Reklama

Reklama

Příběh začíná šílenou honičkou kdesi v temných lesích. Dvěma pronásledovaným párům se podaří uniknout do nedalekého domu, kde se, jak doufají, ukryjí před šíleným psychopatem, který je jim v patách. Až příliš pozdě si pak uvědomí, že dům sám je jedna velká past, do které sami vkročili. Noc plná teroru nedá nikomu z nich vydechnout. Vlastně, někomu možná ano... (Davies182)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Škoda že měla tahle slátanina takový pěkný trailer, mé zklamání je teď kvůli němu opravdu velké. Prvních dejme tomu třicet minut slibuje alespoň mírně nadprůměrnou zábavu, ale jakmile se dostaneme od tématu "maskovaný zabiják" k tématu "magický dům", jde všechno napětí do háje, postavy ztratí zbytky soudnosti a hororový fanoušek se nudí, protože to, co se na obrazovce odehrává, není ani strašidelné, ale ani krvavé. Jestliže jsem ještě i při nepovedeném finále trochu uvažoval nad třemi hvězdami, definitivně mě dorazila nastavená pointa. Když byla použita poprvé, byla geniální. Podruhé se mohlo jednat o inspiraci, potřetí o vykradačku. A House je už minimálně pátým filmem, v němž se objevila. Takže spíš než upoutávce věřte tomu hroznýmu plakátu. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut jako by vypadlo z přehrávání a stylizace hororů z 40. - 50. let. Pak se sice opět ukáže, kolikátý že to máme rok, ale veškerý děj se smrskne na "jdi a stane se /uvidíš něco ošklivého". To je místy zábavné (občas i velmi), ale na 100 minut stopáže to nevydrží bavit a tak po další půlhoďce i nudí. Jakýkoliv pozitivní dojem pak zabíjí otřepaný a natahovaný konec. Pokud bych měl byť chvilku přemýšlet nad tím, co se House snažil nešikovně vyprávět, bylo by hodnocení ještě nižší, takhle se spokojím s vizualní podívanou, která svojí vyfiltrovaností na zeleno-červenou je nejlepší částí filmu a status "fajn podívaná na jeden večer a víckrát už ne" vklidu pro film ukope. Vše ostatní - od hl.herců, scénáře, až po trapně odfláknutý výkon Michaela Madsena si moc pozornosti nezaslouží. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

House je pro mě osobně překvapením roku 2008. Jistě nejedná se o nejlepší horor toho roku, ale já jsem od něj moc nečekal a vlastně jsem si ho sehnal jen díky Madseonvy. Ale i tak jsem byl překvapen. Satanisti byly správně úchylný a příběh celkem ušel, i když občas pokulhával. A konec mě celkem mile překvapil. Palec nahoru. Jen nějak nechápu tu délku jaktože moje verze měla něco kolem 82 minut? A žádnou jinou jsem nesehnal. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Horor, který překvapí. Dva páry se vlivem okolností ubytují na noc v podivném domě fungujícím jako noclehárna s ještě podivnějším personálem. Netuší, že právě vstoupili do prokletého domu, který je ztělesněním špatného svědomí osob, které v minulosti nějakým způsoběm zhřešili a dům pro každého návštěvníka stanovil svá krutá pravidla. A Michael Madsen v roli ochránce zákona zde nehraje až tak nepodstatnou roli jak by se mohlo na první pohled zdát. Tento horor je jedna pořádně zběsilá noční můra, která začíná už s prvním záběrem a v kvapíkovém tempu dojede až k finální a velmi překvapivé pointě. Dále překvapí v tom, že je natočen na solidní technické úrovni a v kinech by klidně obstál. Herecký ansámbl zahrnuje několik povědomých tváří a vedle hororového specialisty na záporné postavy Billa Moseleyho všem vévodí Michael Madsen, který není jen nutnou ozdobou do úvodních titulků. Nápady to ve filmu jen hýří a v rozlehlém domě si divák užije pořádnou dávku strašení, neumře nudou a pěknou psycho jízdu završí již zmíněná pointa se závěrečným stylovým záběrem na strašidelný dům s usmívajícím se Michaelem Madsenem. A překvapivě si to vystačilo s mizivou spotřebou filmové krve. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak tento film je obalený klišéovitosťou, originalita žiadna, scenár bol tiež mizerný, prehľadný a nezáživný. Film je poznačený citovými výlevmi, ale v tom psycho strihu to vobec nefungovalo. Je toho tu veľa, ale funkčné, to aj tak nebolo. Niektoré tie náučné dialógy boli neskutočné trápne a úbohé. Strašne nudná kravovina, ktorá sa hrá na niečo, načo vobec nemá. Amen. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Po filmu Vyvrženci pekla (2001) se jedná již o druhý snímek, ve kterém Leslie Easterbrook ztvárnila matku Billa Moseleyho. (slatkac)

Reklama

Reklama