Reklama

Reklama

Cheonneyonyeou Yeoubi

  • Jižní Korea 천년여우 여우비 (více)

Obsahy(1)

Yobi je pětiocasá liška. Na Zemi existují zvířata, která mají více ocasů. Tato zvířata se mohou proměnit v jakékoliv jiné zvíře nebo v člověka. Aby ale člověkem zůstala napořád, musí si vzít lidskou duši. Yobi se změní život, když na Zemi havaruje mimozemská loď. Po sto letech žití s mimozemšťany jeden z nich odejde od ostatních a je na Yobi, aby ho přinutila vrátit se od lidí zpět ke svým druhům. (piserius)

(více)

Recenze (43)

prome 

všechny recenze uživatele

Nepřišel jsem tomu tak moc na chuť jak jsem očekával. Po chvalozpěvech tady na csfd jsem se na to opravdu tešil, ale upřímně jsem se pekně nudil. Audiovizuální zpracování je výborné a příběh mě už od začátku lákal, ale výsledek je takový nemastný a neslaný, nebýt těch nádherných animací tak jdu s hodnocením ještě níže. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Yobi je první film, který se může v mých očích měřit s Myiazakiho Cestou do fantazie, a pro mě ho také poráží. Animace je skvělá, to důležité je ale příběh a ten je kouzelný. Je prostší než přehýřená Cesta, ale o to srozumitelnější a čistší. Asi nemám co dodat, kouzelný film s kouzelným příběhem, který musí každého, přinejmenším, potěšit na duši. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Yobi je roztomilá a hezky se na ni kouká, ale s Cestou do fantazie se podle mě srovnávat nedá. Příběh je zajímavý, postavy nápadité a animace krásná. Přesto mi tu chybí ještě trocha fantazie a kouzla. Už od začátku jsem postrádala momenty, kdy zůstanu sedět s otevřenou pusou. Konec mi přišel také malinko nedotažený. Čtvrtou * dávám za příjemnou hudbu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Yobi se snaží být barevná, hravá, originální... Ale nejde jí to, tenhle film totiž postrádá něco, co mají zkušenější kolegové, třeba z Giburi (podoba tu je), zvládnuté na jedničku, tenhle film totiž nemá duši, respektive si zničil jedinečnou šanci na originalitu tím, že se snažil vecpat do děje všechno možné, takže velká část vedlejších (možná dokonce všechny) dějových linií nesezná žádného vrcholu a vysublimuje do ztracena. Přitom je to obrovská škoda, ze začátku film sice působí jako něco, co vyzvracel psychedelický korejský jednorožec posedlý japonským démonem, ale postupem času se hlavní linka krásně rozvíjí, jenže... dobrá polovina filmu nepřebije polovinu horší, ani nespasí přebytečnost mnoha věcí. Promarněná příležitost, která mohla být soupeřem těm nejlepším anime podobného ražení. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Začátek mě naprosto okouzlil svou originalitou, úchvatnou animací, kouzelnou atmosférou a neotřelou nápaditostí. Proto mě zklamalo, že po skončení už jsem to okouzlení necítila, protože chybělo něco, co by mě vzalo za srdce. Nepotěšil mě vývoj příběhu – vím, že je těžké dospět k mistrnému vyvrcholení tak, aby bylo zároveň vyvrcholením pocitů a umocněním celého dojmu z filmu, ale nedá se nic dělat, Yeu woo bi se to se mnou nepodařilo a mě konec nejenže nenadchnul, ale jen jsem postupně chladla, což je obrovská škoda. Možná to ale bylo způsobeno mým momentálním naladěním, takže film nezatracuju a všem přeju, pokud je bavil od začátku do konce. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Príbeh je inšpirovaný kórejskou hororovou legendou "Gumiho" o líške, ktorá sa snaží ukradnúť dušu človeku. Yeu woo bi však príbeh preniesol do súčastnosti a z líšky vytvoril hlavnú protagonistku, s ktorou divák sympatizuje. (Flipper)

Reklama

Reklama