Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack je Američan, Marion je Francouzka a společně žijí v New Yorku. Výlet do Evropy má dát jejich vztahu novou šťávu. Po nevydařeném pobytu v Itálii si chtějí spravit náladu v Paříži. To Jack ještě netuší, že budou bydlet hned vedle rodičů Marion, kteří neumí slovo anglicky. To jim ovšem nebrání podrobit Jacka sérii testů. Adept na pozici zetě pro změnu nemluví francouzsky. Jack musí čelit i dotěrným ex-milencům Marion a údajně miniaturním francouzským kondomům. Marion má k Jackovi také pár výhrad. Je jasné, že tahle dovolená bude pro jejich vztah opravdu přelomová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (131)

nameadel 

všechny recenze uživatele

A víte co? Já dám 5*. I kdyby to mělo být jen z principu, že takhle dobrej film nemá v modrym co dělat. Skoro celou dobu jsem se upřímně nahlas smála a to se člověku neděje každý den. Julie Delpy je úžasná a Adam Goldberg, kterej mi vždycky přišel neuvěřitelně směšnej ve 2 Dnech v Paříži fakt stojí za to a dokonce je tu dost sexy. A jako vždy - KOČKA!!!!!! ()

kdosizrosy 

všechny recenze uživatele

Taková pseudointelektuální a o vtip se snažící konverzačka, která sice nenudí, ale taky nijak nezaujme. Julie Delpy není Celine z Before Sunset/Sunrise, není tak citlivá a nepouští se do niterně hlubších témat. Snaží se o vtip a jistý nádech intelektu, však ani jedno jí nevychází - ve skutečnosti to diváka až otravuje a věčné narážky na sex nejsou ničím jiným než trapností. Ono to není špatné, člověk ji musí už jen proto, že si to všechno sama napsala, zrežírovala a složila k tomu hudbu (+ do rolí rodičů obsadila vlastní rodiče) trochu obdivovat, ovšem myšlenkově je pro mě takhle dáma někde mimo. ()

Reklama

dezorz 

všechny recenze uživatele

ethan hawke je okrem herca aj spisovatel a reziser. pise, pravda o tom istom, o com casto aj hra. o ubohom zivote. julia delphy, partnerka hawkea s before sunrise a after sunrise nie je spisovatelka ani reziserka. (skusa to pravda skusa, ale nie je) zatial, kedze im pisanie poznamok k before sunrise/ after sunrise islo s hawkem a linklaterom dobre, tak to opat skusa a skusa. a po pravde, rovako trapne ako hawke. nestaci mat kameru na pleci aby bol clovek dobry indie director. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Když jsem se chystal na tento film kouknout, rozhodně jsem si o něm nemyslel, že mne bude bavit....a on mne fakt bavil. Oba hlavní hrdinové to zahráli skvěle, i když musím vyzdvihnout A. Goldberga, který byl k popukání zpruzenej a věčně s něčím nespokojený.... Chudák Američan mezi Frantíky to neměl lehké, ale popasoval se s tím na jedničku. Víc než jednou se na tento film sice kouknout asi nebudu chtít, ale i tak dávám 3* ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Suprovní konverzačka! Už dlouho jsem se u žádné francouzské (a nejen francouzské) komedie tak nenasmála. A to to určitě nebylo jako komedie zamýšleno. Kam se na Dva dny v Pařízi hrabe Drž hubu a spol. slátaniny... :-)) Prostě napsat vtipné dialogy, aby nevyzněly trapně, se nezdaří jen tak komu, leč Julie Delpy u mě fakt zabodovala! Nejen že ji mám ráda jako herečku, ale ve svém filmu potvrdila jak scénaristický, tak i režijní talent. P.S. A koukám, že Adam Goldberg si zahrál i ve filmu Před úsvitem, i když tenkrát ještě ne po boku Julie Delpy (tam to byl Ethan Hawke)... Jak vidno, co herec, to jiná dynamika vztahu. Co jiný scénář, to jiný film... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Marie Pillet byla členkou manifestu 343, stejně jako postava, kterou ve filmu ztvárnila. (Vlado666)
  • Kniha, kterou americký turista ukáže Jackovi, je Šifra mistra Leonarda od Dana Browna. (houseofwax)

Reklama

Reklama