Reklama

Reklama

Zrozený k boji

  • Thajsko Khon fai bin (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V časech dávno minulých Thajsko vstoupilo se svou vyhlášenou rýží na pole mezinárodního obchodu a jak rostla poptávka, byli farmáři nuceni rozšiřovat svá malá políčka a shánět na své farmy buvoly ze severských pastvin. Mezi honáky dobytka se pohybuje i vrah rodičů mladého hrdiny Jone Bang Faie, který se snaží tohoto zabijáka vypátrat a zabít - ovšem jediné, co si z něj pomatuje, je zvláštní tetování na hrudi. Do hry se zaplétá proradný prodejce drahých traktorů, který plánuje honáky i dobytek vyvraždit a rozhodne se pro své záměry využít právě Jone Bang Faie... (cubajz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Dan Chupong není Tony Jaa (a je dokonce ještě o něco horší herec) a přestože muay thai docela slušně ovládá, akce nemá vůbec čím překvapit. A jelikož filmy tohoto žánru povětšinou nic jiného nenabízí, je Dynamite Warrior docela slušné peklo. Spletitý a po celou dobu spíš nejasný příběh, spousta trapných momentů, které měly být zřejmě původně vtipné a o režii a hercích pak raději pomlčet. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ne, tak toto opravdu ne!!! A ještě jednou výrazné NE !!! Já snesu hodně, na scénářích neulítám, jsem velmi nenáročný divák na děj a souvislosti ve filmech, viděl sem už hodně včetně "tureckých megašíleností", ale tohle bylo fakt příliš ... Jako musím napsat, že film má opravdu spletitý scénář, ale už ten samotný je bída a utrpení, proboha ať mi nikdo netvrdí, že tohle dokázal vychytat, když ani já ne ... ?? Totálně trapná a dementní spatlanina všeho na co jen pomyslíte (kromě sexu ... no i když, hledá se zde jednu dobu menstruační krev panny pro jistá kouzla ...), lítají zde rachejtle, Dan Chupong lítá na nich, je zde kanibal, všelijaká kouzla a černá magie a do toho bojovníci, kteří podobně jako někteří X-MENI umí dávat rány na 20 metrů bez dotyku nepřátele. Pak jsou zde strašlivě oškliví "herci", jedna hezká holčina, očarované zombies, které létají a skáčou jako opice, neuvěřitelně odporné prostředí, kde se film odehrává - step (z 80%), nikde nic prostě. A pak na začátku a konci filmu (POZOR!! film má 103 minut!!) je sestříhané, ale alespoň trochu koukatelné muai-thai. Dan Chupong je opravdu ještě mnohem horší herec než Tony Jaa a ty dráty, kamera a jednotlivé střihy úderů a kopů mu prominu, protože ho přece nemůžu přirovnávat k někomu takovému, jako je Tony. Dokonce i Kinta (2008) se mi líbila MNOHEM více, protože tohle je snad ta největší tupost a zhovadilost, co jsem v akčním žánru kdy viděl ... Film jsem sledoval na dvakrát, což zásadně nedělám, ale tady se to fakt nedalo a stále jsem sledoval, kolik času zbývá ještě do konce ... Hvězdičku dávám za začátek a konec, kde uvidíme sestříhané a bezkontaktní muai-thai souboje ... ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Thajské akční filmy 70. let silně čerpaly ze spaghetti westernů, jež se těšily enormní popularitě u thajského venkovského publika, které také představovalo hlavní odbytiště pro domácí akční filmy. Na tuto tradici láskyplně odkazoval již film "Tears of the Black Tiger" a posléze ji stylově věrně oživil "Dynamite Warrior" (takže posuzovat film v kontextu dobové vlny muai thai filmů není zcela adekvátní). Film je ultimativní "lidovou" zábavou, která překypuje karnevalovou tělesností a dějovou absurditou charakteristickou pro soapopery. Nejpozoruhodnější je ovšem spojení prvků spaghetti westernů (klobouky, střelné zbraně, honáci, prérie, osamělý mstitel, hon na dostavník, stand-off, ale i přízemní humor ve stylu westernových dobrodružek se Spencerem a Hillem) s thajskými lidovými prvky (tradiční oblečení, lidová mystika, buddhismus, buvoli, boj proti expanzi západních zvyků a karikaturní výsměch šlechtě). Je otázkou, zdali je užití západního způsobu snímání a skladby akčních sekvencí (velmi krátké záběry, které umožňují zakrýt spoustu bezpečnostních prvků a fyzickou neschopnost aktérů) pouze sofistikovaná pocta stylu sedmdesátkových thajských akčňáků, které se podle očitých svědků vyznačovaly nenápaditou choreografií a minimem kaskadérských kousků, nebo prostě jen dokladem nemohoucnosti tvůrců. Každopádně filmu silně ubírá na efektnosti, takže výsledkem je místo akčního filmu především úsměvný camp. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Edit 14.10. Konečně jsem se k tomu dostal s pořádnými anglickými titulky a jsem rád, že jsem zatím zřejmě jediný, kdo to může ohodnotit, když ví, co vlastně viděl. A čem to tedy vlastně je? Kdysi dávno Thajsko vstoupilo podepsáním obchodní smlouvy na kolbiště mezinárodního obchodu. Nejvyhledávanějším thajským artiklem je rýže, a tak farmy ve vnitrozemí zvyšují produkci, aby drželi krok s poptávkou. Nedostatek zvířecí síly k obdělávání polí se snaží vyřešit obchodníci honbou dobytka ze severovýchodu do vnitrozemí. Do hry vstupuje Waeng, prodejce předražených traktorů, který krade lidem dobytek, a ti nemají jinou možnost než je koupit. V té samé době mladý hrdina Jone Bang Fai pátrá mezi honáky dobytka po vrazích svých rodičů. Shrnutí Ačkoliv by film zasloužil zřejmě o hvězdu méně - ke konci to je trochu zmatené - film však rozhodně drží při sobě a díky drsnému humoru, skvělé akci a vypnutému mozku poskytuje v čekání na novou vypalovačku Tonyho Jaa mírně nadprůměrnou zábavu. Loučím se s hodnocením fandy akčních filmů a dovětkem: Létající kolena jsou v Thajsku v módě. 70% ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

I když trailer dává tušit naději v přírůstek do rodiny „Ultra-mlátiček/lámaček“ filmu jako Ong-Bak či Tom yum gong, tak úvodní sekvence rychle vyvede neznalého z omylu. Absurdní děj o pomstě (kdo by to byl čekal,že?), pohání mladého sirotka na cestě ochrany vesničanů před zlodějskou bandou (krade se pouze dobytek), jejíž hlavní šéf kdysi stál za vyhlazením jeho vesnice... Dále by měla následovat krásná exhibice muai-thai umění, ale i s tou je to děs a bída. No a když se do filmu ještě přidá „dynamitová jízda“, tak člověku nebrání nic v tom, aby film z fleku odstřelil. Speciálně pro Idaha : t_gon „hovori taky obstojne anglicky“ a i s titulkami nebo bez nich na děj rezignoval hned po „úvodním přeletu dynamitů.“ Tudíž absolutně rozumím Adrianovému hodnocení a to jsem taky film přežil do konce na jeden zátah ;) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama