Reklama

Reklama

Ong Bak 3

  • angličtina Ong-bak 3: The Final Battle (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Legenda o Ong Bak 3 sa začína potom, čo Tien (Tony Jaa) stratil svoje bojové schopnosti a milovaného nevlastného otca na útese Garuda Wing počas nájazdu, ktorý viedol Jom Rachan (Saranyu Wonggrajang). Tien je privedený späť k životu s pomocou Pima (Primrata Dechudom) a Mhena (Petchai Wongkamlao) a dedinčanov z Kana Khon. Hlbokej meditácie sa naučil od Phra Bua (Nirutti Sirijanya). Po nej je Tien konečne schopný dosiahnuť 'Nathayut'. Svoje schopnosti otestuje v boji so strážcami kráľa v zlatom brnení (Supakorn 'Kijusuwan Tok'), s tajomnými zabijakmi v čiernom, a Bhuta Sangkhom (Dan Chupong). (pikto)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (121)

bartias 

všechny recenze uživatele

Třetí díl opět nemá nic společného s původním Ong Bakem a opět dokazuje megalomanské ambice Tonyho Jaa. Narozdíl od druhého pokračování je ale možná o něco lépe natočený. Nebo se jeho spolu režisérovi a hlavní hvězdě v jedné osobě minimálně podařilo přenést část své fascinace bojovým uměním, duchovními technikami, filozofií i přírodou do celkově zvláštní atmosféry. Poměrně neakční a podivně "duchovní" film zjevně ukrývá myšlenku. Ta je ovšem tak hluboká, že se prakticky nedá pochopit. Skákat a kopat ale Tony Jaa pořád dovede a když už dojde na jednu ze čtyř akčních scén, aspoň to vypadá dobře. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Aby jeden z najocakavanejsich azijskych duelov roka Jaa vs Chupong skoncil ako najslabsi suboj v celom filme, navyse takmer z 3/4 prezentovany v spomalenom zabere, na to by ma pred zhliadnutim filmu nepripravila ani ta najvacsia temna magia v "pribehu" prezentovana. V istom zymsle je Ong Bak 3 naplnenim vyroku "Kral je mrtvy, nech zije kral!" - je to rozlucka s Tonym ako aj vyraznejsie predstavenie je mozneho nastupcu - Chuponga (ovsem to finale je fakt slabe...). Zaverecne cvicenie Tonyho na skale je tak krasnym epitafom jeho MA tvorby. Velmi, velmi si zelam, aby som sa mylil... . ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Těžké zklamání. Problémy s natáčením třetího Ong-baku se bohužel zákonitě promítly i do výsledné kvality filmu. Po řemeslné stránce je to sice pořád o třídu kvalitnější práce, než většina východoasijské produkce. Nicméně úchvatné bojové sekvence, které vždy byly největším lákadlem Tonyho snímků, jsou zde umístěny do pozadí. Třeba dlouho očekávaná finální bitka s Danem Chupongem vypadá strašně odfláknutě. I samotný hlavní hrdina je tu takový bez jiskry, jakoby ho postavili na plac za trest. Výhrady mám i k zakončení příběhu. Zatímco předchozí film rozehrál celkem solidní dramatickou linii, Ong bak 3 je odvyprávěn ve spěchu a obrovský počet flashbacků a snových realit působí na diváka matoucím dojmem. Snad se Tony z neúspěchu oklepe a druhý Tom Yum Goong bude zase stát za to! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodně volné (ani nevím jestli nějak navazující) pokračování série Ong-Bak s nesmyslným až trapným příběhem, který zaujme jen očekávanými akčními scénami, které stále mají co nabídnout. Ale je jich tak málo, že raději doporučím první (s tímto nemá nic společného, vyjma Tonyho) díl, kde si bitek tělo na tělo, divák užije asi desetinásobek. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod vzniku třetího pokračování vidím v tom, že Tony Jaa se fakt dočista pomátl a někdo toho prostě využil. Tak temný a snad i strašidelný není ani Kruh, a že onen záporák by si v něm mohl klidně jednu roli střihnout. Taky mě překvapilo obsazení prasopsa a trosečníka Kryštofa Columba a komediální prvky zastupuje ten nejlepší a tím je mluvící hlava. Nadpřirozeno a nevysvětlitelno se odráží v Tonyho schopnostech vracet čas. Jo, malinká výtka směřuje na adresu absolutního dějového kolapsu a ztráty orientace. Ten odpat! je za to, jak jsem se na Ong Bak 3 na.ral! To bylo včera, po tom, co jsem se vyspal, tu jednu hvězdu dám. 20% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Po dokončení Ong Bak 2 se Tony Jaa nepohodl se zástupci produkční firmy Sahamongkol Film, se kterou měl podepsanou smlouvu. Ti po něm požadovali, aby film kvůli pokrytí nákladů na natočení rozdělil na dvě části. S tím však Tony Jaa nesouhlasil a veřejně vystoupil s několika požadavky vůči Sahamongkolu. Jedním z nich bylo i ukončení smlouvy, kterou měl podepsanou na 10 let. Krátce po té se na nějakou dobu ztratil, takže se vyrojily domněnky o jeho únosu. Po nějaké době se však znovu objevil a setkal se i se Sia Jiangem, šéfem Sahamongkolu. Po této schůzi náhle zrušil všechny své požadavky a souhlasil také s rozdělením filmu. To se však podepsalo na kvalitě třetího pokračování. Ong Bak 2 i přes sestříhání uspěl díky bojovým sekvencím, a stal se v Thajsku hitem. Naproti tomu Ong Bak 3 s narychlo sepsaným scénářem, ve kterém dostal větší prostor Dan Chupong, a nově dotočenými scénami, naprosto propadl a stal se prvním Tonyho filmem od doby prvního Ong-baku, který se v Thajsku nedostal na první místo v návštěvnosti. (Raztubyl)
  • Natáčelo se v chrámu Prasat Ta Moan v provincii Surin poblíž hranic z Kambodží. Ve stejnou dobu se však Thajsko opět dostalo do rozepře s Kambodží kvůli spornému chrámu Preah Vihear a spor zahrnoval právě i chrám Prasat Ta Moan. Štáb byl proto nucen během natáčení toto místo opustit. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama