Reklama

Reklama

Houbičky

  • Irsko Shrooms
Trailer

Obsahy(1)

Partička amerických teenagerů, která si vyrazila do Irska, se jen chtěla pobavit uprostřed lesa s halucinogenními houbami. Ale nyní si chce někdo pohrát s nimi. A pak je zabít. Originální koprodukční horor, který vám opravdu nažene strach, natočil Paddy Breathnach.  Kdo si chce zahrávat s halucinogenními lysohlávkami, musí počítat s tím, že i o malé, nevinně vypadající kloboučky hub se dá dost šeredně spálit. Jenže vysvětlujte něco takového americké omladině. Proto se partička zámořských teenagerů vydává do Irska, aby si zde pod vedením zkušeného guru Jakea pořádně zařádili a zažili ten nejbestiálnější trip svého života. A jejich přání se jim také brzy vyplní. Společně s děsivými vizemi totiž v lese přichází i něco mnohem horšího. Něco, co lační po krvi a nebojí se vzít si ji i za cenu absolutního masakru. Ne každá cesta za zážitky vede do ráje a ne všude má cenu křičet o pomoc. Mykologové amatéři, třeste se, houbičky v originálním koprodukčním hororu režiséra Paddyho Breathnacha už si na vás chystají výtrusnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

misterz 

všechny recenze uživatele

Len také zbesilé pobehovanie po lese, a to vraj mal byť originálny koprodukčný horor. No možno tak iba vo sne... Paradoxne sa mi najviac páčil úvod, uvedenie do deja a to čakanie na akciu prikryté jemným závojom mysterióznej atmosféry nebolo zlé (aj keď to nebolo žiadne terno), no akonáhle sa tu začne niečo diať, tak všetko to dobré je razom preč. Bez nápadu, bez koncepcie, bez atmosféry a hororové prvky vyzneli skôr na srandu a miestami aj trápne, akoby mali niekoho vystrašiť. A to nehovorím, že rozuzlenie tu bolo jasné už od začiatku, no proste nuda. Hlboký podpriemer. 35/100 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Hele, a viděl jsi Houbičky? Že né? Ty vole, to je perfektní horor! Hnedka jdem k nám, ten ti musim pustit!" Přesně takhle jsem před pár lety narazil na tenhle snímek, na který mě kamarád nalákal v domnění, že se z něj poseru strachy. Nestalo se, ale kupodivu jsem se po celou dobu poměrně bavil, za což děkuju pěknému prostředí hlubokých lesů. Pointu jsem vyčenichal už po dvaceti minutách, ale zvlášť překvapivý závěr jsem ani nečekal. Jenom mi přišla škoda nevyužitého potenciálu, jelikož námět o halucinogenních houbách skýtal nemálo vizuálních hrátek. Mluvící kráva však byla super. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zajímavý hororůrek, který si po celou dobu drží to svoje tempo s celkovým průměrem pohybujícím se okolo 50%. Jedná se o hororovou klasiku a vlastně se tu žádné velké zvraty nekonají. Sympatická skupina odjede na odlehlé místo s temnou minulostí, berou drogy díky nimž halucinují. Pokračuje to nezbytným zmateným běhání po lesích a střetem s degenerovanými místňáky, během čehož všeho je nějaký tajemný neznámý postupně likviduje. Konec však změní význam celého filmu a dokonce jsem váhal, zda neudělím 4*, ale to by byl příliš velký skok. Jen říkám, nezavrhněte tento na první pohled průměrný film předčasně. 65% ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Houbičky měly to štěstí, že jsem se na ně podívala po odpudivých Zombeavers, takže asi cokoli, co by následovalo bezprostředně po té šílenosti, bych označila za bezmála skvost... Ale i jinak jsou Shrooms takové evropské, hravé, průměrně originální (člověk se tam i zepár informací dozví), pohled na ně neuškodil a zároveň nezarmoutil. ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

A mě se to líbilo! Sám si teď připadám jako blázen, když dávám tomuto filmu 4 hvězdičky a jsem jediný, ale musím. Po celou dobu filmu (vyjma začátek) jsem s napětím čekal co se bude dít, musím říct, že jsem byl docela "podělanej", možná je to tím, že jsou 4 ráno, jsem doma úplně sám a venku je pekelná tma. Les sám o sobě působí někdy dosti tajuplně a strašidelně, ale v tomto podání jde přímo o noční můru. Příběh je originální, nic podobného jsem zatím neviděl. Co se mne týče, film splnil co měl. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Paddy Breathnach získal dvě irské ceny IFTA, a to v kategoriích nejlepší režie a nejlepší film. (Terva)
  • Natáčení probíhalo sedm týdnů, a to převážně v Monaghanu v Irsku. (Terva)

Reklama

Reklama