Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhý díl na motivy známé stejnojmenné mangy nás přivádí zpět k Naně, rockové zpěvačce, která je rozpolcena mezi kariérou a svou láskou. Druhá Nana pro změnu řeší problém mezi dvěma muži. Být se známým a vysněným rockovým zpěvákem, který ale na ni má čas jen občas, nebo být s mužem, který ji opravdu miluje. Jak se obě rozhodnou a uspořádají si život, když se do toho připlete nečekané těhotenství? (Raketka29)

(více)

Recenze (11)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Na pokračování Nany jsme museli čekat hodně dlouho dobu. Bylo to způsobeno Aoi Miyazaki, představitelkou Hachi, jež údajně odmítla pokračovat kvůli otevřenějším scénám. Těch se bohužel, nebo možná bohudík v Naně 2 nedočkáme. Nejostřejší scéna je líbání, které je v celém filmu hned několikrát. Nová Hachi v podobě Yui Ichikawy je dle mého bohužel křečovitá, až to bolí, ale pokud jsem se přes to dokázal přenést, zamrzela mě velká zkratkovitost. Ač má film 130 minut, některé scény v něm moc nedávají smysl, a já se musel podívat na anime, abych pochopil, o co vlastně jde. Například ve scéně s rozbitými skleničkami chybí kvůli vypuštění některých částí nejen síla, ale i smysl, a postava Takumiho tak dostává jiný rozměr. 50 % ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako v prvom aj v druhom pokračovaní som mala predsudky. Spracovanie aj herecké výkony som porovnávala s anime verziou. Približne asi od začiatku druhej polovice som už nemala viac síl a prestala som z opovrhovaním filmového spracovanie, namiesto toho som sa začítala do titulkov a ticho som sledovala dej. Nakoniec to nebolo až tak hrozné, ako som si myslela. Ba čo viac, dozvedeli sme sa niečo to, čo v anime zostalo nezodpovedané. SPOILER ! Yui Ichikawa čoby "nová" Hachi ma prekvapila, keď v porovnaní s Aoi Miyazaki ukázala, že je lepšia než "stará" Hachi, pretože v scéne, keď sa pri rieke rozprávala Hachi s Nobuom, ronila slzy, ktoré neboli umelé ba boli priam úprimné a hlavne uveriteľné! konečne... ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Zarazilo mě, že jsem Nanu 2 neohodnotila hned po tom, co jsem ji viděla poprvé. Ale když jsem zavzpomínala na to, jak mi tehdy po shlédnutí bylo, vlastně to dokonale chápu. S odstupem času a druhým shlédnutím jsem si trochu utřídila myšlenky a snad vyplodím něco smysluplného.. Tak tedy - velká chyba přeobsadit Hachi (i když vím, že Aoi roli v druhém filmu odmítla, takže to vlastně vůbec není chyba filmařů), Yui sice dělala co mohla, ale prostě to nebyla taková Hachi jako Aoi. Zato Mika v roli Nany je pořád stejně geniální, stejně jako filmový Nobu, Yasu nebo Takumi, a co se dalších změn v obsazení týče, ty mě jen potěšily (Ren a Shin). Celkově se všichni snažili s filmem vypořádat jak nejlíp to šlo, ale pro mě to bohužel už nemělo takovou sílu jako NANA anime, zůstávám tedy u 4 hvězdiček, ale jsou trochu o něčem jiném než u prvního filmu. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Výborné ako jednička!!! I keď trocha odlišné, vzťah medzi Nanou a Hachi sa viac prehlbuje, udiera sa na vážnejšiu nôtu. Dramatická časť, ale aj tak funguje na výbornú, pocity všetkých predstaviteľov sú uveriteľné (neodporúčam však pozerať keď niekto nevidel jednotku, naväzuje to na seba až príliš a dosť scén by nepozorný divák nemusel pochopiť - napr. za všetko hovoriaca scéna so šálkami.) Film má okolo 130 minút, no môžem hrdo povedať, že som sa nenudil ani len na jednu sekundu, čo je výrazné plus u takejto dĺžky. Jednoducho krásny film! PS: výmena(resp. odmietnutie) Aoi Miyazaki a jej nahradenie Yui Ichikawa bol síce dosť drastický krok, v prvých minutách som si musel na "novú" Hachiko zvykať, no nezahrala to až tak zle, i keď na Aoi Miyazaki nemá v žiadnom prípade. Ale Mika Nakashima v roli Nany zase raz predvádza vynikajúci herecký aj spevácky výkon. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Pokračování se bohužel nepovedlo. Ve snaze zahrnout co nejvíc děje působí film hrozně rozkouskovaně, až rozemletě. Výměna představitelky Hachiko pohřbila tento film definitivně. R.I.P. ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Druhé pro mě dlouho očekáváné pokračování oblíbeného filmu. Jediné co mě na něm mrzelo byla absence Aoi (Hachi). v jedničce to byla tak roztomilá holčina, a Yui mi přišla trochu překňouraná, navíc mi chybělo několik částí, co se v anime objevili ale tak držet se knihy a seríálu je dle mého velmi složité. Anime dá víc, ale film nic nezkazí :) Jen škoda toho konce, chtěla jsem vidět malou Satsuki, ale zde se na konci aspoň Nana objevila. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce fakt slabota. Přecijen první díl měl postupný vývoj a upoutal originalitou, zde se jen již známé figurky plácají ve vztazích a to s výjimkou závěrečné části příliš poutavé není. A především, Nana v podání Aoi byla totálně, ale totálně jiné kafe než dívka jež ji ztvárňuje zde. Ta zkrátka nemá dostatek půvabu a v roztomilosti se musí hodně snažit, s Aoi však srovnání nesnese ani v nejmenším. Aoi to totiž má přímo v sobě a vysloveně to z ní vyzařuje. Navíc tady mi představitelka Nany svým vzhledem dosti připomínala mou oblíbenou zpěvačku Kokia v mladším provedení což na mne působilo poněkud divně :-) ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

V prvním filmu mě nadchla ta drsná, ale zároveň citlivá a milá rockerka. Ta roztomilá Hachi byla děsně roztomilá, ale mě ta postava nijak zvlášť neuchvátila. Líbil se mi ten kontrast a spojitost, které šly tak dokonale ruku v ruce. S novou představitelkou Hachiko mi ale naplno došlo, jak geniálně hrála Aoi Miyazaki a má můj tím větší respekt. I když ta postava prostě... nic pro mě. V tomhle filmu se přešlo z hravých tónů do vážnějších, sny a přání si trošku pocuchaly fazónu při nárazu na realitu, a přece si po skončení říkám, že opravdu stojí za to se rvát za svoje sny. A tak to má být. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Asi jediná herečka na ktorú sa dalo v prvej časti pozerať (a hlavne na jej hranie) tu bola preobsadená... No, aspoň nová Hachiko lepšie zapadne do toho panoptika... Pri každom pohľade na Nanu (tú spievajúcu) som sa nemohol ubrániť pocitu, že pri obsadzovaní tejto postavy bola na prvom mieste miera vychrtlosti a až potom herecké a spevácke dovednosti... Nobou je ako z dákej zlej paródie, no a som veľmi rád, že nebol čas sa viac venovať Shinovmu osobnému životu, pretože to by vyznelo až komicky trápne... Keď som sa však spamätal a prestal riešiť tieto hlúposti, mohol som si začať užívať (pokúsiť sa o to) aj v podstate 5-hviezdičkový príbeh... Toto pokračovanie mi však viac než film, pripomína lacnejší dorama seriál a preto sa mi to nie vždy darilo - i keď hlavne ku koncu je pár scén vcelku vydarených... No hold, na anime verziu sa pozerá neporovnateľne lepšie... ()

wege 

všechny recenze uživatele

Hele jako to bylo moc, u jedničky jsem si myslel, že na takové filmy jsem už starý, ale prostě jsem to zkusil. Dvojka mi to jen potvrdila, navíc se jednalo o daleko ale daleko horší film. I přesto, že to bylo dlouhé jak prase, tak spousta věci v tom byla velmi zkratkovitá a pak nedávala smysl. Musím se příště při výběru filmu daleko více samoregulovat. ()

Reklama

Reklama