Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jako Life is Strange... možná se tímhle filmkem i tvůrci inspirovali, ale těžko říct, s podobným nápadem můžou přijít lidé v různé době a na různých místech. Máme tu dívku, která chodí do školy a jednoho dne zjistí, že může přetáčet čas a začne toho využívat, dokud se to samozřejmě nezvrtne. Konec jako takový pak není smutný ani veselý a celé dílko pracuje s tématikou cestování časem více než dobře. Jo, takové věci obecně Japonci umí. Animace je pěkná, postavy jsou realisticky napsané, ale mému oblíbenému LiS se to prostě nevyrovná. 80% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Když už jsem objevila Mizayakiho, řekla jsem si proč se nepodívat po nějakých jiných tvůrcích japonského anime. No a s tímto snímkem jsem rozhodně nenarazila, ba naopak naprosto mě uchvátil. Rozhodně bych to neoznačila za pohádku a doporučila spíše starším dětem a dospělým, protože ,možná to bylo už tou pozdní večerní hodinou anebo opravdu je tento snímek vcelku komplikovaný a těžký na pochopení, kdy se vše, pro mě ani ne úplně vše, rozuzlí na konci. Bylo tam vše humor, napětí, akce, romantika taky, smutek, krásné barvy a anime, charakterně vykreslené postavy, hudba, napětí ..prostě vše...už jsem se zase přistihla u toho, že dělám výčet, měla bych se to vážně odnaučit:D takže 5* i více, kdyby to šlo. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Toto anime v sobě nemá moc z toho, proč se na tyto filmy rád dívám. Příběh je celkem obyčejný, jen místy zbytečně komplikovaný. Technické zpracování je průměrné, řekl bych na úrovni standartního anime seriálu. Za celý film mě výtvarně zaujaly jen dvě pasáže a to porvní časový skok a pak pohyb, při zastaveném času. Tyto scény jsou krásné. Ale jinak toho film moc nenabídne a jelikož nenabízí nic tak vyjímečného, mohl být klidně natočen s živými herci a nic moc by se tím nezměnilo. Animovaná forma je totiž výhodou, která zde zůstala nevyužita. Nejsilnější složkou filmu je hudba. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Moc hezké, romantické i k zamyšlení, výborná hudba. Důvod, proč dávám jen 3 hvězdičky, je ten, že si musím taky trochu rozlišit mezi vším tím anime, které se mi líbí, který že to kousek se mi líbil víc. Novátorská myšlenka, což? Velká část příběhu prostě jen tak plyne, aniž by se něco vyvíjelo. To může být skvělé v nějakém konkrétním diváckém rozpoložení a možná že na druhý pokus, až nebudu zvědavý, jak že se to vyvrbí, to ocením mnohem víc. Teď mi to ale spíš kazilo dojem pocitem nudy. Zvraty naplněná poslední třetina to dost vylepšuje, má ale zase jiné mouchy v podobě „donucovacích“ praktik. Otázka vkusu a nálady. Uvidíme, co to udělá příště. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k faktu, že jsem sledoval v angličtině, bylo to trochu komplikované a proto nedávám plné hodnocení. Vlastně je to "holčičí" film, o vztazích a uvědomování si pocitu lásky, doplněný sympaticky chaotickým "skákáním" v čase (už jen proto, že někdy je třeba víc pokusů, abyste dosáhli toho, co chcete). Každopádně nelituji, že jsem sehnal originální DVD. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Snímek vyhrál v roce 2006 cenu Grand Prize v kategorii Animace na Japan Media Arts Festival. (Shley)
  • Snímek byl prvním výhercem nově zavedených Cen Japonské akademie, a to v kategorii Nejlepší animovaný film v roce 2007. (NGP)
  • Film také vyhrál ceny Hotchi Film Awards (2006) a Mainichi Film Concours (2007). (NGP)

Reklama

Reklama