Reklama

Reklama

Rallye smrti

Trailer 1

V roce 2012 vládne finanční krize, o práci je nouze, a tak se vydělává různými způsoby. Jedním z takových způsobů je nejbrutálnější automobilový závod, ve kterém skupina vězňů řídí zbraněmi vybavené obrněné automobily, snaží se zlikvidovat soupeře a dojet do cíle jako první. Bývalý závodník Jensen Amese se o něco podobného příliš nezajímá, žije relativně šťastně se svou manželkou, malou dcerkou, a i když zrovna zavřeli továrnu, kde pracoval, tak se nevzdává. Do jejich domu ale vtrhne maskovaný muž, zavraždí jeho ženu, jeho omámí a vloží mu do ruky zbraň. Jensen je zatčen a dostává se do věznice, která pořádá zmíněné závody pod dohledem nekompromisní a zákeřné ředitelky. Na svobodu se může dostat jen tak, že se zúčastní závodu na život a na smrt v opuštěné části ostrovní věznice. Pokud se mu podaří přežít a vyhrát pět etap po sobě, bude mu vymazán trestní rejstřík. V závodě ale neexistují žádná pravidla, každý ze závodníků musí jet co nejbezohledněji, aby byl první v cíli. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 087)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Andersonovi by už mal konečne niekto povedať, nech sa vykašle na písanie scenárov. Ako režisér to dokáže parádne roztočiť, tento film je toho dôkazom, ale človek si kvôli tej vizuálnej akčnej žranici musí vytrpieť všetok ten stupídny dej. Death Race totiž nie je vedome blbý ako Doomsday, Anderson sa zjavne snaží o niečo viac, ale nejde mu to. Nejde a nejde. Je to škoda, lebo dokonca aj vážne scény, keď Statham dumá nad fotkou svojej dcérky, majú v Andersonovom režijnom podaní niečo do seba. Len tie drísty, tie to všetko posielajú pod fialky. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Ultimátní béčko roku Proč 4 hvězdy ? Rozeberme si tento kousek hvězdu po hvězdě. 1. Originální námět aneb "Carmaggedon 2000 rulez": Ekonomika v háji a největší zábava jsou brutální závody na "Ostrově doživotí". Podobnost s kultovní hrou mého dětství je jasná na první pohled a velmi často dokáže vykouzlit úsměv na rtech, za to jsem tvůrcům velmi vděčný, tohle je opravdu kvalitní "herni adaptace (pokud se to dá nazvat)". 2. Herci a herečky aneb "Svalovci a prsatice vládnou světu": Statham opět nasadil svůj typický "look" drsňáka s trápotami a chrlí jednu hlášku za druhou. Protivníci masérského hrdiny si velmi své role užili a co teprve hrdinův mechanický tým, komické postavy a krásná baba Natalie Martinez, která naprosto perfektně se svými trojkami prsy zastupuje něžnější část filmu (o sviňácké ředitelce se nedá mluvit jako o něžné části). Obsazení se povedlo jedničku. 3. Akční sekvence a příběh aneb "Bum, bum, hláška, bum": To, že se jedná o totální béčko se skvělou akcí bylo jasné od prvního traileru. Příběh se přesně drží osnov a nesnaží se diváka nijak překvapit (díky bohu). Akční sekvence možná místy mají až moc rychlý střih, ale adrenalin může konkurovat skvěle všem závodním hrám. Dá se i říci, že Speed Racer je zavodní film roku pro Áčka a Death Race pro Béčka. 4. W.S. Anderson aneb "Je zpátky a hezky zostra": Po hrozném Resident Evil ztratil tento mistr B filmů můj zájem, teď se ale vrátil v plné polní a svlastním scénářem. Nebudu chodit okolo horké kaše, Anderson zaválel a uplně mne vtáhl do "hry". Možná si to ani sám neuvědomuje, ale kdyby jeho film byli mašírovány dobrým scénářem, měl by velkou šanci dostat se do první ligy, i tak si Death Racem u mne obnovil reputaci a já jsem již zvědav na jeho další projekt. Nejlepší béčko roku a velký comeback pana Andersona, veledílo nečekejme, ale i tak se člověk bude královsky bavit. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $36,316,032Tržby Celosvetovo $74,908,349Tržby za predaj DVD v USA $21,681,958 //počet predaných kusov 1,036,676║ Paul W.S. Anderson??? Nuž čo sa dalo od tohto béčkara čakať, no nič viac než béčko, presnejšie dosť nezáživné, kde to skoro na každom kroku pripomína Mad Maxa ale dosť nevydareného. Príbeh je tak blbý až to bolí, postavy placaté ako kameň, hlášky nulové, jedine akcia ako tak prejde ale žiadne preborné novinky na tomto poli sa tiež neudejú, proste je to len kopírovanie zaužívaných trendov najväčšieho vykrádača posledného desaťročia. Škoda mohlo to byť aspoň o niečo zábavnejšie, dosť ťažko sa to dopozerávalo. /25%/ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když se Jason Statham posadí za volant, může a nemusí z toho vzniknout pekelně nadupaný adrenalinový film (zdravíme pokračování Kurýrů). Před nějakou dobou si vzal nejpřísnějšího plešouna na světě pod dozor šílenec Paul W.S. Anderson, a dali spolu vzniknout vezeňské ptákovině jménem Death Race. Jenomže pozor, ptákovině v dobrém slova smyslu! Stathamův hrdina má jedinečnou šanci, projezdit se díky krvavé soutěži v po zuby ozbrojených kárách z vězení. Podaří se mu to? ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený akčný film od Paula W.S. Andersona. Má výborný príbeh odohrávajúci sa v blízkej budúcnosti, kedy civilizácia trpí nižšou životnou úrovňou a tak je nedostatok práce a vysoká úroveň kriminality a tak sa ľudia bavia brutálnymi televíznymi hrami, v ktorých ide o život. Bývalý schopný pretekár je nespravodlivo obvinený z vraždy manželky a umiestnený do prísne stráženého väzenia, aby sa zúčastnil krvavých pretekov a nahradil doterajšieho najlepšieho šoféra, ktorého posledné preteky stály život, čo s vidinou možnej odmeny prijme, lenže uvedomuje si, že zákerná riaditeľka ho len tak nenechá. So spracovaním som nadmieru spokojný, táto tématika ponúka v rámci žánru veľký potenciál, ktorý sa našťastie aj podarilo takmer úplne naplniť. Celé je to mimoriadne zábavne a dynamicky prevedené, samotné preteky majú dostatok priestoru a sú výborné, ale veľmi dobre podaná je aj celá situácia vo väznici, hlavný hrdina a jeho nový tím, motív pomsty, chémia medzi konkurentmi, prakticky úplne všetko, takže tu sa ani nedá čo kritizovať, je to vydarená žánrová zábava od začiatku až do konca. Akcie je tu dosť a je výborná. Tvoria ju očakávane hlavne naháňačky, pričom okrem trochu menej výrazného úvodu a záveru sa tu nájdu dve hlavné preteky, ktoré sú dlhé, perfektne natočené, nadmieru nápadité, skutočne tých skvelých momentov je tu nespočet, či už rôznych zrážok, slušne drsných úmrtí a podobne. A okrem toho potešia aj dve surové väzenské bitky. Najviac sa mi páči celá časť s ozbrojeným kamiónom, ale všetka akcia sa vydarila. Herecké obsadenie je perfektné, Jason Statham v jednej zo svojich najlepších úloh, charizmatická Joan Allen ako riaditeľka väznice, dobre obsadení väzni ako Tyrese Gibson, Max Ryan alebo Robert LaSardo a plno zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú perfektné, Paul W.S. Anderson tu v rámci žánru odviedol skutočne prvotriednu prácu, či už vizuálna stránka, efekty, dynamické a drsné prevedenie a k tomu ten najlepší možný prístup k béčkovým prvkom, tu nemám čo vytknúť. Rallye smrti je výborná dynamická akčná jazda bez jedinej výraznejšej slabiny, ktorá baví aj opakovane. 82% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (40)

  • Příjmení ředitelky věznice je Hennessey (Joan Allen). Stejně se jmenuje americká tuningová společnost, která upravuje například vozy Dodge Viper, Dodge Ram nebo Ford Mustang. (Sony1994)
  • Vždy, když je ukázána časomíra, je čas zrovna na 32 vteřině. (Karlos80)

Související novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama