Reklama

Reklama

Reportérka Sadie Blakeová (Lucy Liu) se probouzí v márnici, aby zjistila, že se stala upírkou. Samozřejmě poněkud nedobrovolně, což ji pořádně naštve a rozhodne se, že nemrtvým, kteří za to mohou, pomůže k tomu, aby byli konečně dokonale mrtví. Můžete se tedy těšit na temný příběh upíří války se vším všudy. Zajímavostí je, že film byl natočen během pouhých 30 dní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Pokud se na obrazovce před snímkem objeví logo společnosti Ghost House, je nabíledni, že následující minuty se ponesou v duchu produkce třídy B. A když vás hned na obalu praští přes bulvy motto, že právě dorazil Blade v sukních, máte důvod začít se opravdu bát. V případě *Oběti: Lovce krve* je oním lovcem s legrační mrňavou kuší krasava Lucy Liu. A má moc, ale opravdu moc... pěkný zadek. Jen škoda, že to nestačí. A co že se to zrovna Lucy alias Sadie Blakeová stala novým postrachem upírů? Ještě před šesti měsíci to byla šikézní investigativní reportérka se zálibou v bizarních subkulturách. Jenže jednoho dne dostala echo, že se kdesi v korejské čtvrti v Los Angeles děje nějaký humus, a začala se v něm šťárat. Čímž se jí bohužel podařilo natrefit na místní vampýrský gang, který z ní udělal svou novou nedobrovolnou členku. A co obnaženou Sadie v márnici při pohledu na cedulku na noze a nijaký odraz v zrcadle napadlo? Inu, ledacos. Kde jsem, kdo jsem, a nenadešel náhodou čas pomsty? A také že by nebylo od věci něco někde srknout. No prostě béčko se vším všudy. A navíc bohužel právě s Lucy Liu, jedním z největších kamenů úrazu. Nic proti, holka je to pěkná, ale stejně jako v případě Charlize Theron v *Aeon Fluxu* to prostě a jednoduše nefunguje, protože tenhle andílek na to nemá. A stejně tak se bohužel moc nechytá ani režisér a scenárista v jedné osobě, Sebastian Gutierrez, za nímž stojí už práce na *Gothice* nebo *Hadech v letadle* - jeho příběh je až útrpně předvídatelný, klišovitý a nezábavný. A naneštěstí také prostý výraznější akce a jakéhokoli náznaku napětí. Až by se jeden zeptal, proč vlastně musela tahle nuda v L. A. vzniknout? Kdo ví, přátelé, kdo ví, každopádně stalo se. A s tím už nic nenaděláme. ()

deepend 

všechny recenze uživatele

Jo Rise je béčko jako hrom. Jo je to brutální bastard Bladea a Kill Billa. Ale co natom? Občas i nějaké to béčko příjde vhod, vypnout mozek a prostě se bavit...Lucy Liu jako nasraná upírka? No proč ne?:-) Jo a v mini roli barmana se objeví Marylin Manson, teda bez té jeho obvyklé "parády" jsem ho málem nepoznal:-) ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tomu, že byl film natočený během třiceti dnů, bych lehce věřil- je to na něm setsakramentsky znát. Ale Lucy Liu to tu stejně moc sluší a potěšila přítomnost (vousatého(!)) Marilyna Mansona jako barmana (ano, ve filmu o upírech tu překvapivě nehraje vampíra, ale tak trošku připosraného muže za pultem- barovým... Do prvního Bladea to má daleko, ale jako alternativa k rozmáchlejšímu Underworldu to celkem funguje. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Blade v zenskom vydani sa vobec nekona. Jedna hviezda za Lucy Liu, s ktorou prichadzaju aspon tri dobre hlasky a nielen naznakova nekorektnost jej postavy. Zvysok je recyklovany material uz recyklovanych priemernosti - od deja, cez atmosferu az po prevedenie "akcnych" scen. Zufalo neorginalne, este viac zufalo stravitelne. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Please, don't do this." -"You don't even know what 'this' is." Jakože ano, reálně je to dost špatný film. Přesto se mírně zdráhám být na něj hnusná svým tradičním způsobem. Ono je totiž hodně vidět, že se Gutierrez vážně snaží. Operuje se spoustou propriet, které by při správném použití byly hodně cool: pomsta story, vnořejná policajtská pomsta story, morální dilemata, svědomí, psychologické hry, staří mystičtí poskokové, mytologie sem, mytologie tam, nelineární vyprávění i unylá melancholická písnička na závěr. Dokonce měl i dost rozumu, aby udělal upíří kápa jako navenek slabé a křehké bytosti, aby jejich vnitřní hrůza měla s čím kontrastovat. Zvlášť volba Jamese D'Arcyho mě v téhle souvislosti potěšila. Jenomže je to všechno zpracované tak, že to přes veškerou snahu moc nedrží pohromadě, občas to nedává smysl a celkově se to příšerně vleče. Kdyby nešlo o ženy a upíry, tak se nejspíš ani nedonutím dodívat se do konce. Velká škoda, že se to někde po cestě zadrhlo, protože z toho mohl být polozapomenoutý krvák, který uctívá parta freaků, ale z toho nejspíš bude jen zcelazapomenutý krvák. Potěšil mě slabošský Marilyn za barem a potom se mi ještě docela líbila finální konverzace mezi Sadie a Evou. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Film Oběť: Lovec krve má po novém sestřihu v zahraničním vydání stopáž přes dvě hodiny. (Rodriguez)
  • Celý film se odehrává v noci. (cariada)
  • Celosvětová premiéra proběhla 28. dubna 2007 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (Piercee)

Reklama

Reklama