

  • Thajsko Ong-bak (více)
Trailer

Ong-bak je dvesto rokov stará soška Budhu, ktorá pochádza z čias thajsko-barmskej vojny. Keď z chrámu thajskej dediny Nong Pra-du ukradne zločinec Don (Wannakit Sirioput) hlavu vzácnej sošky Ong-baka, vidiečania vyšlú do Bangkoku svojho hrdinu, mladého bojovníka Tinga (Tony Jaa), aby vrátil ukradnutú sviatosť. Sošku musí priniesť skôr, než nastane Veľký sviatok, inak dedine hrozí nepriazeň bohov, ktorá môže spôsobiť jej skazu. V hlavnom meste Ting vyhľadá krajana Humlaea (Petchtai Wongkamlao), ktorý si hovorí George a pohybuje sa ako špekulant v podsvetí. Čestný vidiečan presvedčí malého mestského gaunera, aby mu pomohol v boji za správnu vec. Mladý bojovník Ting musí poraziť nielen zlodeja Dona, ale aj jeho obludného gangsterského bossa Komtuana (Suchao Pongwilai) s elektronickými hlasivkami. Na svojej ceste musí podstúpiť mnoho zápasov, bitiek a naháňačiek, v ktorých uplatní svoje majstrovské bojové umenie Muay Thai. Jeho majster mu ho vždy zakazoval používať v súkromí, ale teraz nastal ten správny čas. Bojové majstrovstvo pomôže Tingovi poraziť zloduchov a zachrániť rodnú dedinu pred skazou. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Tak vysoké hodnocení mě zde na csfd docela překvapilo. Film má bezesporu fantastické bojové scény s neméně fantastickým Tony Jaaem v hlavní roli. Tvůrci nám dávají velmi jasně najevo, že si nepomáhají digitálními triky (časté používání vraceček nejlepších kousků) a dávají velký prostor neskutečně obratnému tělu hlavního představitele. Jen škoda, že tak skvělé scény soubojů jsou zabaleny do dost naivního a primitivního příběhu o ukradené hlavě sochy místního boha. Dialogy jsou často stupidní a některé scény zbytečně natahované - např. honička trojkolek mě dost nudila. A ještě jedno mínus - příšerná hudba... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Miestami až neznesitelne stupídne pospájané akčné scény. Čisto žltý humor a k tomu nejaká myšlienka. Klasický "čínsky" flm, ktorý nepostrehol, že od čias "Moje kung-fu je lepšie ako tvoje" a "Ty si urazil môjho majstra" uplynulko už zopár rôčkov. Naháňačkové scény potešia hlavne fandov Jackieho Chana a surové bitky asi každého. Film má v sebe toľko krásnych premetov a kopov, že to vyváži aspoň desať filmov (len niekedy som mal pocit, že kvôli snahe o zaradanie všetkých zbraní, prostredí a úderov do jedného filmu, strácajú tvorcovia kontakt s už tak slabým scenárom). JACKIE CHAN+VAN DAMME A práve tá VanDammovská časť pôsobí rušivo, lebo pchať v dnešnej dobe do akčného filmu súboje v ringu je dosť povážlivé (jedna scéna priam kopíruje Kickboxera)... A "nová hviezda bojových umení" bude mať dosť ťažké preraziť už len z jednoduchého dôvodu - má hlas asi ako Káčer Donald. Bruce Lee je mŕtvy, Jackie Chan starne, Jet Li stále blbne na lane a Donnie Yen akosi pomaly stúpa hore, či ho predbehne Tony Jaa je vo hviezdach... Ale "real fight" po Ong-baku ožije určite aj mimo Thajska či Číny... ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa a jeho kámoši kaskadéři zde jasně ukazují, jak má vypadat bojové umění před kamerou a co to je opravdová kvalita bojových scén. Předvádí vše a natvrdo a v takovém podání, že se divákovi tají dech. Žádné triky, žádné dráty, vše jen co je v lidských silách a přesto natolik úžasné a perfektní, že se filmu v tomto ohledu nemůžou skoro žádné akční filmy rovnat, vyjma filmů Bruce Leeho, kterým Tony dle mého svojí stejnou neskutečnou precizností skládá úctu. Tady jasně vidíme, že kdo umí, umí a i oko běžného diváka nezasvěceného do bojových umění a sportů to pozná. Kdo neumí, neměl by takové scény točit a hrát, protože je to ve srovnání s tím, co tady Tony předvedl prostě trapné ... A tím myslím celou tu řadu matrixovských a bournovských soubojů, které se již desetiletí ve filmech objevují ... Film se nedá posuzovat z jiného hlediska. Děj je jednoduchý, stejně jako je jednoduchý děj horroru. Dnešní horror má obsahovat gore, napětí, lekačky, násilí, šokující konec ... Bojový film má obsahovat dechberoucí bojové scény a ty "Ong Bak" obsahuje. Nic víc bych v tom zbytečně nehledal. Je to jako byste chtěli od porna, aby mělo příběh, děj a propracované povahy postav ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tonyho končetiny jsou jako opancéřovaná chapadla, která k cíli vystřelují bleskově, neúnavně, s milimetrovou přesností a často z tak krkolomných pozic a poloh, že mám až pocit, že Tony místo mateřského mléka konzumoval pouze gumové medvídky. Příběh je stupidně jednoduchý a slouží především jako šňůrka, na kterou jsou navlékány bojové korálky - každá akční sekvence zaujme nápaditostí technik muay thai či poutavou akrobatickou choreografií a Tony je po fyzické stránce opravdu výborně připravený. Ty své 'loktovačky' by si měl nechat patentovat. Kdyby měl film lepší příběh a schopnějšího režiséra, mohla to být opravdová bomba. Takhle v paměti utkví jen coby brutální řezničina... Je libo snad 10 dkg přetrhaných kolenních vazů?? /Koordinátor kaskadérských scén: Panna Rittikrai/ 24 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

SIlně absurdní příběh o hlavě sošky Boha z jedné malinké vesničky. Odsud vesničané vyšlou jednoho chlapce/muže, aby hlavu našel a navrátil jí do dne oslav nebo bude vesnice postižena katastrofou. Mladík je velmi bojově nadaný a některé scény připomínají starší holywoodské filmy(třeba souboj jeden na jednoho ala Indi). Bojové scény jsou perfektní a bezchybné. Opravdu mě chvílemi padala čelist, když jsem sledoval schopnosti mladíka. Ikdyž jeho naivita mě zase pořádně vytvořila úsměv na rtech :). Příběh je primitivní a prakticky o ničem, ale je stále na co se dívat. Až uvidíte jednu z mnoha bojových sekvencí . Třikrát za sebou a pokaždé z jiného úhlu pochopíte ;-). Bohužel mě tento film nepřesvědčil o 5*, ale 4* a ... půl jednoznačně :) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Panna Rittikrai, v závěrečných titulcích uvedený jako Punna Rittikrai. (Rominator)
  • Tonyho osobní trenér a spoluautor scénáře Panna Rittikrai vymyslel většinu akčních scén a sám řídil jeden z automobilů, které hlavní hrdina na konci dlouhé honičky přeskakuje. (Vojcl)
  • Tony Jaa (Ting) se zranil při souboji s Big Bearem (Nick Kara) v zápasnické aréně. Poprvé v životě musel do nemocnice. (Vojcl)

Související novinky

Soderbergh, špióni a bojová umění

Soderbergh, špióni a bojová umění

08.09.2009

Steven Soderbergh si asi umínil, že dotáhne do Hollywoodu co nejvíce holek z „jiných odvětví“. Zkusil to s pornohvězdou Sashou Grey v experimentálním The Girlfriend Experience, teď půjde divácky… (více)

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama