Reklama

Reklama

Noci v Rodanthe

  • USA Nights in Rodanthe (více)
Trailer 2

VOD (1)

Čtyřicátnice Adrienne Willisová vypraví své dvě děti na víkend s otcem, který rodinu opustil kvůli mladší ženě. Ten jí řekne, že by se k nim chtěl vrátit zpět. Adrienne si vyžádá víkend na rozmyšlenou. Má ho strávit v motýlku na pláži v Rodanthe, o který se bude starat během nepřítomnosti majitelky, kamarádky Jean. Jediným hostem je doktor Paul Flanner. Osamělý muž Adrienne požádá, aby s ním povečeřela. Vyprávějí si o svých životech a Adrienne se dozví, že je Paul rozvedený a má dospělého syna, také lékaře, s nímž však již déle než rok nemluvil. Jeho spory se synem vyvrcholily po operaci, při níž nečekaně zemřela paní Torrelsonová. Její manžel Robert a syn Charles žijí v Rodanthe. Paul sem přijel proto, aby je kontaktoval. Dvojice se pomalu seznamuje a společnými silami se snaží zabezpečit dům před blížícím se hurikánem. Během zuřivé bouře se definitivně sblíží. Jsou zamilovaní, tráví spolu čas na pláži, zajdou si na taneční slavnost v Rodanthe, ale ještě předtím Paul navštíví Torrelsona. Čas běží a Paula čeká cesta do Ekvádoru za synem. Adrienne slíbí, že na něj bude čekat. Jejich nečekaně zrozené lásce se však do cesty postaví nelítostný osud. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (134)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To jsem si takhle pustil televizi, naladil po dlouhý době socka kanály a doufal, že v nich bude dávat něco, co jsem ještě neviděl. Dávalo. Na Nově. Tenhle film, kterej by byl v televizi Růžičkový ve Slunce Seno místo Angeliky, kdyby to Troška natočil o pár let pozdějc. Pro starší ženský podle mě ideál. Podle mě film plnej neuvěřitelnejch kýčů, kde vrcholem je závěr s koňmi běžícími podél pláže. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Videla som všetky filmy podľa knižnej predlohy Nicolasa Sparksa (väčšinu kníh mám prečítaných), ten priam vidí do duše romantickej ženy. Môj najobľúbenejší je THE NOTEBOOK a na druhom mieste A WALK TO REMEMBER. Všetky ostatné sú už len priemerné. Film Nights in Rodanthe som mala doma na DVD. Hodnotila som ho už dávnejšie, možno dnes by som už dala o hviezdičku menej, ale nechám to tak. Okrem toho aj Richard Gere aj Diane Lane sú sympaťáci. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Tak som sa prešiel slzavým údolím, či vlastne veternou plážou kdesi na konci sveta, aby som skonštatoval, že Gere aj Lane sú stále sympatickí a láska kvitne nielen v postpubertálnom svete, ale aj to, že takéto filmy nie sú pre mňa. Nechcem byť cynik, ale podobné sladkobolné príbehy ma ničím neobohacujú. Ako napísala pani Hejlíčková v Cineme " film je zjavne určený vyprahlým diváčkam okolo štyridsiatky". ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Bohužel další případ, kdy je trailer (mám na mysli ten TV Nova), nejspíš díky skvělé písni od Avril Lavigne, lepší než celý film. Nevešel se do něj totiž všechen ten kýč a to obrovské množství klišé. Co se pak ale dělo na obrazovce, jsem až nevěřil. Na tu část, týkající se smrti pacientky hlavního hrdiny, jsem se ještě stihl připravit, takže tu jsem ještě zvládl. I když i ta je mi protivná. Nechápu, proč by se měl lékař složit po smrti svého pacienta, pokud jí nezavinil, nebo proč by měl odprošovat pozůstalé. Vyjádřit lítost jistě, ale to, k čemu nabádá tento film, je vážně moc. Další části jsou ještě kýčovitější, některé už sme viděli ve stovce jiných filmů, viz třeba vztah matky a dcery, některé jsem ještě nikdy neviděl, ale doufám, že už nikdy neuvidím, viz třeba poníci. Nebudu to tu všechno prozrazovat, jen vám dám radu: Pokud máte koule nebo mozek, nekoukejte na tento film...:-D ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

** U tohoto filmu se mi stalo něco, co se mi stává jednou za min. 200 filmů. Totiž...Po prvním shlédnutí v kině jsem film ohodnotil 2 hvězdičkama (40%) a neměl jsem z filmu moc valný dojem (podprůměrná, rádoby romantická snaha o zobrazení vztahu dvou lidí ve středním věku). (Asi opravdu hodně dělá, s kým se na film v kině díváte :)) Ovšem když jsem ho o rok později shlédnul podruhé doma, a to s českým dabingem, tak jsem byl mile překvapen. Neřikám, že film dosahuje bůhví jakých kvalit, některé scény jsou hodně klišé a romantických filmů je celá řada lepších než tento, ale film si mě prostě získal. Taky ukazuje neustále aktuální téma "Rozchod manželského páru" a do toho ještě jejich děti, kteří se s rozchodem rodičů různě vypořádají. Film se však samozř. nejvíce zaměřuje na vzkvétající vztah mezi Diane Lane a Richardem Gerem, který ukončí nešťastná náhoda. Nějaká ta slzička u některých určitě ukápne :) Takže já v současné době měním své hodnocení ze 40% na 75%, tzn. ze 2 hvězdiček na 4. // (4.1.2014) NOVA CINEMA - Po nějaké době jsem se k filmu opět dostal a i přes to, že v TV byly i jiné možnosti, dal jsem přednost Nocím v Rodanthe. I když vím, že snímek je jeden obrovský kýč s velkým množství klišé, mám ho stále v oblibě. 75% (with J.) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (4)

  • Vo filme odznela aj pieseň "Wings of Love" od anglického rockového speváka a bývalého člena skupiny Smokie, Chrisa Normana. (monalisa69)
  • Richard Gere a Diane Lane stvárnili partnerov už vo filme Neverná (2002). (executive)

Reklama

Reklama