Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Klasická zápletka s hlavní hrdinkou, která neví co chce od života a když náhodou objeví způsob cestování časem, začne jej používat ke svým potřebám a potěšení... Film nepostrádá humor, napínavé okamžiky a sympatické postavy se kterými se divák může lehce ztotožnit, ale že by se jednalo o nějaké mistrovské dílo se říci nedá. Jako výplň volného času při nedělním odpoledni je Toki wo Kakeru Shôjo naprosto dostačující. 7/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Animák, ktorý nemal byť animákom. Lepšie by sa mi na príbeh pozeralo, keby to bol hraný film - tým ale nechcem povedať, že by to zvýšilo kvalitu snímku. Len keď som sa na to pozeral a videl som tam karikatúrne tváre hlavných predstaviteľov, ktoré sa strácali v návale všednosti a neosobnosti, prišlo mi to akosi ľúto. Film stavia na predpokladám zaujímavej knižnej predlohe a cestovanie v čase je tu podané ľahko a nenásilne. A keď film skončí, nemôžete povedať, že ste nad filmom strácali čas. Film dokáže byť emotívny, dokáže pobaviť a aj keď nestavia na veľkej myšlienke, dokonca je priamočiary čo sa týka výpovednej hodnoty, ide z neho určité čaro. Ale mne to bohužiaľ nestačilo. Videl som omnoho lepšie animé filmy, ktoré sa hrali nie len s dynamikou deja, ale aj zaujímavou formou animácie a aj príbehom. Tu tie veci trochu chýbajú. Film je pomalý, vláčny a úprimne mi lezú na nervy dievčatá, ktoré sú neustále zmätené a snažia sa riešiť nepodstatné veci od podstatných. Je veľmi málo ženských hrdiniek, ktoré by ma dokázali zaujať a Makoto to rozhodne nebola. Pre mňa priemer, ktorý neurazí, ale ani nenadchne. ()

Reklama

DaUr 

všechny recenze uživatele

Kouzelné, i když zbytečně překomplikované. Poetické vyprávění o životě a přátelství zasazené do současného Japonska zaujme především kontrastem téměř lyricky snímaných obrazů (které podtrhuje jednoduchý, leč úžasný klavírní doprovod) a obyčejností postav, které zde nejsou starověcí hrdinové ani post-apokalyptičtí válečníci, ale ničím vyjímeční studenti z dnešní doby. K tomu zajímavá animace, dojemný příběh bez jakékoliv podoby citového vydírání a celková pohoda, která z filmu vyzařuje na míle daleko a většině diváků způsobí velice příjemný zážitek. I přes pár nedostatků tedy 85%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tento den začal stejně jako spousta dalších - Makoto zaspala, pak musela spěchat do školy, aby nepřišla pozdě. Ale tento den nebude stejný - ve fyzikální laboratoři se stane podivná událost, která způsobí, že Makoto může cestovat zpátky v čase, a napravit cokoliv, co se jí úplně nepovedlo. S cestováním si užívá velkou zábavu, až do chvíle, kdy zjistí, že svými skoky ovlivňuje i to co se děje v budoucnosti - a hlavně jejím dvěma přátelům Chiakimu a Kosukemu. Rozhodne se své skoky použít k tomu, aby i jim pomohla... Asi jsem už moc rozmlsaný japonskými animovanými filmy Hajao Mijazakiho, a tudíž jsem touto časem skákací dívkou trochu zklamán. Kromě toho že mne úplně neoslovil příběh (a to mám obecně tématiku cestování časem hodně rád), tak ani animace mi nepřišla na takové úrovni jako filmy výše zmíněného, a koneckonců ani hudba nebyla úplně ono (opět při vzpomínkách na hudbu Joe Hisaišiho). Na druhé straně přesto všechno co jsem napsal, nemohu říct, že bych se nebavil a nebo litoval ztraceného času - i tak jde o nadprůměrně zábavný animovaný film, jen jsem očekával o něco víc... ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Pro mě depresivní film. Kluk z budoucnosti se slzou v oku nejvíc vzpomíná na to, jak úžasné zábavné a krásné bylo, když si celé odpoledne líně házel s kamarády míčkem... No nazdar. Ta budoucnost musí být pěkná nuda. A navíc tý holce valí pěkný nesmysle do hlavy. Prý že na ni v budoucnosti počká... Cheche, to určitě. V budoucnosti on bude mladík a ona stará bába, takže jí tak maximálně pustí v tramvaji sednout, to bude tak to nejvzrušivější, co se mezi nima odehraje. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2009 v cenách Young Artist Awards vyhrála Emily Hirst v kategorii Nejlepší dabing (dabovala Makoto). (NGP)
  • V cenách Sitges (2006) získal Mamoru Hosoda cenu nejlepšího animátora. (NGP)
  • Snímek vyhrál v roce 2006 cenu Grand Prize v kategorii Animace na Japan Media Arts Festival. (Shley)

Reklama

Reklama