Reklama

Reklama

Devil May Cry

(seriál)
  • Japonsko デビル メイ クライ (více)
Japonsko, 2007, 4 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Tvůrci:

Hideki Kamija

Kamera:

Kazujuki Óta

Hrají:

Misato Fukuen, Tošijuki Morikawa, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Fumiko Orikasa, Akihiko Išizumi, Romi Paku, Šin'ičiró Miki, Šózó Iizuka, Tomokazu Seki, Júdži Ueda (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Dante je lovec démonů a jiných podobných potvůrek, miluje pizzu a je obecně hodně "cool". V jednotlivých epizodách zachraňuje lidstvo před hrozivými démony při mnoha různých příležitostech (někdy i dost netradičních). Pro potřeby tohoto podnikání si založil vlastní podnik na hubení démonů s názvem Devil May Cry. V anime seriálu na motivy slavné herní série uvidíte mnoho démonů, hodně zbraní a také hodně krve. (Looser)

(více)

Recenze (59)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hru jsem nikdy nehrál, takže srovnávat určitě nebudu, ale byl jsem z tohoto „mini“ seriálu docela překvapený. Postava lovce démonů mi byla celkem sympatická, jen je velká škoda, že kvalita jednotlivých epizod byla dost různorodá. I přesto se však tvůrcům podařilo navodit celkem slušnou atmosféru, bojové scény nenudily, efekty pěkné a děj rychle odsýpal. Asi bych se k tomu nikdy nedostal, kdybychom se nerozhodli trošku si okořenit „chlastačku“ a jelikož pár mých přátel má rádo anime, padla volba na tohle. Viděl jsem se to v polském dabingu, takže občas jsem sice nepochytil některé dialogy (polštinu zas až tak bravurně neovládám), ale s přibývající hladinkou to bylo stejně jedno. Hlavně že jsem u toho neusnul. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Některé díly byly dobré a některé dost slabé. Velice vtipné byli scénky Dante - malá holka (teď si nevybavuju jméno). Navíc dobrý přídavek pro fandy hry. Avšak démonů a akce by tam mohlo být víc. Přeci jen, hra je taková rubačka, démon je tam na každém rohu. Možná by to taky chtělo nějaký hlubší příběh, připadá mi to, že se autoři báli více rozjet v obavách co bude v dalším dílu hry. Pokud někdy natočí pokračování tak doufám že se tam objeví i Nero, jeho "cool" démonická ruka nemá chybu. ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

Neznalost herní předlohy u mě znamená, že nejsem limitován nostalgií a vyjadřuju se tak jen k tomu, co mi nabídnul samotný seriál. Bohužel se jedná v podstatě pouze o negativa. Otravné opakující se stereotypy a trapné vtipy skrze epizody, nezničitelný hlavní hrdina bez adekvátního protivníka a kupa nezajímavých vedlejších postav, počínaje dvojicí občasných spolupracovnic a konče Patty, dalším důkazem, že malé děti do podobných anime nepatří. Pozitiv by se našlo minimum, možná tak povedený opening s příjemným hudebním tématem, několik povedených akčních scén a určitý vzestup kvality v epizodách předcházejích naopak velmi špatnému závěrečnému dílu. A vůbec, osobně prostě nedokážu fandit postavě, holdující po hospodách jahodovému poháru, tss. Velmi, ale skutečně velmi slabé 2*. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nejen ďáblové a demóni...nicméně i já pláču. Od téhle adaptace jsem čekal opravdu ten velký a brutální nekompromisní náser plný parádních hlášek. První díl byl opravdu hodně cool..jenže pak už to šlo s kvalitou dolů.....hoooodně dolů. V některých dílech Dante vystupuje jen jako vedlejší postava a řeší se tam pyčoviny s pyčatými lidmi, kteří jsou úplně na pyču. Zní to divně, ale pokud se chcete mučit, tak se na to mrkněte. Hodně sliboval i fakt, že celý seriál bude mít jen 12dílů...což by v normálním případě znamenalo, že se tvůrci nebudou s ničím moc párat a naservírují nám parádní příběh s vůni střelného prachu (Ebony & Ivory si tu moc neužijou....bohužel) a chladných zbraní. Ale jak už z mého textu vyplývá, tak se tady dočkáme opravdu hodně odfláknutých fillerů (odfláknutých nejen po stránce příběhové, ale bohužel i co se zpracování týče). Druhá hvězdička je za poslední díl, který měl alespoň koule. Jsem hodně zklamán a pevně doufám, že CAPCOM si zpraví reputaci chystaným CGI filmem vycházejícího z DMC3...držím jim palce, bo v tomhle případě šlápli hodně vedle. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Pln očekávání jsem se vrhnul do tohoto anime, ale hodně rychle mě vlna radosti přešla. Souboje pořád ty samé, ale doopravdy naprosto, zbraně pořád stejné, napětí nulové, vtip občas pobaví. Toto všechno by se dalo opomenout stejně tak, jako sem to opomenul u Hellsinga, jenže tam to zachraňoval příběh, který tu jaksi chybí. Epizody jsou totiž monotónní také, nenavazují na sebe,každá má svůj příběh a svého démona, kterého Dante zničí snadněji, než si objedná pizzu. Bez příběhu nemůže být ani napětí, takže tu vlastně nezbylo skoro nic, kromě dobrého Danteho charakteru. No jak tak na to koukám, chtěl jsem dát původně 3 hvězdy, ale čtu si svoje hodnocení a dám to ještě o hvězdu dolu:-) ()

Galerie (368)

Zajímavosti (1)

  • Seriál byl inspirován stejnojmennou kultovní videohrou od společnosti Capcom. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama