Reklama

Reklama

Příčesky

(festivalový název)
  • Japonsko Ekusute (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Yuko chce být špičkovou kadeřnicí. Každý den chodí do salónu Gilles de Rais, kde se učí tajům práce s nůžkami, a doma si vše procvičuje na figurínách s parukami. Jednoho dne ji vtrhne do domu její sestra a zanechá Yuko svou malou dceru Mami. Dívka, jejíž vlasy jsou stejně hedvábné a lesklé jako vlasy Yuko, je neobyčejně nesmělá, vystrašená a jeví stopy týrání. V přepravním kontejneru plném vlasů na příčesky je objevena mrtvola mladé ženy, které byly odebrány mnohé vnitřní orgány. V márnici si jí všimne podivný noční hlídač Yamazaki a odnese si ji domů. Brzy se Yamazaki objevuje v kadeřnictví Gilles de Rais a nabízí k prodeji nádherné prameny vlasů na příčesky. Jisté ovšem je, že zákaznice s novou okrasou dlouho spokojeny nebudou… (Natascha)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Luxusní a originální japkárna se vším co k tomu patří. Vlasy rostoucí, vlasy lezoucí, vlasy zavrtávající se, vlasy vylézající ze všech možných otvorů a zákoutí jsou až překvapivě sugestivní. Jen na vlasovém nápadu to celé stát nemůže a taky nestojí. Sono to celé moc hezky a citlivě řídí(ostatně jako vždy), postavy se chovají lidsky a na herce je radost koukat. Čiaki předvádí asi to nejlepší co jsem od ní zatím viděl(a špatná nebyla zatím nikdy), starej mazák Ósugi si ve své roli vlasového úchyla úplně rochní a ani ta malá holka se v tom herecky neztratí-doprdele, v tom filmu hrajou dobře snad i ty vlasy :) ... A ten závěr vtipem fuckující všechny hororpozéry, pro které nemá humor ve škatulce horor žádné místo?Ha-háá-Tomu jeden prostě musí nadšeně tleskat. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je jednoznačně nejlepší jeho způsob sebepropagace - zadejte si na youtube "Ekusute ~ Exte Hair ~Extensions (Japan) Music Video Trailer..." Každopádně poslední desetiminutovka je nejzběsilejší Miike-ovsky nemiikeovský bizár jaký široko daleko pohledět - už jen minimálně kvůli stínání hlav pomocí vlasů to stojí za vidění. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu by to mohl být "jen další Japonský horror" nultých let. Na druhou stranu - točil to Sono, a ty stopy tu jsou, ale hlavně, ty scény z vlasy jsou v mnoha případech opravdu nepříjemně znepokojující. Vlasy mají v Japonské mytologii a vnímání hodně velké místo, což západní divám nemusí vnímat stejně. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Fantasmagorické scény plné vlasů jsou jistě velkým lákadlem tohoto filmu. Pasáží, kde se to vlasy a příčesky jen hemží, je naštěstí relativně velké množství a tudíž trochu maskují fakt, že hlavní "záporák" je směšný až hrůza. Nevím jestli to byla snaha o žánrové zpestření, bohužel však postava Yamazakiho není ani vtipná, ani hrůzyplná (což je u hororu základ). Nepříliš zajímavá a lehce vynechatelná mi přišla linie s malou týranou Mami. Nezvyklé je, že vraždícím objektem zde není ani tak nějaká bytost, ale opravdu pouze vlasy, a i když mají původ v konkrétním lidském těle, málokdy za záplavou vlasů cítíme hněv dané dívky (i když se nám to snaží Sion Sono - celkem neúspěšně - pomocí psychouše Yamazakiho vnuknout), spíš nás děsí samotné vlasy, které dovedou být ve své kráse i děsivé... Jestli se ale toužíte bát, hledejte spíše jinde. U Ekusute byste našli spíše místy zajímavou, nepříjemnou atmosféru (viz procházení místností plnou vlasů), než pořádné lekačky a opravdu děsivé scény. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Japonci a vlasy, zvláštní to pouto mezi nimi. Často využívají vlasy jako prostředek hrůzy a děsu. Tentokrát použili vlasy jako ústřední příběh, ve kterém se mísí hrůza i krása zároveň. Potenciál jsem tam cítil už od začátku obrovský a o to víc jsem zklamaný, jak nakonec tento horor dopadl. Některé momenty jsou prvotřídní, ale těch trapností je tolik a tolik, že je nelze ignorovat a závěrečný trpaslík z vlasů jen podtrhl velkou nerozhodnost režiséra, jestli chce točit horor nebo komedii. Bohužel musím klesnout s hodnocením až na 50% a je to fakt velká škoda. Kdy jindy zas člověk narazí na vraždící vlasy....? ()

Galerie (6)

Související novinky

EIGA-SAI 2017: 10. festival japonského filmu

EIGA-SAI 2017: 10. festival japonského filmu

15.02.2017

Pod titulem "Jak se smějí Japonci" představí jubilejní 10. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGA-SAI 2017 snímky nejrůznějších žánrů, jež všechny spojuje pro Japonsko typický vztah k… (více)

Reklama

Reklama