Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Já se bála jiného konce, bála jsem se, aby to nedopadlo třeba jako Donnie Darko. Fakt jsem se bála. Už se nebojím, už vím. Byl to moc pěkný film; k dnešnímu dni se mi hodil. A ten kluk byl skvělej, viď, Makoto :-) Dodatek: dnes ráno jsem se probudila a co prvního mi připadlo na mysl? Film, který jsem shlédla včera večer. Asi mi z mysli jen tak neodejde... Dodatek k dodatku: i po několika týdnech, měsících se mi náhle v mysli zjeví toki wo kakeru shójo... protože ten film za to stojí. A protože na ten film prostě nemůžu jen tak zapomenout... musím ze 4* udělat 5*. ^^ ()

Marius 

všechny recenze uživatele

ZÁŽITOK ..viac k tomu písať netreba, snáď len: upaľujte si to pozrieť....lebo...Time waits for no one. 10/10 Best of 2007 Nominee P.S. na niektorých komentároch je úžasné, ako pisatelia nepochopili záver filmu takže SPOILER pre nechápavých: Stroj času vymyslela Makoto v budúcnosti kam ju vlastne Chiaki nasmeroval svojou poslednou vetou. Preto už vie na akú školu pôjde ale je to himitsu. :-) ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Dívka, která proskočila časem, mě docela překvapila. Nečekala jsem, že mě bude tolik bavit. Anime je svižný, zábavný, skoro celou stopáž i nenáročný (pokud se tedy nesnažíte hledat chyby či logiku ohledně časových skoků) a závěr naprosto nečekaný. Bavila jsem se, že cestování časem se dostalo do rukou pubertální holky, která jej využívala na blbosti typu „Chci zase včerejší večeři“ nebo „Budeme na karaoke stále dokola“. Víc než její skoky mě ale rozesmávaly její dopady :o) Takže pokud vynechám dlouhou hekající scénu běhu a pláč, tak by bylo anime dokonalé! Doporučuji, ale zase spíš puberťákům, případně jelitům jako jsem já :o) ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Chvílemi se dostavovala slušná porce nudy s tímto civilním animéčkem. Ale Hosodovi musím přiznat, že když šlo o důležité dějoposuvné scény, tak jsem skoro ani nedýchal blahem jak vše správně funguje. Právě proto musí být moje hodnocení kladné, i když nedostatky hlavně v ději a hudbě jsou pro mě stále dost nezkousnutelné. 65 % ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Pre mňa tam boli občas také slabšie scény, pri ktorých som sa nudila. No ale musím uznať, že to bola celkom pekná animácia a hlavné postavy boli veselé, čo tiež oceňujem. Bolo to viac ako dobré ale nie vynikajúce. A Makoto má fakt otrasný plač. Tak trochu som sa v istých veciach stotožnila s hlavnou hrdinkou a to vždy je v mojom prípade pre film či seriál plusom. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2009 v cenách Young Artist Awards vyhrála Emily Hirst v kategorii Nejlepší dabing (dabovala Makoto). (NGP)
  • Film vyhrál cenu Gertie v kategorii Nejlepší animovaný celovečerní film na 39. ročníku Sitges International Film Festival of Catalonia. (Shley)
  • Snímek vyhrál v roce 2006 cenu Grand Prize v kategorii Animace na Japan Media Arts Festival. (Shley)

Reklama

Reklama