Reklama

Reklama

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

(seriál)
  • Japonsko コードギアス 反逆のルルーシュ (více)
Trailer 2
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, (2006–2008), 20 h (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizody(50)

  • Season 1 (2006) - 25 epizod

  • R2 (2008) - 25 epizod

Středoškolák se schopností okamžitě všechny přinutit, aby ho poslouchali, si nasadí masku a postaví se do čela povstání Japonců proti vetřelcům z Británie. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (78)

balone 

všechny recenze uživatele

Podmanivý seriál, nemohl jsem se odtrhnout, kdybych nemusel spát (kdy vlastně oni spali? Lelouch spal při hodinách, ale tam pak ani nechodil), tak bych to viděl v jeden den. Charismatické hlavní postavy mě vtáhli do děje a příběh pro mě neměl žádné místo, kde bych si řekl, že tenhle díl je zbytečný. Těšim se na druhou sérii, ale zároveň se jí hrozně obávám, jestli to nemělo skončit, tak jak to skončilo. Uvidíme. 90% ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[OBSAHUJE SPOILERY] Když pominu patos a přepjaté (n)EMOce, kterými tu vskutku nešetřili, jsem s Code Geass věsměs spokojena, leč už jsem dlouho v žádném anime neviděla takovou plejádu mrzkých, hloupých a nesympatických charakterů, které bych s radostí nechala zplynovat. Zejména omračurák Suzaku mi pil krev nesmírně a fakt, že v průběhu nechcípnul, nýbrž vždy v té nejjnevhodnější situaci naběhl na scénu a překážel, mne zarmoutil velice velmi. Nepotřebuji se s postavami identifikovat ani si je zamilovat, aby se mi seriál (či cokoliv jiného) líbil, ale ocenila bych, kdyby mě konstantně neiritovaly, či alespoň včas zesnuly. O nejrůznějších nelogičnostech a nezbytném deus ex machina nemluvě. Nicméně, i přes tyto výtky se mi na Code Geass docela zamlouval a zcela jistě se podívám i na druhou sérii. ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při sledování Geassu mám vždycky neuvěřitelnou chuť zahrát si s někým šachy, i když jsem na ně jinak totální lempl. To víte, některý japonský anime s vámi zkrátka dokážou až nechutně manipulovat. Třeba kvůli Death Note se snad do smrti nenažeru v klidu jablka, protože při tom pokaždé vidím v hlavě Ryukův vysmátej ksicht a to pak v sobě někdy ten smích zkrátka nedokážu zadržet. Právě Death Note mi občas Geass trochu připomínal - relativně podobný námět, hlavní hrdinové jsou takovým tím typem sympatického, mazaného a chytrého antihrdiny a samozřejmě mají oba nějakou nadpřirozenou schopnost, pomocí níž se snaží změnit svět (resp. Japonsko) po svém, navíc byly oba seriály vytvořeny stejného roku, zajímavé... Lelouch mě ale se svým Geassem bavil o něco více, narozdíl od svého "kolegy" Lighta si přece jen seriál udržel svou vysokou úroveň do konce (ba dokonce ji ještě zlepšil!), takže pro mě v tomhle pomyslném souboji zvítězil Lelouch. :) Jdu se co nejdřív mrknout na R2 a jsem zvědav, zda překoná dle komentářů ostatních i u mě tuhle řadu. P.S. Já, Lelouch vi Britannia, vám přikazuji mrknout se taky na tenhle seriál! ()

kjakob 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem začal sledovat na doporučení a dobře jsem udělal - hodnotím v tomto komentáři obě série. Dobře vystavěný příběh má základy v alternativní historii, příjemně na sebe navazují dějové zvraty a postavy jsou většinou zajímavé, se silnou vnitřní motivací. Hlavního hrdinu jsem často za jeho činy odsuzoval, ale po finálním rozuzlení přišla ( pro mě nečekaná) katarze. Jsou tu pak i alternativní vysvětlení, ale pokud má hrdina projít očistcem a já s ním, můžu si konec vyložit jen jedním způsobem, tím doslovným :) ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spolu s druhou sérií nejlepší Anime, které jsem v životě viděl. Dokonalé ve všech ohledech a s nejlepším koncem jaký jsem kdy viděl. 50 dílů plné totálního orgasmu zhlédnuty prakticky nonstop bez možnosti vydechnutí. Má to spousty prvků, které miluji: Rytíři, Meče, Prvky z legendy o králi Artušovi, Alternativní historie, Příběh o pomstě, Mecha, Válka, Šlechta, Politické intriky, Vztah otce a syna, nádhernou kresbu od skupiny CLAMP. Viděno 3x. Doporučuji naprosto všem. 110% ()

Galerie (981)

Zajímavosti (7)

  • Můžeme si všimnout, že postava C.C. s sebou často nosí žlutého plyšáka s malou buřinkou na hlavě. Je to maskot společnosti Pizza Hut s názvem Cheese-kun, která seriál sponzorovala. (Hromino)
  • Slovo Geass pochází z Irska a znamená "dohoda". (fallanga)
  • Lelouch měl původně mít bílé vlasy. (fallanga)

Reklama

Reklama