Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Manhattanu vypukla smrtonosná nákaza, která mění lidi v krvelačné bestie. Šestice obyvatel domu musí přetrvat noc chránicí své obydlí a životy do doby, než bude mít magistrát města vše pod kontrolou. (LIVINGDEAD)

Recenze (58)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když to vědomě a zcela záměrně přeženu, Mulberry Street je zajímavě pojatou kombinací Herbertova románu „Krysy“ (krysy útočící a decimující velkoměsto) a trochu i [rec] (skupinka lidí uzavřená v domě a bránící se útoku jakýmsi virem nakažených lidsko-krysích mutantů). Jenže to je tak skoro všechno, čím ten film zaujme. Líbila se mi ta celková myšlenka, trochu ozvláštňující současné bahno zombie žánru (je to vlastně takový zombie film bez zombie, protože ty útočníci prostě zombie nejsou, i když se chovají přesně jako mnohé moderněji pojatí zombie útočníci) a masky. Film jako celek však do kopru posílá ve vypjatých situacích velmi zmatená kamera kombinovaná s ještě chaotičtějším střihem. V jisté, poměrně dlouhé scéně několik minut před koncem opravdu vůbec nemáte šanci pojmout, co se vlastně vůbec děje. 1,5* ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době dobrý Zombie horror. Skvělý námět, dobré herecké výkony a hlavně krysí Zombie jsem ještě nikdy neviděl. Během celého filmu jsem byl v napětí a občas i ve strachu! OBSAH : Na Manhattanu vypukla smrtonosná nákaza, která mění lidi v krvelačné bestie. Šestice obyvatel domu musí přetrvat noc chránicí své obydlí a životy do doby, než bude mít magistrát města vše pod kontrolou. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST 2 (Borderland, Crazy Eights, Lake Dead, Mulberry St., Nightmare Man, The Deaths of Ian Stone, Tooth n Nail, Unearthed) Nepodarená variácia na zombie filmy, kombinujúca 28 DAYS LATER a NIGHT OF THE LIVING DEAD. Nízkorozpočtovosť je úspešne zakamuflovaná kamerovým filtrom, ale všetko to kazí dosť nepravdepodobný scenár. Prepuknutie nákazy má rôzne doby trvania, postavy jednajú rozporuplne, nainfikovaný sa dostávajú cez bariéry tak ako sa scenáristovi hodilo a deratizérom sa zasahovať asi veľmi nechcelo. Že nepoužili aspoň kuchynské nože bolo tiež čudné. Ale dedo bol zato frajer keď sa odpálil kyslíkovou fľašou. Podobne ako pri FEAST aj tu ma štvala zmätenosť pri útokoch krysích ľudí. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Předně si ujasněme, na čem jsme - Mullberry St. je nízkorozpočtové béčko až céčko, typický film nadšence, který si svůj první film nejen režíruje podle vlastního scénáře, ale taky sám nastříhá, vyprodukuje a do pomocných prací zapojí rodinu (viz titulky). Když uvážíme, za jak směšné peníze to muselo být natočeno, nedopadlo to vůbec až tak špatně. Čekal jsem průšvih na všech frontách, nakonec tady byly "pouze" tři hlavní katastrofy - masky, střih (hlavně v akčních scénách, které spíše připomínaly zrychlené slapstickové gagy) a počítačové efekty výbuchů a ohně. Pak jsem se samozřejmě musel prokousat klasickou béčkovou nadílkou - špatní herci, barevné filtry překrývající všechny možné technické přešlapy, mdle vystavěné scény, opravdu stupidní chování postav. Plus vykrádačky z klasiků, blesk z Okna do dvora, láhev z Čelistí. Přesto jsem se rozhodl jít s hodnocením o něco výše - fandové horroru ocení originální příšerky, mě zase potěšila civilnost "neakčních" scén, snaha seskládat skupinku opravdu zajímavých postav, vhodnou atmosféru tady vytvořila citlivě zvolená hudba. Má rada? Dívejte se do poloviny, pak to vypněte a pusťte si něco pořádného. Nezkazíte si hezký rozjezd a ušetříte 45 cenných minut svého života. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Aké mám pocity z tohoto filmu?Zmiešané!!! Páčila sa mi rýchlosť akou Krysy resp.Krysý ľudia útočili. Páčil sa mi dej,mal punc originality. Páčili sa mi lakačky,niektoré sa vydarili. Páčila sa mi strašidelnosť,hlavne pri momentoch útočiacich Krysých ľudí. Páčili sa mi gore efekty,ktoré považujem za dosť vydarene. Vytáčali ma postavy,ktoré boli veľmi nesympatické. Vytáčala ma kamera,ktorá bola totálne mimo diania. Vytáčal ma psycho strih,ktorý mi vadí v každom filme a tu to nebolo ináč. Vytáčala ma hudba,ktorá sa sem vobec nehodila. Vytočil ma režisér,ktorý z tohoto námetu mohol vytrieskať kurva veľa. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama