Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laurence Harvey, Lee Remick a Alan Bates v příběhu o fingovaném pojistném podvodu, který měl posloužit i jako pomsta.
Nákladní pilot Rex Black způsobí havárii, na níž se kvůli propadlé pojistce nevztahuje plnění. Aby si s pojišťovnou vyrovnal účty, zinscenuje Rex další nehodu, aniž by se jeho tělo po pádu klusáku do moře našlo. Celé události pochopitelně předchází uzavření velkorysé životní pojistky. O několik měsíců později je případ uzavřen, pojistka může být vyplacena. Domnělá vdova Stella podle plánu odlétá do Malagy, kde se má tajně setkat s manželem. Jeho změněná identita a vizáž nejsou jediným překvapením. Za horkým španělským sluncem totiž vyrazil také Stephen Maddux, likvidátor pojišťovny Excelsior. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

Visáč 

všechny recenze uživatele

Hitchcock light, kde hrajú prim solídne nasnímané exteriéry južného Španielska (Cadiz, Malaga, Gibraltar), Lee Remick v najlepších rokoch a Harvey v roli sebestredného hajzla so slabosťou pre poistné podvody. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá i když přeci jen trochu natažená zábava. Zápletka je vystavěna libově, protože po nezbytném zasvěcení do příběhu dlouho netušíte, kam cesta povede - bude Rex novým člověkem, což Stelle nebude vyhovovat? Bude dál inkasovat pojistky? Co všechno Stephen ví? Ve Španělsku na vesnici vodku nevedou a když jo, nápoj z ní je Bloody Maria! Lee Remick opět k sežrání, Alan Bates velký sympaťák a Laurence tentokrát jako hajzl. Španělské uličky se mi líbily, dobré bylo i plovoucí molo na opalování. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama