Reklama

Reklama

Houbičky

  • Irsko Shrooms
Trailer

Obsahy(1)

Partička amerických teenagerů, která si vyrazila do Irska, se jen chtěla pobavit uprostřed lesa s halucinogenními houbami. Ale nyní si chce někdo pohrát s nimi. A pak je zabít. Originální koprodukční horor, který vám opravdu nažene strach, natočil Paddy Breathnach.  Kdo si chce zahrávat s halucinogenními lysohlávkami, musí počítat s tím, že i o malé, nevinně vypadající kloboučky hub se dá dost šeredně spálit. Jenže vysvětlujte něco takového americké omladině. Proto se partička zámořských teenagerů vydává do Irska, aby si zde pod vedením zkušeného guru Jakea pořádně zařádili a zažili ten nejbestiálnější trip svého života. A jejich přání se jim také brzy vyplní. Společně s děsivými vizemi totiž v lese přichází i něco mnohem horšího. Něco, co lační po krvi a nebojí se vzít si ji i za cenu absolutního masakru. Ne každá cesta za zážitky vede do ráje a ne všude má cenu křičet o pomoc. Mykologové amatéři, třeste se, houbičky v originálním koprodukčním hororu režiséra Paddyho Breathnacha už si na vás chystají výtrusnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Shrooms je přes otřesný zmatený scénář atmosféricky poměrně povedenou záležitostí. Nepřehlednost je největší v druhé polovině snímku, kdy sem chvílema vážně nepobíral co se vlastně děje. Ono to tak v souladu s halucinacemi, které hrdiny postihují, asi má být, ale aby divák věděl ještě míň než samotné postavy, to je myslím trochu moc. Pointa je, vzhledem k průběhu filmu, celkem očekávatelná, a hlavně taky pořádně neoriginální. Shrooms měly obrovský potenciál, kdyby se tvůrci dokázali trochu odvázat a natočit film opravdu odpovídající svému názvu, mohlo z toho vzejít něco víc, než jen průměrný horor žánru teenage-slasher. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Prípadných "castanedovcov" môže titul filmu naplniť očakávaním zážitku podobného tripu. Tak v tomto smere si nechajte zájsť chuť: toto sú skôr "houbičky s octem" než "lysohlávkový" výlet do vesmíru. Nič na tomto dielku vyslovene neuráža, ale ani nenadchne, schéma vyvražďovačky je natoľko priehľadná a odhadnuteľná, ako keby vám ktosi rozprával dvadsať rokov starý fór, inovovaný akurát tak zmenou mien a kulís. P.S. Ak si zvyknete počas horrorov šľahnúť niečo na povzbudenie, pridajte si k tým mojim dvom pokojne aj tretiu hviezdičku. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Režisér sa teda vie obracať. Vytvoril hutnú atmosféru, ktorú umocňujú výborné lokácie a skvelá kamera. Čo však z toho, keď natočil psychokotinu, kde neviete kde je sever a kde juh. Takže neostáva nič iné, len dať si nejakú tu ,,houbičku,, ( teda po slovensky francuzáka ) a pokračovať v posteli ( alebo tam, kde práve ste ). ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Slasheroidní rádoby duchařina o partě puberťáků, co vyrazila do Irska jen tak si zahoubařit. Jenomže netuší, že tyhle houbičky nejsou ledajaké. Bez nápadu, bez jakékoliv inovace, jen sledujeme, jak nám mládežníci hystericky pobíhají po lese a jeden po druhém hynou jako mluvící krávy na porážce. Lekačky ´sou laciné a o nějaké atmosféře se tu nedá ani mluvit. V závěru na nás pak čeká neoriginální pointa, jenž sice spraví výslednou pachuť, ale nenapraví svinčík, který tu tvůrci po sobě zanechali. Tím nejzajímavějším na celém filmu tak zůstává pouze plakát. A to ´sem se na Shrooms tak těšil... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Hele, a viděl jsi Houbičky? Že né? Ty vole, to je perfektní horor! Hnedka jdem k nám, ten ti musim pustit!" Přesně takhle jsem před pár lety narazil na tenhle snímek, na který mě kamarád nalákal v domnění, že se z něj poseru strachy. Nestalo se, ale kupodivu jsem se po celou dobu poměrně bavil, za což děkuju pěknému prostředí hlubokých lesů. Pointu jsem vyčenichal už po dvaceti minutách, ale zvlášť překvapivý závěr jsem ani nečekal. Jenom mi přišla škoda nevyužitého potenciálu, jelikož námět o halucinogenních houbách skýtal nemálo vizuálních hrátek. Mluvící kráva však byla super. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Paddy Breathnach získal dvě irské ceny IFTA, a to v kategoriích nejlepší režie a nejlepší film. (Terva)
  • Natáčení probíhalo sedm týdnů, a to převážně v Monaghanu v Irsku. (Terva)

Reklama

Reklama