Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Chvílemi se dostavovala slušná porce nudy s tímto civilním animéčkem. Ale Hosodovi musím přiznat, že když šlo o důležité dějoposuvné scény, tak jsem skoro ani nedýchal blahem jak vše správně funguje. Právě proto musí být moje hodnocení kladné, i když nedostatky hlavně v ději a hudbě jsou pro mě stále dost nezkousnutelné. 65 % ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Povedené animaci vždy jen prospěje výborná hudba. Tady se obojí dokonale spojilo a tak jsou místa, která jsou opravdu dojemná. Tento romantický příběh krásně oživuje linka s cestováním v čase. Zastavení času po průjezdu vlaku je opravdu působivé a jeho vysvětlení je celkem překvapivé. Tam pro mě milá překvapení ovšem skončila. Romantické shledání mi narušily nevyslovené otázky, na které bych ráda znala odpovědi a ujištění o shledání v budoucnosti mi přišlo zvláštní. Přesto se mi ale moc líbilo vyvážení romantiky, humoru a cestování v čase. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

ZÁŽITOK ..viac k tomu písať netreba, snáď len: upaľujte si to pozrieť....lebo...Time waits for no one. 10/10 Best of 2007 Nominee P.S. na niektorých komentároch je úžasné, ako pisatelia nepochopili záver filmu takže SPOILER pre nechápavých: Stroj času vymyslela Makoto v budúcnosti kam ju vlastne Chiaki nasmeroval svojou poslednou vetou. Preto už vie na akú školu pôjde ale je to himitsu. :-) ()

Hees 

všechny recenze uživatele

V prípade tohoto veľmi krásneho filmu by som vymenil miesta v žánroch dráme a romantike. Dievča ktoré dokáže cestovať v čase vás obíme svojou krásou tak,že budete prežívať príbeh spolu s ňou.Na začiatku ešte nie je jasné,že prečo Makoto dokáže cestovať v čase dovtedy je to veľmi lahodné a človeka to naplní bezstarostnoustou.Ale neskôr sa začínajú vo filme objavovať prvky drámy a vtedy sa začnete spútaný týmto filmom obávať,že čo sa stane ďalej. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Holčina cestuje časem, aby řešila teenagerské problémy své a svých kamarádů. Napravení jednoho problému však znamená, že se něco pokazí jinde. První skoro hodina byla neskutečně pomalá a nudná, potom se události trochu rozjely, ale i tak jsem celou dobu po očku sledoval čas do konce, abych měl film konečně za sebou. Pozitivní slova nemám ani pro animaci, která byla místy velmi jednoduchá a ničím zajímavá. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Film také vyhrál ceny Hotchi Film Awards (2006) a Mainichi Film Concours (2007). (NGP)
  • Film vyhrál cenu Gertie v kategorii Nejlepší animovaný celovečerní film na 39. ročníku Sitges International Film Festival of Catalonia. (Shley)
  • Snímek byl prvním výhercem nově zavedených Cen Japonské akademie, a to v kategorii Nejlepší animovaný film v roce 2007. (NGP)

Reklama

Reklama