Reklama

Reklama

Zakázané království

  • USA The Forbidden Kingdom (více)
Trailer 1

Jet Li a Jackie Chan se sešli v akčním pohádkovém příběhu ze starověké Číny. Mladý Jason Tripitikas miluje akční filmy, kde neohrožení kung-fu bojovníci bojují se zlem. Snímky ho zásobuje starý čínský obchodník Hop, který si chlapce oblíbí. Jednoho dne mu vypráví legendu o staré chrámové holi, která patřila už jeho starému otci. Jasona příběh okouzlí. Zanedlouho je Hopův obchod přepaden a stařec postřelen. Jason z rukou umírajícího převezme hůl a od té chvíle se nestačí divit... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (494)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Buckley: 1. The Mountain of Fruit and Flowers ,2. The Peach Banquet ,3. Monkey Business ,4. China Begins ,5. Hops' Shop ,6. J and J Temple Fight ,7. The Legend of the Temple Staff ,8. Two Tigers - Two Masters ,9. Tea House Fight ,10. The Tyranny of War ,11. Don't Forget to Breathe ,12. Ni Chang and Her Cult Killers ,13. Drunken Master Wounded ,14. The Seeker of the Prophecy ,15. Let the Journey Begin ,16. Monkey King Released ,17. Battle of the Bride ,18. Her Destiny was Written ,19. As one tale ends... ,20. ...Another tale begins, ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý rozjezd (tuctová zápletka, takřka nulová atmosféra, nudný a nevýrazný Michael Angarano v hlavní roli), naštěstí od chvíle, kdy už jsou na scéně oba dva (jejich společný souboj filmu jednoznačně kraluje), začne poutavost snímku znatelně stoupat (i když je to pořád přinejlepším jen lehký nadprůměr v každém ohledu). Zakázané království je ucházející odpočinková záležitost na sobotní odpoledne, ale jako první (zásadní) společný projekt dvou filmových kung-fu legend je to bohužel celkem zbytečný a lehce zapomenutelný produkt a synonymum pro trestuhodně nevyužitý "herecký" potenciál. 60% ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Totální vykrádačka Nekonečného příběhu s duem Asiatů, které kdysi kopalo nejvyšší ligu. Dneska už si i pod taktovkou Yuen Woo-Pinga musejí vypomáhat nehezkými zrychlovačkami a souboje nemají tu správnou údernost. Přesto se ve Forbidden Kingdom pěsti a kopy nešetří a i když Angarano rozhodně není druhý Shia, tahle digitální západo-východní freska občas dokáže působit dojmem rodinného trháku... nakonec tedy přijatelný kompromis, což možná fanoušky Jeta a Jackieho nepotěší, ale myslím, že z toho nakonec vyvázli docela dobře. Když si tak vzpomenu na The One nebo The Myth... tohle je přeci jenom trochu jinde, ale přesto hrozně daleko od zlatého přelomu osmdesátých a devadesátých let. Kdo se oprostí od nostalgie, ten vyhraje. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Občas je to sice spíš komediální taškařice, než-li solidní akční kung-fu snímek, ale Jackie Chan hraje opilce s takovou chutí, že se na něj nelze nezlobit. Pánové dokazují, že se stále umějí skvěle ohánět a i když je mnoho záběrů (především pak celá Mytologie) a scén jako přes kopírák z Pána prstenů, celek je natolik sympatický a upřimný, že je člověk ochoten i při tomto průseru přimhouřit oči. Občas bych si možná představoval méně létání a více solidní akce, ale člověk nemůže čekat od východních borců to co se běžně dělá v Evropě, potažmo v US. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Toto je jedne s tých filmov, na ktorý som sa pozrel len kvôli hudbe. Síce Jackieho Chana a Jeta Li má rád, no nevoňal mi ten príbeh podobný nekonečnému príbehu. Každopádne som sa nakoniec k tomu dostal. No a nieje to najhoršie. Herecké obsadenie s nádherným Čínskym prostredím a ešte úžasnejšou hubou ma zo začiatku trochu pohltili, ale celý film bohužiaľ vsádza len na to. Príbeh je fakt obyčajný a nudný a ani dve veľké mená to nevytiahnu. Škoda. Oblúbený soundtrack: The Mountain of Fruit & Flowers, China Begins, Hops' Shop, The Legend of the Temple Staff, The Seeker of the Prophecy, Monkey King Released, Her Destiny Was Written, ''As One Tale Ends...''. 65% - 3* ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • O choreografii soubojů se postaral mistr Woo-ping Yuen, jedna z největších autorit v oboru, jež pracovala i na filmech ze série Matrix nebo Kill Bill. (Olík)
  • Jde o první hollywoodský film Jackieho Chana, na kterém se nepodílel jako choreograf. (SG-1)
  • Pred začiatkom natáčania si celé obsadenie upravilo kostýmy a prečítalo scenár. Niektoré dialógy boli upravené tak, aby vyhovovali schopnostiam rôznych hercov hovoriť anglicky, keďže väčšina hercov mala angličtinu ako svoj druhý jazyk. (Zeker)

Související novinky

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

12.03.2011

Než přejdeme ke slavným jménům v titulku, znáte Zhanga Jizhonga (foto)? Já vím, že ne. Je to zřejmě nejvlivnější čínský televizní producent, který platí především za mistra historických a fantasy… (více)

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama