Reklama

Reklama

Cheonneyonyeou Yeoubi

  • Jižní Korea 천년여우 여우비 (více)

Obsahy(1)

Yobi je pětiocasá liška. Na Zemi existují zvířata, která mají více ocasů. Tato zvířata se mohou proměnit v jakékoliv jiné zvíře nebo v člověka. Aby ale člověkem zůstala napořád, musí si vzít lidskou duši. Yobi se změní život, když na Zemi havaruje mimozemská loď. Po sto letech žití s mimozemšťany jeden z nich odejde od ostatních a je na Yobi, aby ho přinutila vrátit se od lidí zpět ke svým druhům. (piserius)

(více)

Recenze (43)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Tento film by se svými částmi dal srovnat k filmu Cesta do fantazie, jelikož tak krásně vymyšlené a nakreslené postavičky se vidí málokdy.... Samotná Yobi je hezká a divák si jí velice rychle podle mého oblíbí.... Celý film je od začátku do konce zajímavý a krásný svou atmosférou, která mě osobně vtrhla od prvních minut... K tomu hezká hudba a krasná ilustrace postačiček dělá z tohoto filmu fakt krásnou podívanou... ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Yobi je první film, který se může v mých očích měřit s Myiazakiho Cestou do fantazie, a pro mě ho také poráží. Animace je skvělá, to důležité je ale příběh a ten je kouzelný. Je prostší než přehýřená Cesta, ale o to srozumitelnější a čistší. Asi nemám co dodat, kouzelný film s kouzelným příběhem, který musí každého, přinejmenším, potěšit na duši. ()

Reklama

Ithildaria 

všechny recenze uživatele

Těžce nadhodnocený animák. Aneb "O tom, jak z Asie vzešlá změť roztomilých postaviček a nesmyslného děje automaticky neznamená dobrý film". Příběh je zcela nekonzistentním slepencem nápadů, které jsou divákovi bez ladu a skladu předhazovány aniž by nesly nějaký hlubší význam, vysvětlení, či alespoň logické opodstatnění. Ačkoliv je z toho všeho silně cítit inspirace Miyazakiho tvorbou, bylo by zapotřebí opravdu nepoměrně víc scénáristického umu, aby se film alespoň přiblížil čemukoliv od studia Ghibli. Samotná animace je docela slušná, jen škoda, že při tom animování nepoužil někdo aspoň trochu hlavu. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Byla nebyla jedna země. Tedy vlastně -- dvě země. Druhá první šikanovala, prohlašovala za svou kolonii, za poslední stovky let ji několikrát anektovala. Korea časem nabyla dojmu, že je maličká a bezvýznamná. Snažila se velké Japonsko napodobovat se všemi plusy i mínusy. Jakmile Japonci natočili Godzillu, museli Korejci mít svůj plagiát. A tak podobně. No... nechám trapného tónu, ale prostě od prvních vteřin to pro mne bylo silně rozpačité, poposedal jsem si a obrazně řečeno kroutil hlavou. Méně známý film studia Ghibli Pom poko je opravdu důkladně okopírovaný a vytěžený, ale jelikož by to bylo okaté a příliš málo, přidali ještě spoustu nesourodého koření (z dalších Ghibli filmů) navrch. Jen nějaká hlubší myšlenka... chybí. Zůstal jsem nedotčen a nepohnut, dokonce ani echt japonské sakury to nedokázaly... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Líška meniaca sa na ľudí, s piatimi chvostami, mimozemská loď, hovoriaci lavór, tieňový detektív s robotickým srdcom, chlpatí mimozemšťania, jazero duší, ktoré strážia zajace - nehovorte mi, že ten, kto toto splodil, nebral nejaké psychadeliká. Nevravím, že animák nemá spád, občas humor, ubiehajúci príbeh a nejaký rozprávkovský element, ale na to, aby som išiel vyššie v hodnotení sa to hrá na niečo väčšie ako to je, postavy sú niekde na hranici normálnosti a infantilnosti a veľakrát je to príliš divoké. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Príbeh je inšpirovaný kórejskou hororovou legendou "Gumiho" o líške, ktorá sa snaží ukradnúť dušu človeku. Yeu woo bi však príbeh preniesol do súčastnosti a z líšky vytvoril hlavnú protagonistku, s ktorou divák sympatizuje. (Flipper)

Reklama

Reklama