Reklama

Reklama

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

(seriál)
  • Japonsko コードギアス 反逆のルルーシュ (více)
Trailer 1
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, (2006–2008), 20 h (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizody(50)

  • Season 1 (2006) - 25 epizod

  • R2 (2008) - 25 epizod

Středoškolák se schopností okamžitě všechny přinutit, aby ho poslouchali, si nasadí masku a postaví se do čela povstání Japonců proti vetřelcům z Británie. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (78)

prome 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málokdy se stane, že druhá série je lepší jak první. Tohle je výjimka potvrzující pravidlo, protože druhá série mi dokonce nedávala spát(Nechala mě spát cca 5 hodin a já vstal a musel jsem se dodívat :-D) a já hltal každý díl. Až do posledního dílu jsem vůbec netušil, jak to skončí a hlavou mi poletovalo mnoho teorií a ani jednou jsem se netrefil. Což se mi popravdě často nestává. U první série mi vadila přílišná překombinovanost. Jenže její závěr byl tak ohromující, že jsem neváhal hned pustit druhou. Kdybych mohl ohodnotit druhou sérii samostatně, tak by se z ní stalo jedno z nejlepších anime, co jsem kdy viděl. A to nemám mechy vůbec rád. Naštěstí mi tady poprvé nevadily, a když člověk přimhouří nad nelogičností, tak se výborně baví, a to je hlavní. Ale abych nepsal jenom samou chválu na druhou sérii, tak musím napsat i nějaký ten zápor. A tím záporem se stala postava Niny. V první sérii nebyla příliš vidět a tak ji člověk moc nevnímal(Kromě závěru, ale to už bych tady vyzrazoval děj :-)), jenže ve druhé se z ní stala tak otravná postava(a člověk si vlastně uvědomí, jak otravná byla po celou dobu), že se celkově vyrovnala postavě Rekiho z Kureimoa(viz. komentář). EDIT: Ještě teď po 8 hodinách od dokoukání mi to ještě vězí v hlavě ... ()

balone 

všechny recenze uživatele

Podmanivý seriál, nemohl jsem se odtrhnout, kdybych nemusel spát (kdy vlastně oni spali? Lelouch spal při hodinách, ale tam pak ani nechodil), tak bych to viděl v jeden den. Charismatické hlavní postavy mě vtáhli do děje a příběh pro mě neměl žádné místo, kde bych si řekl, že tenhle díl je zbytečný. Těšim se na druhou sérii, ale zároveň se jí hrozně obávám, jestli to nemělo skončit, tak jak to skončilo. Uvidíme. 90% ()

Reklama

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Po první sérii chápu, proč se to srovnává s Death Note - a mě osobně to i přes mechy vychází z toho srovnání líp. Po druhé sérii je to určitě lepší než dn, zvlášť konec. A to i přes to, že pro dějové zvraty to občas obětuje přehlednost, logičnost i konzistenci některých postav. Stačí prostě obsadit Noria Wakamota do role, která se v seriálu objeví víc než jednou, a je vymalováno. ()

Darik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherně promyšlený plán jednoho školáka na ovládnutí světa. Po psychologické stránce naprosto dokonalé (ooo ano, myslím, že se to klidně vyrovná i Death Notu), co se týče akce tak tam sem slintal blahem. Ale u tohoto seriálu jde opravdu spíš o tu psychologii než nějaké super obrovské bitky mechů. Já si to užíval a téměř nedýchal, zkrátka úžasná podívaná, která by se bez své nádherné animace neobešla. Postavy super a příběh... No, to je jiná liga;) Za mě 100% + 5* navíc ()

kjakob 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem začal sledovat na doporučení a dobře jsem udělal - hodnotím v tomto komentáři obě série. Dobře vystavěný příběh má základy v alternativní historii, příjemně na sebe navazují dějové zvraty a postavy jsou většinou zajímavé, se silnou vnitřní motivací. Hlavního hrdinu jsem často za jeho činy odsuzoval, ale po finálním rozuzlení přišla ( pro mě nečekaná) katarze. Jsou tu pak i alternativní vysvětlení, ale pokud má hrdina projít očistcem a já s ním, můžu si konec vyložit jen jedním způsobem, tím doslovným :) ()

Galerie (981)

Zajímavosti (7)

  • Je možné zaznamenat, že hrdinové často jedí pizzu od společnosti Pizza Hut, která seriál sponzorovala. (Hromino)
  • Pozice šachové partie, ke které v prvním díle Lelouch přisedá, je převzata ze zápasu E. Nikolič - R. Fischer (1968). Ve skutečnosti zahrál Fischer také králem, ale bílý se okamžitě vzdal. (Naslund)
  • Lelouch měl původně mít bílé vlasy. (fallanga)

Reklama

Reklama