Svobodárna (TV film)

Komedie / Krátkometrážní

Československo, 1987, 34 min

Jiří Vanýsek

• triatlet

Koukatelnost půlhodinové předvídatelné nudy založené na jediném prodlužovaném vtipu (záměně) udržují Iva Janžurová a Ondřej Havelka. Úsměv vykouzlí jen narážky na etnografii: "To jsou výzkumy sopek?"/ -"Ne folklor."/ "To jako tančíte v sukni?"(12.3.2010)

• Flego

Postavené na jednom vtipe. Nebyť Janžurovej mohol by film radšej kľudne odpočívať v televíznom archíve.(10.3.2010)

• veronikav

Pěkný nudný odpočinek :-)(31.1.2010)

• brooklyn73

Kratka komedie,ktera stoji na vykonech Ivy Janzurove a famozniho,skoro az neuveritelneho Ondreje Havelky. Pribeh nabizi zamysleni nad tim co vsechno se muze,stati kdyz si poradne nepamatujeme s kym jsme kdy co meli a kdyz zivotni oteze svych ratolesti vezmou do rukou rodicove mili.(26.2.2009)

Zápletka od začátku zřejmá....Jen díky obsazení 65%(10.3.2010)

Vcelku jednoduchá historka postavená na omylu, jejíž konec tušíte už předem. Díky Ivě Janžurové, která si svou roli viditelně vychutnala, ale rozhodně pobaví. Že se zvolená hudba k filmu zrovna nehodí pak ani moc nevadí.(16.6.2007)

• jedubába

"Pravda se vyjeví až ve chvíli, kdy zlomí jeho vytrvalý odpor při vyplňování úřední listiny, a tím vyjde najevo jeho pravé jméno..." - tak s tím nesouhlasím, pravda je jasná hned od začátku, a uboze vágní odpor hlavního hrdiny je jenom prodlužováním utrpení diváka.(30.8.2009)