Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (452)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Amandu Seyfried moc nemusím, z jejího kukuče mám noční můry. A tak jsem se zaměřil spíše na Channinga Tatuma a musím říci, že ten kluk se lepší s každým filmem. V Dear John předvádí zatím to nejlepší, co je od něj možno vidět. To však nic nemění na tom, že se k Amandě nehodí a chemii mezi hlavní dvojicí jsem po celých sto a osm minut hledal marně. Film nefunguje ani jako válečný, ani jako romantický. Drama je to obstojné, zejména když se do záběru dostane Richard Jenkins či Henry Thomas, těch je pro podobné filmy škoda (snad si jen zvedají sebevědomí s vědomím, že všechny hravě strčí do kapsy). Navíc se nedá čekat ani žádný velký zvrat, už samotný název vyzrazuje příliš mnoho (Dear John letter). Na rande je film nejspíš jako stvořený, jinak ale nevidím žádný jiný důvod si ho znovu pouštět. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Je dobré dať tomuto snímku šancu. Nejedná sa o nič svetoborného, podľa mnohých si režisér vzal time out, keď sa podujal natočiť túto romancu, ale už Hachiko naznačoval určité smerovanie. Mne sa napriek určitým chybám táto melodráma páčila a to pekné a sladké som si vychutnal. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hallstromovi kýčovité romance s pokusy o přesah, mám docela rád, protože jsou příjemné na pohled, dobře zahrané a chytré. V případě snímku "Milý Johne" však musím většinu zmíněných přídavných jmen odebrat, protože tentokrát se jedná opravdu jen o kýčovitou a ne moc dobře zahranou romanci, která netrpí na režii, ale hlavně na hlavní představitele, kteří nejsou dobrými herci a jejich postavy jim neuvěříte ani na minutu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Deborah Lurie: 1. Paperweight - Schuyler Fisk/Joshua Radin [3:22] ,2. The Moon - The Swell Season [4:39] ,3. Amber - 311 [3:27] ,4. Excelsior Lady - The Donkeys [3:33] ,5. Things & Time - Wailing Souls [3:21] ,6. Little House - Amanda Seyfried [3:16] ,7. This Is The Thing - Fink [4:25] ,8. Think of Me - Rosi Golan [3:09] ,9. You Take My Troubles Away - Rachael Yamagata/Dan Wilson [3:39] ,10. Dear John Theme - Deborah Lurie [1:52], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nicholas Sparks umí o lásce, co hory přenáší, psát skvěle. A i když film kvalit odzbrojující předlohy nedosahuje, funguje příběh na menším prostoru stále dostatečně osudově. Channing Tatum sice takhle dobrý výkon už nikdy potom nepodal a Amanda Seyfried ještě v dramatickém žánru nebyla dostatečně kovaná, ale ani to nijak zvlášť nevadí. Co ale s odstupem několika let vadí, to je oproti knize pozměněný konec, který celé auře duševního růstu dělá snad i trochu ostudu a z celého Dear John dělá mnohem více sladký romanťák než co jiného. Pořád těm dvěma rozumím, ale to už je teď i trochu málo. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Keď John (Channing Tatum) pozve Savannah (Amanda Seyfried), aby sa stretla s jeho otcom, dá si na ľavú ruku rukavicu, aby si prezrela mince. V ďalšom zábere (keď sa pár rozpráva) má Savannah rukavicu na pravej ruke. (Arsenal83)

Reklama

Reklama